Aachen University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

FH Aachen Universiti Sains Gunaan

FH Aachen Universiti Sains Gunaan ditubuhkan pada tahun 1971 selepas penggabungan beberapa kolej teknikal dan pusat latihan vokasional. Dengan itu, ia kelihatan kembali kepada tradisi pendidikan yang berorientasikan amali yang berusia 100 tahun lebih daripada.

Teori dan amalan yang berkait rapat sehingga dalam keseluruhan kursus pengajian. Sambungan rapat dengan amalan profesional, yang lebih daripada 230 profesor dan kira-kira 700 pekerja mengekalkan dalam pengajaran dan penyelidikan, menjamin kursus profesional layak dan saintifik yang kukuh pengajian.

Lebih 12,000 pelajar mendapat manfaat daripada ini. FH Aachen Universiti Sains Gunaan menawarkan mereka pendidikan kelas pertama dalam profesion moden dan trendsetting. Tutup kerjasama dengan perusahaan perniagaan serantau dan antarabangsa serta institusi penyelidikan terkemuka seperti pusat penyelidikan Jülich (FZJ) ditunjukkan dalam kualiti kursus yang ditawarkan: pada FH Aachen, keperluan pekerjaan baharu dilihat sebagai peluang untuk sentiasa menyesuaikan diri dan mengembangkan kurikulum dari segi kandungan.

Pada masa ini, bakal pelajar boleh memilih dari 53 Sarjana Muda dan 22 program ijazah Sarjana dalam bidang sains kejuruteraan, pengajian perniagaan dan reka bentuk. Selain itu, beberapa program ijazah yang ditawarkan sebagai program pengajian pekerjaan dual dan tambahan.

Tambahan, kelebihan istimewa orang FH Aachen Universiti Sains Gunaan adalah lokasi yang euroregional Aachen dan Jülich, yang berdekatan dengan Belgium dan Belanda. secara antarabangsa ini dalam pengajaran dan kajian adalah ciri penting dan unik FH Aachen. Kami membolehkan pelajar kita untuk bersedia untuk tuntutan dunia kerja yang global dan untuk membangunkan keupayaan kerjasama silang budaya. Untuk tujuan ini, kami menyokong mobiliti pelajar dan tenaga pengajar dalam kursus pengajian dan dalam projek-projek bersama serta melalui ijazah antarabangsa dalam kerjasama dengan universiti-universiti rakan kongsi kami. Pada masa ini, peratusan pelajar dari luar negara menambah sehingga lebih daripada 19%.

This school offers programs in:
  • English
  • Jerman

Lihat MBA Sambilan »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA Sambilan

MBA OpenBorders

Campus Sambilan September 2019 Belgium Eupen Liège Jerman Stolberg (Rhineland) + 3 lagi

OpenBordersMBA euregional akan ditawarkan di HEC-Ulg Liège dengan penyertaan FH Aachen dan Universiteit Hasselt. [+]

OpenBordersMBA

OpenBordersMBA euregional akan ditawarkan di HEC-Ulg Liège dengan penyertaan FH Aachen dan Universiteit Hasselt.

MBA eksekutif untuk eksekutif berpengalaman

Dengan lebih daripada seratus tahun pengalaman gabungan dalam pendidikan perniagaan akademik, FH Aachen, HEC-ULg Liège dan Hasselt University telah menggabungkan kepakaran mereka untuk menawarkan program berbilang bahasa, OpenBordersMBA (OBMBA).

Matlamat OpenBordersMBA adalah untuk membantu para eksekutif untuk membina pengalaman mereka dan untuk membangunkan kemahiran mereka, memanfaatkan kelebihan dalam lokasi geografi Rhine-Meuse-Euregio. Kebanyakan peserta datang dari Jerman, Belanda dan Belgium, tetapi juga dari negara-negara di seluruh dunia.... [-]


Video

Tauch' ein ins BWL-Studium