Aoyama Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Graduate School of International Management menyumbang untuk memupuk pemimpin kreatif yang memenuhi tanggungjawab sosial mereka dan berkhidmat sebagai warganegara global, dan untuk mengembangkan masa depan yang makmur melalui aktiviti penyelidikan terkemuka kami.

Untuk mencapai misinya, program MBA memupuk profesional pengurusan yang membuat kesimpulan berdasarkan pemikiran dan analisis bebas. ABS terus berusaha untuk memperbaiki programnya. Program kedoktoran tidak hanya mengajarkan teknik penyelidikan perniagaan tetapi juga memupuk penyumbang tenaga kerja yang menyedari kepentingan sosial penyelidikan mereka, memiliki rasa tujuan yang jelas, dan dapat aktif di pentas antarabangsa.

Tiga ciri berikut menggambarkan sifat ABS:

Sistem pembelajaran yang sistematik, bersepadu dan praktikal

ABS menawarkan kurikulum sistematik, bersepadu, dan praktikal yang menggabungkan unsur-unsur seperti pemerolehan kepakaran khusus, sintesis pengetahuan lintas fungsi, dan kajian dan praktik metodologi melalui pembelajaran individu dan aktiviti kumpulan. Pelajar terlebih dahulu mempelajari asas-asas dari empat bidang yang diperlukan untuk pengurusan korporat: Strategi Sistem Organisasi, Pemasaran, Perakaunan, Perakaunan, dan Operasi juga memperoleh kemahiran dalam semua bidang pengurusan, sehingga menjadi pengurus yang layak

Global Action Learning, kursus batu penjuru MBA, menawarkan arena praktikal untuk menguji pengetahuan bersepadu, menyelaraskan kemahiran dalam kumpulan, dan mempraktikkan kaedah untuk menangani budaya yang berbeza.

Lokasi

Tokyo

Alamat
4-4-25 Shibuya, Shibuya-ku,
Tokyo, Tokyo, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: