Globsyn Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama dua dekad yang lalu, Globsyn Business School (GBS) secara unik meletakkan dirinya sebagai satu-satunya 'Corporate B-School' di India, dengan dua tahun Diploma Pascasiswazah Pengurusan (PGDM) sepenuh masa yang diluluskan oleh All India Council for Technical Pendidikan.

Dengan sebuah bangunan yang dibina berdasarkan Inovasi, Penyelidikan dan Teknologi, GBS berada di jalan yang tepat untuk mewujudkan sistem pendidikan pengurusan berasaskan penyelidikan, korporat, yang berwawasan korporat, yang mewujudkan 'Pengurus Berkaitan Industri' - sekumpulan profesional yang tangkas yang bersedia beroperasi di persekitaran perniagaan yang didorong oleh teknologi masa kini. Sebagai hasil dari itu selama bertahun-tahun, lebih daripada 360 organisasi telah menyerap 3000+ alumni kami, yang telah mendapat penghargaan yang tinggi untuk pencapaian mereka dan merupakan bintang terbaik dalam organisasi mereka. Globsyn Business School telah menerima banyak kejayaan dari persaudaraan pendidikan dari semasa ke semasa dan telah berada di antara 5 B-Schools Terbaik di India Timur seperti di Survei B-School Terbaik Business India 2019, dan telah dianugerahkan dengan gelaran 'Most Preferred B-School of the Year - East 'pada Anugerah Kecemerlangan EduShine ke-12 2019 yang dianjurkan oleh The Associated Chambers of Commerce and Industry of India - persatuan industri terbesar di India. Inisiatif 'Penjagaan Masyarakat' Globsyn Business School, yang dilakukan oleh pelajar B-School di bawah Beyond Education vertical of Kalyani Youth Leadership Forum , diiktiraf oleh All India Council for Technical Education sebagai 'Amalan Terbaik' secara nasional oleh institusi yang diluluskan di India, dan telah disebut dalam buletin Amalan Terbaik Pendidikan Teknikal All India .

Belajar di Globsyn Business School adalah pengalaman yang mengubah hidup. Dengan penekanan pada penemuan intelektual dan pemikiran kritis, pelajar kami menyediakan persekitaran untuk wacana intelektual dan mengalami kehidupan korporat. Fakulti kami adalah penemu dan guru-sarjana yang tidak berpuas hati dengan mengemukakan soalan mudah tetapi sentiasa melibatkan komuniti pelajar untuk mencapai matlamat akademik dan kerjaya dengan ketegasan yang pantas.

Lokasi

Bowbazar

Alamat
743503 Bowbazar, Bengal Barat, India

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: