MIP Politecnico di Milano School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

A SELAMAT DATANG Ditubuhkan pada tahun 1979 sebagai Consortium antara Politecnico di Milano dan banyak institusi Itali dan beberapa kumpulan industri utama awam dan swasta, hari ini MIP adalah sebuah konsortium syarikat terhad keuntungan bukan-untuk-. MIP dan Jabatan Pengurusan, Ekonomi dan Industri bersama-sama membentuk Pusat Pengajian Pengurusan Politecnico di Milano, Yang terlibat dalam semua pelbagai aspek sekitar penyelidikan dan pendidikan dalam bidang pengurusan, ekonomi dan kejuruteraan industri.

Pada tahun 2007, Pusat Pengajian Pengurusan pada mulanya diiktiraf oleh EQUIS. Sejak pertama menyertai Kedudukan kewangan Times ' daripada Sekolah Perniagaan terbaik Eropah pada tahun 2009, Pusat Pengajian Pengurusan yang diterima berada dalam senarai dengan:

MBA Eksekutif Full-Time MBA Sarjana Sains dalam Pengurusan Kejuruteraan Program Eksekutif Customised untuk perniagaan Program Eksekutif terbuka bagi pengurus dan profesional.

Pada tahun 2013, MBA dan program MBA Eksekutif menerima akreditasi antarabangsa yang berprestij, AMBA (Persatuan MBA). Dari 2014, Sekolah adalah ahli Unicon (Konsortium Universiti Antarabangsa untuk Pendidikan Eksekutif), PRME (Prinsip Pengurusan Bertanggungjawab Pendidikan) DAN Cladea (Majlis Amerika Latin Pengurusan Sekolah).

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA Sambilan » Lihat 1-year MBAs » Lihat EMBA » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

1-year MBA

MBA MASA LUAR JUGA ANTARABANGSA

Campus Sepenuh masa September 2018 Itali Milan

Program MBA Sepenuh Masa Antarabangsa kini ditawarkan dalam Kerjasama Rasmi dengan Syarikat-syarikat Antarabangsa dan Kebangsaan yang menawarkan penglibatan utama melalui kerja-kerja projek, penajaan syarikat dan peluang penempatan. [+]

Program MBA Teratas yang direka dengan Syarikat Mitra Rasmi

Yang Program MBA sepenuh masa kini ditawarkan dalam Perkongsian Rasmi dengan Syarikat Antarabangsa dan Kebangsaan yang menawarkan penglibatan utama melalui kerja-kerja projek, penajaan syarikat dan peluang penempatan. Senarai Syarikat Mitra MBA termasuk Kumpulan Ariston Thermo, Banale, Barilla, Kumpulan Konsultasi Boston, Candy Hoover, ConTe, Costa Crociere, EF - Pendidikan Pertama, Api, Hilti, kumpulan lastminute.com, Eli Lilly, Luxottica, Microsoft, Moleskine, Moncler, OTB, Ouvert, Sirti dan banyak lagi yang akan datang pada masa akan datang.

Berikut adalah bahagian 5 Sebab mengapa MBA Antarabangsa MIP Politecnico di Milano akan menjadi pengurup permainan untuk anda... [-]


MBA Sambilan

International Part Time MBA

Campus Sambilan 20  October 2018 Itali Milan

[+]

Kecekapan dan kemahiran yang kuat yang dipelajari dalam kursus ini akan memberi khidmat kepada peserta sepanjang kerjaya mereka, dengan kandungan yang direka khusus untuk meningkatkan kebolehpasaran.

Perubahan perspektif dari disiplin ke pendekatan pelbagai disiplin membolehkan para pelajar untuk menyelidiki masalah perniagaan yang rumit dan rumit. Pengurus dilatih untuk memperoleh kemahiran yang boleh dipindah milik untuk pelbagai bidang; Kelenturan seperti ini adalah asas di tempat kerja hari ini.

Tambahan pula, perhatian individu membantu pelajar mengasah kemahiran interpersonal mereka; pengurus masa depan yang baik akan belajar untuk menggunakan kemahiran lembut dengan kreativiti dan visi, untuk memacu jalan melalui kerumitan dunia perniagaan sambil mengekalkan kemanusiaan pemimpin yang berjaya.... [-]


Video

Welcome to MIP

Contact
Alamat lokasi
Politecnico di Milano School of Management
Via Lambruschini 4C - Building 26A

Milan, 20156 IT
Media sosial