Baca keterangan rasmi

Misi kami adalah untuk membangunkan pemimpin berwawasan yang mencipta dan menginovasi masyarakat.

Pada tahun 1992, Globis - gabungan kata-kata "global" dan "perniagaan" - dilahirkan dalam bentuk kursus pemasaran tunggal yang diajarkan dalam kelas sewaan di pusat bandar Tokyo. Dari permulaan yang rendah ini institusi itu berkembang menjadi sekolah perniagaan terbesar di Jepun, dengan program MBA yang sangat berpengaruh dalam bahasa Jepun dan Bahasa Inggeris, sepenuh masa dan paruh waktu, di kampus dan dalam talian.

Sebagai permulaan yang muda, bercita-cita tinggi dan sangat berjaya, Globis bertujuan untuk memberi inspirasi dan memupuk para pemimpin perniagaan esok dalam perjalanan untuk menjadi sekolah perniagaan No Asia.

Sejarah Globis

Usaha permulaan yang menjadi sebuah institusi pendidikan bertaraf dunia.

Kelahiran Sekolah Perniagaan

Pada tahun 1992, pada usia 30, usahawan Yoshito Hori mencipta ' Globis ' dari awal (menggabungkan kata-kata 'global' dan 'perniagaan'), yang sebahagian besarnya diilhamkan oleh program MBA Harvard Business School-dari mana dia telah menamatkan pengajian tahun sebelumnya. Sekolah itu menemui kehidupan di pangsapuri pusat Presiden Presiden Hori, dengan Presiden Hori sebagai pekerja tunggal. Selepas menghantar surat kepada alumni HBS di Jepun-dan mengajak mereka mengajar di Sekolah Pengurusan Globis baru dibentuk-Presiden Hori berjaya mengumpulkan pasukan dari rangkaian peribadinya dan mula mengarahkan kelas perintis pertama 20 pelajar, dengan menggunakan ' kaedah kes. ' Hari ini, Globis adalah institusi pendidikan yang berkembang dan telah mengarahkan ribuan profesional perniagaan antarabangsa.

Standard Pendidikan Pengurusan Tertinggi

Pelajar Globis pertama adalah individu yang lapar pengetahuan yang membiayai pengajian mereka dengan wang mereka sendiri dan oleh itu menuntut yang terbaik: pendidikan topquality dari pengajar kelas dunia. Globis menuntut piawaian tertinggi dari semua ahli fakulti, yang memerlukan pengajar mempunyai MBA atau ijazah sarjana lain, pengalaman perniagaan dunia sebenar dan keupayaan untuk mengajar menggunakan kaedah kes-bukannya gaya kuliah tradisional. Pendekatan yang unik untuk pendidikan perniagaan mencipta lonjakan dalam aplikasi, mendorong Globis untuk membina dua lagi kampus di bandar Osaka dan Nagoya.

Sekolah Perniagaan Terbesar di Jepun

Globis dan pertumbuhan pesat didorong oleh tenaga kuat Presiden Hori dan melalui mulut mulut berikutan pendekatan revolusionernya kepada pendidikan. Pertumbuhan eksponen Globis berpengalaman menjamin tempatnya sebagai sekolah pengurusan terbesar di Jepun, menjadikannya satu langkah lebih dekat dengan matlamat utama untuk menjadi sekolah perniagaan terkemuka di Asia.

Setelah mencapai ulang tahun ke-20 pada tahun 2012, Globis terus berkembang dan mencari cabaran yang lebih jauh, melancarkan kampus baru di Sendai dan Fukuoka, dan anak-anak syarikat di Shanghai dan Singapura.

Dengan lima buah kampus di seluruh negara dan dua pejabat di luar negara, Globis semakin cepat dikenali sebagai salah satu sekolah perniagaan yang berkembang pesat di Asia.

Apa yang kami tawarkan

Globis lebih daripada sebuah sekolah perniagaan. Rangkaian orang yang akan anda temui di sini, kemahiran yang tidak ternilai yang anda akan dapat dan misi peribadi anda akan digalakkan untuk membentuk akan membantu anda menjadi seorang 'pemimpin berwawasan yang mencipta dan berinovasi masyarakat.'

Kokorozashi

Istilah Jepun 'Kokorozashi' ditafsirkan oleh Globis sebagai misi peribadi, teras kekuatan pemimpin.

Misi Peribadi

Globis wujud untuk mendidik orang-orang yang bercita-cita tinggi-bukan untuk tujuan Globis diri, tetapi untuk mewujudkan perubahan positif dalam masyarakat. Inilah sebabnya mengapa Globis meletakkan penekanan khusus terhadap perkembangan kokorozashi pelajarnya. Semasa belajar di Globis , anda akan diberikan peluang yang banyak untuk berfikir secara mendalam tentang misi peribadi anda dan mengetahui apa yang anda benar-benar bersemangat. Dengan membangunkan pemacu dalaman ini, anda akan dapat menjalin rangkaian peribadi dan menggunakan banyak kemahiran yang anda dapati semasa pengajian anda.

Rangkaian Peribadi

Kenalan dan persahabatan yang anda buat di Globis boleh mengubah hidup anda. Campuran pelbagai pelajar, fakulti dan persatuan yang benar-benar global dengan pemimpin perniagaan terkemuka akan membantu anda memulakan jalan menuju kejayaan. Globis rakan sebaya, alumni dan pensyarah boleh menjadi rakan niaga, pelabur atau mentor masa depan anda- Globis terhadap usaha anda untuk memperluas rangkaian peribadi anda. Cuba bermesyuarat sebanyak mungkin orang semasa pengajian anda di Globis , kerana rangkaian kenalan anda akan menjadi alat penting dalam menyokong misi dan kejayaan anda dalam kehidupan.

Perniagaan

Pelajar Globis tidak hanya mempelajari kemahiran perniagaan yang Globis seperti perakaunan, kewangan dan pemasaran-mereka juga mempelajari kemahiran lembut yang diperlukan untuk berinovasi dan mencipta nilai dalam dunia global. Komunikasi, perundingan, pemikiran kritikal dan falsafah pengurusan hanyalah beberapa daripada banyak topik yang akan anda Globis semasa pengajian anda di Globis , semuanya akan membantu menyumbang kepada pertumbuhan peribadi anda.

Program diajar dalam:
  • English
  • Jepun

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Globis University

The Full-time MBA Globis berpusat di Tokyo adalah program dipercepatkan yang direka untuk para pemimpin berwawasan. Sepanjang tahun penuh, anda akan memulakan perjalanan ... [+]

Peningkatan kerjaya selama satu tahun di tengah-tengah Tokyo

The Full-time MBA Globis berpusat di Tokyo adalah program dipercepatkan yang direka untuk para pemimpin berwawasan.

Sepanjang tahun penuh, anda akan memulakan perjalanan untuk membuka kunci potensi penuh anda. Temui Misi Peribadi anda, dapatkan kemahiran praktikal dan sertai rangkaian rakan sekelas dan profesor antarabangsa yang akan menyokong anda seumur hidup.

Semasa MBA anda, mengharapkan cabaran intelektual yang sengit tetapi bermanfaat, dengan kurikulum yang fleksibel dan skop yang luas untuk pengkhususan, termasuk peluang untuk meneroka teknologi yang mengganggu banyak dunia perniagaan hari ini.

Termasuk dalam program 12 bulan adalah latihan tiga bulan yang mendalam, di mana anda akan dapat menerapkan kemahiran anda yang baru diperoleh di dunia nyata, bekerja rapat dengan salah satu rakan kongsi korporat kami.... [-]

Jepun Tokyo
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Sumitomo Fudosan Kojimachi Bldg.,
5-1 Niban-cho, Chiyoda-ku, 102-0084

Tokyo, JP
Media Sosial