Globis University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi kami adalah untuk membangunkan pemimpin berwawasan yang mencipta dan menginovasi masyarakat.

Pada tahun 1992, Globis - gabungan kata "global" dan "perniagaan" - lahir dalam bentuk kursus pemasaran tunggal yang diajarkan di kelas sewa di pusat bandar Tokyo. Dari permulaan yang sederhana ini, institusi ini berkembang menjadi sekolah perniagaan terbesar di Jepun, dengan program MBA peringkat tinggi dalam bahasa Jepun dan Inggeris, sepenuh masa dan separuh masa, di dalam kampus dan dalam talian.

Sebagai permulaan yang muda, bercita-cita tinggi dan sangat berjaya, Globis bertujuan untuk memberi inspirasi dan memupuk para pemimpin perniagaan esok dalam perjalanan untuk menjadi sekolah perniagaan No Asia.

Sejarah Globis

Usaha permulaan yang menjadi sebuah institusi pendidikan bertaraf dunia.

Kelahiran Sekolah Perniagaan

Pada tahun 1992, pada usia 30, usahawan Yoshito Hori mencipta ' Globis ' dari awal (menggabungkan kata-kata 'global' dan 'perniagaan'), yang sebahagian besarnya diilhamkan oleh program MBA Harvard Business School-dari mana dia telah menamatkan pengajian tahun sebelumnya. Sekolah itu menemui kehidupan di pangsapuri pusat Presiden Presiden Hori, dengan Presiden Hori sebagai pekerja tunggal. Selepas menghantar surat kepada alumni HBS di Jepun-dan mengajak mereka mengajar di Sekolah Pengurusan Globis baru dibentuk-Presiden Hori berjaya mengumpulkan pasukan dari rangkaian peribadinya dan mula mengarahkan kelas perintis pertama 20 pelajar, dengan menggunakan ' kaedah kes. ' Hari ini, Globis adalah institusi pendidikan yang berkembang dan telah mengarahkan ribuan profesional perniagaan antarabangsa.

Standard Pendidikan Pengurusan Tertinggi

Pelajar Globis pertama adalah individu yang lapar pengetahuan yang membiayai pengajian mereka dengan wang mereka sendiri dan dengan itu menuntut yang terbaik: pendidikan berkualiti tinggi dari pengajar kelas dunia. Globis menuntut piawaian tertinggi dari semua ahli fakulti, yang memerlukan pengajar mempunyai MBA atau ijazah sarjana lain, pengalaman perniagaan dunia sebenar dan keupayaan untuk mengajar menggunakan kaedah kes-bukan gaya kuliah tradisional. Pendekatan yang unik untuk pendidikan perniagaan mencipta lonjakan dalam aplikasi, mendorong Globis untuk membina dua lagi kampus di bandar Osaka dan Nagoya.

Sekolah Perniagaan Terbesar di Jepun

Globis dan pertumbuhan pesat didorong oleh tenaga Presiden Presiden Hori dan dengan mulut mulut berikutan pendekatan revolusionernya terhadap pendidikan. Pertumbuhan eksponen Globis berpengalaman menjamin tempatnya sebagai sekolah pengurusan terbesar di Jepun, menjadikannya satu langkah lebih dekat dengan matlamat utama untuk menjadi sekolah perniagaan terkemuka di Asia.

Setelah mencapai ulang tahun ke-20 pada tahun 2012, Globis terus berkembang dan mencari cabaran yang lebih jauh, melancarkan kampus baru di Sendai dan Fukuoka, dan anak-anak syarikat di Shanghai dan Singapura.

Dengan lima buah kampus di seluruh negara dan dua pejabat di luar negara, Globis semakin cepat dikenali sebagai salah satu sekolah perniagaan yang berkembang pesat di Asia.

Apa yang kami tawarkan

Globis lebih daripada sebuah sekolah perniagaan. Rangkaian orang yang akan anda temui di sini, kemahiran yang tidak ternilai yang anda akan dapat dan misi peribadi anda akan digalakkan untuk membentuk akan membantu anda menjadi seorang 'pemimpin berwawasan yang mencipta dan berinovasi masyarakat.'

Kokorozashi

Istilah Jepun 'Kokorozashi' ditafsirkan oleh Globis sebagai misi peribadi, teras kekuatan pemimpin.

Misi Peribadi

Globis wujud untuk mendidik orang-orang yang bercita-cita tinggi-bukan untuk tujuan Globis diri, tetapi untuk mewujudkan perubahan positif dalam masyarakat. Inilah sebabnya mengapa Globis meletakkan penekanan khusus terhadap perkembangan kokorozashi pelajarnya. Semasa belajar di Globis , anda akan diberikan peluang yang banyak untuk berfikir secara mendalam tentang misi peribadi anda dan mengetahui apa yang anda benar-benar bersemangat. Dengan membangunkan pemacu dalaman ini, anda akan dapat menjalin rangkaian peribadi dan menggunakan banyak kemahiran yang anda dapati semasa pengajian anda.

Rangkaian Peribadi

Kenalan dan persahabatan yang anda buat di Globis boleh mengubah hidup anda. Campuran pelbagai pelajar, fakulti dan persatuan yang benar-benar global dengan pemimpin perniagaan terkemuka akan membantu anda memulakan jalan menuju kejayaan. Globis rakan Globis , alumni, dan pensyarah boleh menjadi rakan niaga, pelabur atau mentor masa depan anda-semuanya telah diturunkan kepada berapa banyak usaha yang anda lakukan untuk memperluaskan rangkaian peribadi anda. Cuba bermesyuarat sebanyak mungkin orang semasa pengajian anda di Globis , kerana rangkaian kenalan anda akan menjadi alat penting dalam menyokong misi dan kejayaan anda dalam kehidupan.

Kemahiran Perniagaan & Konsep

Pelajar Globis tidak hanya mempelajari kemahiran perniagaan yang Globis seperti perakaunan, kewangan, dan pemasaran-mereka juga mempelajari kemahiran lembut yang diperlukan untuk berinovasi dan mencipta nilai dalam dunia global. Komunikasi, perundingan, pemikiran kritikal dan falsafah pengurusan hanyalah beberapa daripada banyak topik yang akan anda Globis semasa pengajian anda di Globis , semuanya akan membantu menyumbang kepada pertumbuhan peribadi anda.

Untuk maklumat kursus terkini, sila lawati laman web kami:
href = "https://www.globis.ac.jp/

Lokasi

Tokyo

Alamat
Sumitomo Fudosan Kojimachi Bldg.,
5-1 Niban-cho, Chiyoda-ku

102-0084 Tokyo, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program