Read the Official Description

DUBAI KAMPUS

Kampus Dubai menetapkan suasana yang mendorong pelajar untuk belajar dan meneroka, dan mendapat manfaat daripada interaksi dengan masyarakat pelajar multinasional Antarabangsa Dubai Bandar Akademik (DIAC).

The DIAC adalah kampus yang dibina semata-mata untuk kolej dan universiti. Ia menyediakan satu lokasi untuk pendidikan lepas menengah di Emiriyah membawa bersama-sama 30 institusi dari 13 negara yang berbeza, yang membolehkan pelajar dan fakulti yang datang dari institusi yang berbeza untuk menyambung dan belajar daripada satu sama lain.

SP Jain menduduki berdiri sendiri keseluruhan bangunan yang meliputi kira-kira 60,000 kaki persegi, yang tersebar di tiga tingkat.

Kampus ini dibina dengan cara yang kontemporari, dengan pusat-pusat teknologi tinggi pembelajaran, bilik dagangan olok-olok, perpustakaan up-do-tarikh, kemudahan persidangan video, terminal Reuters dan banyak lagi. Kafeteria di kampus bersama-sama dengan medan selera di Bandar Raya Akademik menawarkan masakan multinasional kepada pelajar.

Pelajar juga mengambil bahagian dalam pelbagai festival dan acara tema yang dihoskan oleh SP Jain dan sekolah-sekolah lain di Bandar Raya Akademik.

Persekitaran keseluruhan memberikan pelajar pengalaman pembelajaran yang komprehensif dan juga peluang untuk memahami apa yang dimaksudkan dengan menjadi warga global.

Ranking dan Pengiktirafan

The Economist pangkat SP Jain dalam Top 100 sepenuh masa MBA di seluruh dunia (2015) Forbes (Amerika Syarikat) Pangkat SP Jain # 10 di Dunia, Best antarabangsa MBA satu tahun 2015-2016.

Forbes (Amerika Syarikat) Pangkat SP Jain # 1 di Dubai, # 19 di Dunia, Forbes Antarabangsa Terbaik Rankings Business School 2013-2014 kali Kewangan (UK) Peringkat SP Jain dalam Top 1% Sekolah Perniagaan di dunia pada tahun 2011 & 2012

Akreditasi

Tertiary Kualiti Pendidikan dan Badan Piawaian, Australia

SP Jain diiktiraf oleh Pendidikan Kualiti dan Piawaian Agensi Tertiari (TEQSA), Australia. Pada akhir program, pelajar dianugerahkan ijazah Australia. Ini dapat meningkatkan penerimaan antarabangsa ijazah, dengan itu memberi dorongan kepada pendidikan dan kerjaya yang lebih tinggi, di peringkat global.

Pengetahuan dan Pembangunan Manusia Authority (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE

SP Jain dilesenkan oleh Pengetahuan dan Lembaga Pembangunan Manusia (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE Kelayakan akademik yang diberikan oleh SP Jain dan disahkan oleh KHDA diiktiraf dalam Emiriyah Dubai oleh semua entiti awam dan swasta untuk semua tujuan.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

1-year MBA

SP Jain School of Global Management Dubai

SP Jain Global MBA, program sepenuh masa kediaman satu tahun, yang direka untuk pelajar matang dengan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja. Program ini mengguna ... [+]

SP Jain MBA - Global (GMBA) adalah direka secara unik, program 12 bulan memerlukan pelajar untuk belajar di semua 3 kampus di Dubai, Singapura dan Sydney. Mereka dengan itu tenggelam dalam amalan perniagaan setiap bandar, di mana mereka bekerja dengan syarikat-syarikat tempatan dan mempunyai bengkel dan lawatan tapak yang berkaitan dengan persekitaran politik, budaya dan perniagaan. Ini menjadikan lebih ramai pelajar dapat menyesuaikan diri dengan cabaran-cabaran perniagaan hari ini, lebih berfikiran terbuka untuk hidup di mana sahaja, dan lebih mahir bekerja dengan orang dari budaya yang berbeza.

MBA - Program Global (GMBA) direka untuk membantu pelajar menjadi pembuat keputusan yang kuat melalui kerja berasaskan aplikasi harian yang memerlukan mereka untuk membuat keputusan bagaimana untuk bertindak balas kepada situasi kabur dan / atau berurusan dengan maklumat yang tidak lengkap. Hasilnya, mereka dapat memberi kesan yang berharga dalam organisasi mereka dari saat mereka menyertai.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
January 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Arun Jaitley speech on