Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Hitotsubashi ICS adalah sekolah perniagaan siswazah yang terletak di tengah Tokyo, Jepun. Pada tahun 2018, Hitotsubashi ICS telah disenaraikan sebagai sekolah perniagaan # 1 di Jepun (QS Rankings). Pada tahun 2000, sekumpulan inovator dalam pendidikan perniagaan telah menubuhkan Hitotsubashi ICS sebagai program pertama MBA global, yang pertama di Jepun. Hari ini, ia adalah wajah global Hitotsubashi Business Business School (HUB) awam dan menawarkan kedua-dua program ijazah dan bukan darjah. Hitotsubashi ICS terkenal dengan kurikulum pengurusan umum akademik yang ketat, secara unik dipertingkatkan dengan kepakaran dalaman dalam perniagaan dan ekonomi Jepun dan akses yang tidak tertandingi kepada inovator perniagaan di Jepun dan di seluruh dunia.

Dalam semangat keusahawanan asal-usulnya, kelas ICS Hitotsubashi menekankan sempadan pendidikan perniagaan. Melalui kursus tandatangan tersuai, pembaharuan kurikulum teras yang berterusan, dan perkhidmatan pembangunan kerjaya yang diperibadikan, sekolah itu bersesuaian dengan pengalaman belajar setiap pelajar. Program MBAnya mempunyai nisbah fakulti-ke-3: 1 dan program EMBA yang mempunyai nisbah 1: 1. Fakulti Hitotsubashi ICS bercakap dan menulis mengenai pelbagai topik untuk penuntut akademik, perniagaan, dan dasar. Persekitaran akademik disasarkan untuk mendidik para pemimpin pemikiran global yang memahami dan peranan perniagaan pelbagai dimensi dalam masyarakat.

113043_D57D318A-85CC-4927-96AD-AFD257CD2257.png

Program

Pelajar IC Hitotsubashi mengembangkan kemahiran perniagaan terdepan melalui pembelajaran secara langsung, meneroka model perniagaan dan kerangka alternatif, dan merumuskan falsafah kepimpinan perniagaan. Pelajar menghabiskan banyak masa bekerja bersama-sama merentasi kursus.

116260_HitotsubashiICS_MBA_EMBA_DBA.png

MBA

Hitotsubashi ICS menawarkan kedua-dua program MBA sepenuh masa dan dua tahun. Perkhidmatan kerjaya MBA Sekolah adalah kukuh: pada tahun 2017, penempatan dalam masa 3 bulan selepas tamat pengajian adalah 96% (di mana 72% di Jepun).

EMBA

Program MBA Eksekutif separuh masa yang sangat disesuaikan menerusi ciri-ciri dan cabaran kedua-dua amalan pengurusan Jepun dan Barat. Kurikulum berfokus pada pengurusan yang sangat praktikal dijalankan dalam pengalaman pembelajaran campuran, dengan kursus di bilik darjah di Kampus Chiyoda kami di Tokyo, pelajaran maya, dan tiga minggu rendang global.

DBA

Program Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) menyediakan calon-calonnya untuk kepimpinan pemikiran dalam perniagaan global, mengelilingi panduan dalam penulisan disertasi DBA.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

1-year EMBA

Hitotsubashi University Business School, School of International Corporate Strategy

Hitotsubashi ICS menawarkan peserta peluang untuk mendapatkan MBA Eksekutif ( "EMBA") kelayakan melalui program satu tahun. Selaras dengan program MBA sekian lamanya, yan ... [+]

Hitotsubashi ICS menawarkan peserta peluang untuk mendapatkan MBA Eksekutif ( "EMBA") Kelayakan melalui program satu tahun. Selaras dengan program MBA sekian lamanya, yang EMBA akan diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dengan misi mengintegrasikan "Best of Both Worlds". Uniknya, program ICS EMBA akan meneroka kekuatan kedua-dua amalan pengurusan Jepun dan Barat dan berusaha untuk mengintegrasikan mereka kekuatan untuk memanfaatkan mereka untuk menghadapi cabaran persekitaran perniagaan yang berubah-ubah. Program ini memberi tumpuan kepada aplikasi dunia sebenar teori pengurusan, dan oleh itu akan melibatkan peserta perjalanan ke tiga lokasi di luar Jepun untuk belajar tangan pertama mengenai isu-isu semasa seperti menjalankan perniagaan di negara-negara membangun, gangguan teknologi dan inovasi.... [-]

Jepun Tokyo
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

1-year MBA

Hitotsubashi University Business School, School of International Corporate Strategy

Terletak di pusat Tokyo, Jepun, Hitotsubashi ICS komited untuk membangunkan pemimpin global. Pada tahun 2018, Hitotsubashi ICS telah disenaraikan sebagai sekolah perniaga ... [+]

Ditubuhkan pada tahun 2000, oleh sekumpulan inovator dalam pendidikan perniagaan, Hitotsubashi ICS adalah program MBA global, yang pertama di Jepun . Hari ini, ia adalah wajah global Hitotsubashi Business Business School (HUB) awam dan menawarkan kedua-dua program ijazah dan bukan darjah.

Dalam semangat keusahawanan asal-usulnya, kelas ICS Hitotsubashi menekankan sempadan pendidikan perniagaan . Melalui kursus tandatangan tersuai, pembaharuan kurikulum teras yang berterusan, dan perkhidmatan pembangunan kerjaya yang diperibadikan, sekolah itu bersesuaian dengan pengalaman belajar setiap pelajar .

Program setahun atau dua tahun

Program MBA Satu Tahun ini sangat popular di kalangan pelajar yang biasanya mencari post-MBA post-MBA yang menegak atau yang ditaja oleh syarikat.... [-]

Jepun Tokyo
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hitotsubashi ICS
Alamat
2-1-2 Hitotsubashi, Chiyoda-ku, Tokyo, Japan
101-8439 Tokyo, Jepun
Website