Goa Institute of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut

Goa Institute of Management terletak di Ghats Barat telah menjadi lambang pengetahuan pengurusan kontemporari dengan berundur di bukit. Ia adalah perpaduan yang sempurna untuk mengikuti perkembangan masa dan belum memikirkan nilai-nilai yang perlu diikuti dalam kehidupan untuk pertumbuhan yang berterusan dan amalan perniagaan etika.

Misi Goa Institute of Management (GIM) adalah untuk mewujudkan pemimpin pengetahuan dan pemeliharaan untuk perniagaan yang mampan dan masyarakat yang inklusif untuk India dan dunia sambil mengekalkan komitmen yang kuat dan berterusan ke Goa. Institut berusaha untuk melatih para pengurus untuk memberi respons yang cekap dan yakin terhadap cabaran-cabaran ekonomi, sosial dan organisasi yang timbul daripada teknologi yang pesat berkembang, asas ekonomi yang beralih dan pasaran global.

Negara

India adalah sarang untuk inovasi dan keusahawanan dengan pelbagai peluang dalam penjagaan kesihatan. Inovasi frugal seperti alat ECG terkecil dan Penjagaan Mata Arvind untuk penyelidikan canggih AI; dari skim insurans kesihatan terbesar di dunia untuk mengamalkan pelbagai sistem perubatan alternatif, India memperlihatkan dirinya sebagai tempat yang unik untuk mendapat pendidikan dalam pengurusan penjagaan kesihatan.

Program ini telah memperoleh reputasi menjadi suar pengetahuan domain dalam jangka masa yang singkat. Dengan aktiviti seperti Know Your Health Provider (KYHP), di mana para peserta mengunjungi hospital, pusat kesihatan, tumbuhan farmaseutikal, farmasi runcit dan NGO di Goa, program ini adalah penggabungan teori dan amalan yang sempurna. Ini membolehkan para pelajar untuk mengamati masalah di dalam sistem kesihatan awam dan menawarkan penyelesaian daripada pembelajaran pengurusan mereka. Pelajar HCM banyak kali menyelesaikan masalah kehidupan sebenar dan menandakan sistem penjagaan kesihatan negeri. Secara kebetulan, GIM adalah salah satu daripada 13 institusi di seluruh India yang dipilih untuk menubuhkan sebuah pusat inkubasi di kampus.

Lokasi

Panaji

Alamat
Goa Institute of Management, Poriem, Sattari
403505 Panaji, Goa, India

Akreditasi

AACSB Accredited