Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

Mengenai UAEU

The United Arab Emirates University (UAEU) merupakan universiti komprehensif yang pertama dan utama di UAE. Ditubuhkan pada tahun 1976 oleh Almarhum Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan, UAEU adalah menyeluruh, muncul berintensifkan penyelidikan universiti mendaftarkan kira-kira 14,000 Emirati dan pelajar antarabangsa. Sebagai universiti perdana UAE, UAEU menawarkan pelbagai diiktiraf, program prasiswazah dan siswazah yang berkualiti tinggi melalui sembilan kolej termasuk Kolej Perniagaan dan Ekonomi, salah satu unit akademik terbesar. Dengan fakulti antarabangsa terkenal, state-of-the-art kampus baru, dan pelbagai perkhidmatan sokongan pelajar, UAEU menawarkan persekitaran yang hidup-pembelajaran yang tidak dapat ditandingi di UAE.

Mengenai CBE

Kolej Perniagaan dan Ekonomi (CBE) di Universiti Emiriah Arab Bersatu telah menawarkan program perniagaan dengan tradisi yang kuat kualiti pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan sejak tahun 1977. CBE telah menggabungkan piawaian yang ditetapkan oleh AACSB International ke dalam perancangan strategik sejak 1993. Hasilnya, CBE adalah kolej pertama perniagaan di Timur Tengah untuk diiktiraf oleh AACSB pada tahun 2000. Pada tahun 2012, program perakaunan yang dicapai akreditasi tersendiri dibenarkan oleh AACSB. Hari ini, CBE mempunyai kelebihan global sebagai satu-satunya unit perniagaan di Timur Tengah yang diiktiraf dalam kedua-dua perniagaan dan perakaunan.

Pada 2015-2016, CBE termasuk empat jabatan akademik (Perakaunan, Pentadbiran Perniagaan, Ekonomi dan Kewangan, dan Statistik) dengan fakulti lebih daripada 75 sepenuh masa dan 20 kakitangan sepenuh masa menyokong lebih daripada 3,000 prasiswazah dan siswazah pelajar dalam pelbagai program ijazah diajar dalam bahasa Inggeris. CBE menawarkan 10 ijazah sarjana muda di kampus utama di Al Ain dalam bidang perakaunan, ekonomi, kewangan dan perbankan, sistem maklumat pengurusan, dan statistik serta pentadbiran perniagaan dengan major dalam bidang keusahawanan, pengurusan dan pembangunan sumber manusia, pemasaran, pengurusan rantaian bekalan atau gabungan dua disiplin ini. Sarjana Pentadbiran Perniagaan boleh didapati di Abu Dhabi, Al Ain, dan Dubai, dan Sarjana Perakaunan Profesional ditawarkan di Abu Dhabi. A Doktor Pentadbiran Perniagaan juga disediakan di Abu Dhabi.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

United Arab Emirates University, College of Business and Economics

Selamat datang ke laman web program MBA di Universiti UAE. Kami berharap bahawa anda akan mendapati ia berguna dan bermaklumat. Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan kam ... [+]

Selamat datang ke laman web program MBA di Universiti UAE. Kami berharap bahawa anda akan mendapati ia berguna dan bermaklumat. Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan kami telah ditubuhkan pada tahun 2001 berdasarkan jelas, jauh mencapai wawasan Universiti Canselor pada masa HH Sheikh Nahayan Mabarak Al-Nahayan, sudah meletakkan UAEU di barisan hadapan kerusi saintifik dan teknikal pembelajaran setanding dengan universiti-universiti terkenal di peringkat antarabangsa lain .

Permulaan tuan Pentadbiran Perniagaan dalam Kepimpinan dan Pengurusan Global adalah satu kejayaan besar bagi Universiti UAE dan Kolej Perniagaan dan Ekonomi ke arah pencapaian misi universiti.

Program, yang diiktiraf oleh AACSB International - Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan, menawarkan pendidikan pengurusan siswazah maju untuk orang-orang perniagaan yang berkelayakan dan wanita di United Arab Emirates.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Abu Dhabi Al Ain
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu