Baca keterangan rasmi

Misi kami adalah untuk membangunkan pemimpin berwawasan yang mencipta dan membuat pembaharuan masyarakat. Pada tahun 1992, GLOBIS - Gabungan perkataan "global" dan "perniagaan" - dilahirkan dalam bentuk kursus pemasaran tunggal diajar di dalam kelas yang disewa di pusat bandar Tokyo. Bermula daripada institusi berkembang menjadi sekolah perniagaan terbesar di Jepun, dengan program-program MBA sangat kedudukan dalam bahasa Jepun dan Inggeris, sepenuh masa dan separuh masa, di kampus dan dalam talian.

Sebagai muda, bercita-cita tinggi dan sangat berjaya start-up, GLOBIS bertujuan untuk memberi inspirasi dan memupuk pemimpin perniagaan masa depan dalam perjalanan untuk menjadi No. Asia 1 sekolah perniagaan.

Sejarah GLOBIS

Usaha permulaan yang menjadi institusi pendidikan bertaraf dunia.

Kelahiran Sekolah Perniagaan

Pada tahun 1992, pada usia 30, usahawan Yoshito Hori dicipta 'GLOBIS' dari awal (menggabungkan dan 'perniagaan' 'global' kata-kata), sebahagian besarnya diilhamkan oleh program-dari MBA Harvard Business School yang beliau telah menamatkan pengajian pada tahun sebelumnya. sekolah itu mendapati kehidupan di Tokyo Flat pusat Presiden Hori, dengan Presiden Hori sebagai pekerja tunggal. Selepas menghantar surat kepada alumni HBS di Jepun dan menjemput mereka untuk mengajar di GLOBIS Sekolah yang baru ditubuhkan Pengurusan Presiden Hori berjaya memasang satu pasukan dari rangkaian peribadi dan mula mengarah kelas perintis pertama 20 pelajar, menggunakan yang terkenal ' kaedah kes. Hari ini, GLOBIS adalah sebuah institusi pendidikan berkembang dan telah mengarahkan beribu-ribu profesional perniagaan antarabangsa.

Piawaian Tertinggi Pengurusan Pendidikan

pelajar GLOBIS pertama adalah individu pengetahuan lapar yang dibiayai pengajian mereka dengan wang mereka sendiri dan oleh itu mahukan yang terbaik: pendidikan Topquality dari pengajar bertaraf dunia. GLOBIS menuntut standard tertinggi dari semua ahli fakulti, yang memerlukan tenaga pengajar untuk mempunyai MBA atau sarjana lain darjah, pengalaman perniagaan dunia sebenar dan keupayaan untuk mengajar menggunakan kes kaedah dan bukannya gaya kuliah tradisional. Pendekatan unik untuk pendidikan perniagaan mencipta lonjakan dalam aplikasi, menyebabkan GLOBIS untuk membina dua lagi kampus di bandar-bandar Osaka dan Nagoya.

Terbesar Sekolah Perniagaan di Jepun

GLOBIS 'kejayaan dan pertumbuhan pesat didorong oleh tenaga sengit Presiden Hori dan dari mulut ke mulut berikutan pendekatan revolusi pendidikan. The GLOBIS pertumbuhan eksponen berpengalaman mendapat tempat sebagai sekolah pengurusan terbesar di Jepun, menjadikan ia satu langkah lebih dekat dengan matlamat utama untuk menjadi sekolah perniagaan terkemuka di Asia.

Setelah mencapai ulang tahun ke-20 pada tahun 2012, GLOBIS terus berkembang dan mencari cabaran lanjut, melancarkan kampus baru di Sendai dan Fukuoka, dan anak syarikat di Shanghai dan Singapura.

Dengan lima kampus di seluruh negara dan dua pejabat di luar negara, GLOBIS profesional semakin diiktiraf sebagai salah satu sekolah perniagaan yang paling pesat berkembang di Asia.

Apa yang kami tawarkan

GLOBIS adalah lebih daripada satu sekolah perniagaan. Rangkaian orang yang anda akan bertemu di sini, kemahiran berharga yang anda akan mendapatkan dan misi peribadi yang anda akan digalakkan untuk membentuk akan membantu anda menjadi seorang 'pemimpin berwawasan yang mencipta dan adakan masyarakat.'

Kokorozashi

Istilah Jepun 'Kokorozashi' ditafsirkan oleh GLOBIS sebagai mempunyai misi peribadi, teras sangat kekuatan seseorang pemimpin.

Misi peribadi

GLOBIS wujud untuk mendidik orang-orang yang bercita-cita tinggi-bukan untuk tujuan sendiri aggrandizing, tetapi untuk mewujudkan perubahan positif dalam masyarakat. Inilah sebabnya mengapa GLOBIS meletakkan penekanan khusus kepada pembangunan Kokorozashi pelajarnya. Semasa pengajian di GLOBIS, anda akan diberi peluang yang luas untuk berfikir secara mendalam tentang misi peribadi anda sendiri dan mengetahui apa yang anda benar-benar berminat. Dengan membangunkan dorongan dalaman ini, anda akan dapat untuk menjalin rangkaian peribadi dan menggunakan banyak kemahiran yang anda akan mendapat semasa pengajian anda.

Rangkaian peribadi

Kenalan dan persahabatan anda membuat sekurang-GLOBIS boleh mengubah hidup anda. Satu campuran pelbagai pelajar, fakulti benar-benar global dan persatuan dengan pemimpin perniagaan atas akan membantu memulakan anda di jalan anda kepada kejayaan. GLOBIS rakan-rakan, alumni dan pensyarah boleh menjadi rakan kongsi perniagaan masa depan anda, pelabur atau mentor-ia semua bergantung kepada berapa banyak usaha anda masukkan ke dalam mengembangkan rangkaian peribadi anda. Cuba mesyuarat seberapa ramai orang yang mungkin semasa pengajian di GLOBIS, kerana rangkaian kenalan anda akan menjadi alat yang penting dalam menyokong misi dan kejayaan dalam hidup anda.

Kemahiran Perniagaan & Conceptual

pelajar GLOBIS tidak hanya mempelajari kemahiran perniagaan keras seperti perakaunan, kewangan dan pemasaran mereka juga belajar kemahiran kecil diperlukan untuk mencipta dan mewujudkan nilai dalam dunia global. Oleh yang demikian, banyak topik yang anda akan meliputi semasa pengajian anda di GLOBIS, semua yang akan membantu menyumbang kepada pertumbuhan peribadi anda adalah komunikasi, perundingan, pemikiran kritikal dan falsafah pengurusan.

Program diajar dalam:
English
Jepun

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Globis University

The GLOBIS Full-time MBA adalah program satu tahun intensif direka bagi mereka yang ingin cepat meningkatkan peluang pengetahuan perniagaan, kepimpinan, dan kerjaya merek ... [+]

Mengapa GLOBIS Full-time MBA?

The GLOBIS Full-time MBA adalah program satu tahun intensif direka bagi mereka yang ingin cepat meningkatkan peluang pengetahuan perniagaan, kepimpinan, dan kerjaya mereka.

Kelas diadakan pada siang hari pada hari bekerja. Di luar ini, pelajar mempunyai peluang untuk mengembangkan rangkaian mereka dan menjalin peluang kerjaya baru dengan bantuan pasukan perkhidmatan kerjaya yang berdedikasi, bekerja dengan pelbagai syarikat rakan kongsi.

Jika anda sedang mencari untuk program dipercepatkan dengan memberi kesan mendalam kepada kerjaya dan kehidupan anda, GLOBIS Full-time MBA adalah pilihan untuk anda.

Sebagai pelajar MBA sepenuh masa, anda akan mempunyai akses kepada yang berikut:... [-]

Jepun Tokyo
September 2019
Sepenuh masa
1 year
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu