ISMS Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ISMS Bangalore

Kursus ditawarkan

MBA Global

Tempoh Penuh - 2 tahun

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Tempoh Penuh - 2 tahun

Yuran INR 6.80 Lakhs selama dua tahun

Mengasah kemahiran pengurusan global anda

ISMS Bangalore MBA adalah salah satu program terbaik di negara ini. Kursus MBA Global adalah program dua tahun di kampus yang menyediakan kajian mendalam mengenai ekonomi politik, kepimpinan, strategi, rundingan dan kemahiran komunikasi silang budaya global yang diperlukan untuk berjaya memimpin pasukan antarabangsa, fungsi dan organisasi.

Ia terdiri daripada pakej Pensijilan Global MBA PGPM 3

 • Kepimpinan Perniagaan Global dari Belanda
 • Projek Langsung dari Jerman

Program MBA Global

 • Program Kepimpinan Perniagaan Global
 • Projek langsung dari Jerman
 • ERP dari Microsoft USA
 • MBA - yang bergabung dengan Universiti Mysore
 • PGPM - Program Pasca Siswazah dalam Pengurusan: Industri Bertujuan
 • MBA PGPM: Sarjana Dwi dengan 3 Persijilan Antarabangsa

Di ISMS semua pelajar melengkapkan kedua-dua program MBA dan PGPM secara serentak (yang membawa kepada Pensijilan Dual) bersama-sama dengan Kursus Pensijilan Antarabangsa

Mengenai Institut:

ISMS Bangalore adalah antara Sekolah Terbaik Terbaik di India dengan akreditasi antarabangsa. ISMS Sekolah Kebanyakan Global B Bangalore dan India dan Sekolah B Terbaik untuk Pendedahan dan Penempatan Antarabangsa telah dimulakan di bawah tanggungjawab Manusia Pemberdayaan dan Kebajikan mengenai Dekad yang kembali (2010). Tujuannya adalah untuk memberi pendidikan berkualiti tinggi di peringkat antarabangsa. ISMS adalah Sekolah perniagaan yang diasaskan sebagai konsortium antara akademia dan dunia sistem keusahawanan. Dalam dekad yang lalu kerja keras kami telah memberikan kami kedudukan yang patut dipuji pada pelbagai parameter:

 • Diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk Program Global oleh Amerika Syarikat, Australia
 • Sekolah B Pertama di India untuk Projek Korporat Live dari Jerman (Silicon Valley, Amerika Syarikat)
 • Peringkat ke-14 Terbaik untuk Pendedahan Antarabangsa
 • Peringkat Sekolah 4 Bintang B untuk Program Global
 • Kedudukan sebagai Sekolah Terbaik B pada Mac 2015 Oleh Silicon Valley, Amerika Syarikat
 • Sekolah ke-24 Terbaik untuk program
 • Program ke-25 Sekolah B Terbaik untuk Industri yang Diiktiraf

Program MBA di Sekolah ISMS B:

Kami mengajar keadaan teori seni, membenamkan pelajar dalam pengalaman antarabangsa, dan menghubungkan mereka dengan amalan terbaik dalam perniagaan. Pelajar yang datang ke program kami belajar lebih banyak daripada teori dan praktik pengurusan; mereka memperoleh cara pemikiran baru yang boleh mengubah kehidupan mereka dan kejayaan organisasi mereka. Hanya ISMS yang melengkapkan pelajar dengan kemahiran untuk menerajui pasaran global yang tidak menentu. Dengan program MBA Global yang jauh melampaui kurikulum sekolah perniagaan yang tipikal, ISMS mempunyai fakulti yang bersemangat dan berpengalaman menyampaikan latihan dunia yang seminit, sejam dalam kerumitan menjalankan perniagaan dalam Ekonomi Dunia yang saling berkaitan. Setiap elemen dalam pengalaman akademik di ISMS-dari kerja projek berasaskan pasukan dan peluang pembelajaran dan pengalaman global untuk kursus berasaskan kes dan kajian bebas, direka untuk mendorong pelajar lebih jauh dari yang mereka anggap mungkin dengan matlamat untuk membangunkan Perniagaan Kreatif Pemimpin.

Program dua tahun ISMS terdiri daripada pakej MBA PGPM 3 Persijilan Global dari Eropah dan Amerika Syarikat

 • Kepimpinan Perniagaan Global dari Belanda
 • Projek Langsung dari Jerman
 • ERP dari Microsoft USA

Tiga Program Persijilan Antarabangsa

Program Kepimpinan Perniagaan Global: Dari Itali, Belanda, Switzerland

Bersama dengan MBA anda akan melakukan GBL. Ia direka untuk profesional yang berminat untuk meluaskan pandangan global mereka dan rangkaian mereka di seluruh dunia. Setiap modul di sini diajar dari perspektif global, yang menyediakan anda untuk memimpin dan mengurus orang merentas sempadan dan merentasi semua peringkat organisasi. Program ini melampaui tahap perniagaan tradisional, menawarkan anda arahan menyeluruh dalam disiplin pengurusan global, serta komunikasi lintas budaya, rundingan dan kepimpinan perniagaan antarabangsa

GBL adalah program jam di kampus 80 jam kredit yang menyediakan kajian mendalam mengenai ekonomi politik, kepimpinan, strategi, rundingan dan kemahiran komunikasi lintas budaya yang diperlukan untuk berjaya memimpin pasukan antarabangsa, fungsi dan organisasi.

Projek-projek Live Korporat dari Jerman

Projek-Projek Langsung dari Jerman: Projek Perniagaan Sebenar ini adalah pengalaman pembelajaran secara langsung di kawasan perniagaan yang difokuskan dan di wilayah tertentu Jerman, terdiri daripada latihan dalam talian, Proses Perniagaan, Transkrip, lawatan tapak, mesyuarat peringkat tinggi dan persembahan dengan perniagaan tempatan , pemimpin kebudayaan untuk mempelajari apa yang membuat perniagaan di rantau ini unik.

Projek Jerman melengkapkan anda dengan Kejuruteraan Proses Perniagaan dan pengetahuan perisian

Latihan ERP: Tangan berasaskan domain latihan oleh Perunding Bersertifikat Microsoft

Modul ERP utama: Kami menyediakan latihan kepada pelajar mengenai beberapa modul ERP yang paling biasa termasuk untuk perancangan produk, pembelian bahan, kawalan inventori, pengedaran, perakaunan, pemasaran, kewangan dan HR. Perniagaan biasanya akan menggunakan kombinasi modul yang berbeza untuk mengurus aktiviti dan tugasan pejabat-pejabat yang termasuk yang berikut:

Pengurusan proses edaran, pengurusan rantaian bekalan, mengkonfigurasi, harga, meningkatkan ketepatan, memudahkan perancangan projek, mengautomasikan kitar hayat pekerja, menyeragamkan prosedur perniagaan kritikal, mengurangkan tugas berlebihan, menilai keperluan perniagaan, perakaunan, kos pembelian yang lebih rendah, menguruskan sumber manusia dan gaji .ERP modul membantu pentadbir organisasi memantau dan mengurus rantaian bekalan, perolehan, inventori, kewangan, kitaran produk, projek, sumber manusia, hubungan pelanggan, risikan perniagaan dan komponen misi kritikal lain dalam perniagaan melalui satu siri papan pemuka eksekutif yang saling berkaitan.

ISMS bermaksud Pendidikan Kualiti

01: SANGAT BERLAKU. GLOBALLY RECOGNIZED

ISMS MBA telah disenaraikan di atas 24 (2012-2014) oleh The Pioneer, The Sun Magazine, Lembah Silicon 2015 Cubaan Ukur. ISMS Business School adalah yang pertama di India Selatan dan antara beberapa yang terpilih untuk menerima dua akreditasi Program MBA yang paling banyak diiktiraf menerusi Amerika Syarikat, Australia dan New Zealand.

02: SERTIFIKASI ANTARABANGSA

Dengan program 2 tahun yang ketat dan sengit, ISMS MBA adalah jalur pantas ke peringkat ijazah MBA, membolehkan anda memperoleh Ijazah MBA dengan Program Kepimpinan Perniagaan Global, dan Pengurusan Inovasi dari The Phillips, Belanda.

03: MBA GLOBAL DENGAN PAKET ERP

Pelajar boleh memilih Pakej Program MBA Global dengan lima Program tambah nilai bersama dengan modul pengembangan personaliti menyeluruh.

04: FAKULTI KEUNTUNGAN

Peserta di ISMS Business School memperoleh pandangan dari 20 ahli fakulti berpengalaman dari seluruh India sebagai teras, lawatan dan tambahan. Ahli fakulti ini adalah ahli akademik, penasihat perniagaan dan penyelidik terkemuka di bidang masing-masing dengan PhD dari universiti terkemuka.

05: PEMBELAJARAN DARIPADA

Anda akan menjadi sebahagian daripada kumpulan individu yang berkaliber tinggi dari lebih daripada 25 Negara dan latar belakang pendidikan yang pelbagai. Meluaskan pandangan anda dan dapatkan perspektif baru untuk menjadi peneraju yang berkesan dalam persekitaran perniagaan global.

06: PROJEK LIVE INTERNATIONAL

Semua peserta MBA akan bekerja di projek perundingan "langsung" dengan syarikat penaja yang boleh datang dari pelbagai sektor industri. Dengan bimbingan dari penyelia fakulti, anda akan dapat menerapkan pengajaran kelas ke projek dunia sebenar, mulai dari analisa peluang pasaran yang ditambah kepada penanda aras amalan terbaik industri dan kecerdasan pelanggan.

07: FOKUS KEPIMPINAN PERNIAGAAN GLOBAL

Menjadi sebahagian daripada Program Terkemuka Rakyat, satu kursus yang diintegrasikan melalui dua Semesta. Kami memupuk pemimpin yang mampu menerima ketidakpastian, menerima kekaburan dan mengakui pelbagai sifat organisasi dan pasaran.

08: PENDEDAHAN ANTARABANGSA

Melalui perjalanan lapangan antarabangsa pilihan yang juga dikenali sebagai Misi Pengajian Perniagaan (BSM), dan program pertukaran dan musim panas dengan banyak Sekolah B di seluruh dunia.

09: RANGKAIAN ALUMNI LARANGAN DAN DIVERSI

Menjadi sebahagian daripada keluarga Alumni ISMS yang ditempatkan di MNC Global di seluruh India yang bekerja dalam kedudukan teratas. Anda boleh mengambil bahagian dalam aktiviti alumni dan menikmati pelbagai keistimewaan, yang anda akan dapati berguna dan bermanfaat untuk pembangunan kerjaya anda dan seterusnya.

10: SATU RANGKAIAN KORPORAT TERBAIK.

Pedagogi di ISMS Bangalore:

Pengajaran berdasarkan kes adalah kaedah pengajaran utama di ISMS-dan selaras dengan falsafah kerjasama kami - adalah projek pasukan.

Interaksi aktif digalakkan supaya kuliah tradisional dapat berubah menjadi perbincangan terbuka. Dan perbincangan boleh membawa kepada maklum balas bersemuka antara profesor dan rakan sebaya.

Main permainan dan simulasi berkongsi perhatian dengan sesi pemecahan masalah. Atau pelajar mungkin diminta untuk merenung pengalaman hidup mereka dan membincangkan sumber gaya kepimpinan mereka.

Analisis diri yang ketat adalah teras pendekatan ISMS kepada pembangunan kepimpinan. Menggabungkan maklum balas daripada rakan sekerja dan rakan-rakan pelajar dengan arahan dan kejurulatihan rakan sebaya, pelajar kita mendapat pandangan bahawa kaedah pengajaran kes tradisional tidak dapat diberikan.

Kajian secara bebas Di bawah arahan seorang ahli fakulti, para pelajar meneroka minat mereka sendiri, mewujudkan pengetahuan baru tentang kepentingan tertentu kepada karier mereka sendiri. Walau apa pun format, pengajaran dan kerja akademik lain di ISMS tertumpu kepada fakulti pemimpin pemikiran kami. Setiap mengajar dalam program MBA, yang bermaksud anda belajar langsung dari yang terbaik. Saiz kelas kecil kami bermakna mereka akan mengenali anda sebagai individu.

Program pertukaran pelajar Eropah adalah program di mana pelajar-pelajar dari ISMS Bangalore pergi ke salah satu institusi rakan institusi mereka di luar negara untuk menyelesaikan projek, melakukan satu semester di luar negara, lawatan industri, atau penyertaan dalam mana-mana aktiviti antara budaya.

Program pertukaran pelajar mungkin melibatkan perjalanan antarabangsa, tetapi tidak semestinya memerlukan pelajar untuk belajar di luar negaranya.

Program pertukaran Eropah kami memberikan para pelajar peluang untuk belajar di negara dan persekitaran yang berbeza yang mengalami sejarah dan budaya negara lain.

Istilah "pertukaran" di ISMS Bangalore bermaksud institusi rakan kongsi menerima seorang pelajar, tetapi tidak semestinya bermaksud bahawa para pelajar harus mencari rakan sejawat dari institusi lain yang akan ditukar. Pelajar pertukaran tinggal dengan keluarga tuan rumah atau di tempat yang ditetapkan seperti asrama, apartmen, atau penginapan pelajar.

Program pertukaran pelajar ISMS membantu meningkatkan pemahaman dan toleransi peserta terhadap budaya lain, serta meningkatkan kemahiran bahasa mereka dan memperluas wawasan sosial mereka. Pertukaran pelajar juga meningkat selepas ekonomi Global berkembang. Seorang pelajar pertukaran biasanya tinggal di negara tuan rumah untuk tempoh 4 minggu dan pelajar antarabangsa atau mereka yang belajar di luar negara program boleh tinggal di negara tuan rumah selama beberapa bulan.

Pelajar kami telah melawat: Singapura, Perancis, Jerman, Austria, Itali dan Belanda.

Mentoring @ Sekolah ISMS B

Kami di ISMS percaya bahawa "Mentoring adalah hubungan pembelajaran kolaboratif di antara pelajar-pelajar kami yang berkongsi tanggungjawab bersama dan akauntabiliti untuk membantu mentee bekerja ke arah memenuhi matlamat pembelajaran yang jelas dan saling jelas. Mentoring digunakan untuk membantu individu pada peringkat pembangunan atau peralihan tertentu dan bertahan untuk tempoh waktu yang berterusan tetapi ditentukan. Hubungan mentor menyediakan peluang pembangunan bagi kedua-dua pihak dan dengan itu dapat memberi manfaat bersama.)

Mentoring adalah perkongsian pembangunan di mana satu orang berkongsi pengetahuan, kemahiran, maklumat, dan perspektif untuk memupuk pertumbuhan peribadi dan profesional seseorang. Kita semua mempunyai keperluan untuk wawasan yang berada di luar kehidupan normal dan pengalaman pendidikan kita. Kuasa mentor adalah ia mewujudkan peluang satu-persatu untuk kerjasama, pencapaian matlamat, dan penyelesaian masalah. Sifat mentor peribadi bermakna anda boleh membuat keputusan untuk mengetahui tentang topik dan isu yang paling relevan dengan anda.

Bagaimana Mentoring Menyokong Pembangunan Individu @ ISMS Bangalore

Tujuan bimbingan adalah untuk menyokong pembangunan individu melalui kedua-dua karier dan fungsi peribadi dengan cara berikut:

Fungsi Kerjaya

Penempatan di ISMS Bangalore: Pada Penempatan ISMS adalah kekuatan utama program kami, ISMS Placement Cell telah ditubuhkan khusus untuk memperkuat hubungan industri-industri dan sangat unik dalam operasinya. Ia menyediakan bantuan penempatan dan menyokong perkhidmatan kepada pelajar. Ia juga termasuk kaunseling untuk pelajar-pelajar di bidang akademik, kerjaya, pekerjaan, kajian lanjut, aktiviti tambahan dan kokurikulum, sukan, permainan, perayaan, aktiviti industri-Interface dan sebagainya, untuk membawa bakat terbaik dari para pelajar. Rekod penempatan telah menyaksikan peningkatan yang ketara dalam lima tahun yang lalu.

Program latihan penempatan pra dilakukan oleh jurulatih dalaman serta pakar dari industri. Kami memilih jurulatih kami dari pelbagai badan profesional dan banyak lagi yang boleh membentuk keperibadian para pelajar dan membuat mereka sesuai dengan keperluan industri. Eksekutif dari industri menganjurkan program bimbingan kerjaya dan program latihan pra penempatan dan sel penempatan mengemas kini pelajar tentang kekosongan. Pelajar juga dimaklumkan mengenai perkara kejayaan penting. Sebagai contoh, Infosys dan Deloitte menegaskan bahawa pelajar cemerlang dalam ujian Bahasa Inggeris; Mahindra Satyam menegaskan bahawa para pelajar cemerlang dalam bidang latihan Aptitude and Reasoning sebelum latihan penempatan mengunjungi kampus dan mendidik pelajar mengenai proses pemilihan dan melatih mereka untuk menghadapi wawancara dengan berkesan. Bengkel pra-penempatan dan induksi kemahiran khusus wawancara juga disediakan dalam semester ini. Semasa proses penempatan keseluruhan, pengurusan ISMS memastikan setiap butiran kecil mengenai perkembangan keperibadian, kemajuan akademik dan pembelajaran praktikal dijaga. Pada masa pelajar mencapai semester keempat, mereka akan bersedia sepenuhnya untuk temuduga dan penempatan kampus.

Oleh itu, semua pelajar ditempatkan dalam syarikat yang baik dengan pakej gaji yang baik sejak penubuhannya. Pada tahun 2016, 17 terdapat penempatan 100% sebelum tamat semester 4 dengan purata 4.50 L setahun.

Kemudahan asrama:

Bilik yang luas dengan katil, meja belajar, kerusi, almirah, dapur, bilik rekreasi, Kafeteria Biasa untuk sarapan, makan tengahari dan makan malam.

Juga Wi-Fi, perkhidmatan keselamatan 24/7 dan kemudahan pembersihan

Lokasi

Bengaluru

Alamat
ISMS B School
Kanakpura Main Road

560062 Bengaluru, Karnataka, India