Institute of Management Technology Dubai

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Teknologi Pengurusan Dubai (IMT Dubai) adalah sebuah sekolah perniagaan antarabangsa yang dikhaskan untuk menyediakan industri bersedia, sosial profesional yang bertanggungjawab dan sedar untuk perniagaan di Timur Tengah dan seluruh dunia. Institut bangga mempunyai fokus yang kuat akademik, kerjasama industri, dan pemikiran keusahawanan. Ia menawarkan ijazah bertauliah dan program lepasan ijazah kepada pelajar-pelajar dari pelbagai bangsa dan latar belakang pendidikan. Ditubuhkan pada tahun 2006, Institut adalah antara yang pertama Sekolah Perniagaan Antarabangsa telah menubuhkan sebuah kampus penuh di Dubai.

Portfolio Perniagaan Program IMT ini termasuk yang berikut:

  • MBA dengan kepekatan ditawarkan dalam Pengurusan Operasi Perbankan Antarabangsa dan Kewangan, Marketing & Management Retail, Project & dan Pengurusan Sumber Manusia
  • BSBA (Sarjana Muda Sains dalam Pentadbiran Perniagaan) dengan kepekatan ditawarkan dalam Perakaunan, Pengurusan Retail & Logistics & Pengurusan Rantaian Bekalan
  • Program Pembangunan pengurusan bagi syarikat-syarikat yang beroperasi di rantau ini.

Kualiti pendidikan yang diberikan oleh IMT Dubai diperakui oleh Kementerian Pengajian Tinggi, UAE; Institut dilesenkan oleh MOHESR dan KHDA, dan semua program-program yang diiktiraf oleh CAA.

Satu program pertukaran Antarabangsa kuat menambahkan pengalaman pembelajaran dan pendedahan sebagai Institut mempunyai perjanjian dengan 15 Universiti terkemuka di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat untuk pertukaran pelajar dan program ijazah berganda. Setiap tahun hampir 15% daripada pelajar-pelajar di IMT Dubai adalah dari salah sebuah sekolah pertukaran rakan kongsi.

Keadaan kampus seni yang terletak di Dubai International Academic City menjadi tuan rumah kepada dunia kelas pengajaran dan pembelajaran dewan, perpustakaan dan kurikulum lain dan infrastruktur ko-kurikulum. Di kampus kemudahan asrama juga memastikan pengalaman universiti penuh untuk pelajar.

Semua dalam semua, di IMT Dubai, pelajar mendapat pengalaman pembelajaran mendalam dan pendedahan antarabangsa yang membentuk asas kerjaya pengurusan yang cerah.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA » Lihat BBAs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA di Dubai)

Campus Sepenuh masa September 2019 Emiriah Arab Bersatu Dubai

Program MBA di IMT-Dubai direka untuk menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam bidang pengurusan. Setelah tamat pengajian pelajar disediakan dengan: [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA di Dubai)

2 tahun kelas pagi / petang diajarkan pada minggu AED 46,000 / tahun Objektif dan Pedagogi IMT untuk MBA di Dubai

Program MBA di IMT-Dubai direka untuk menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam bidang pengurusan. Setelah tamat pengajian pelajar disediakan dengan:

Pemahaman yang menyeluruh dalam disiplin pengurusan Pendedahan kepada tangan pertama, korporat, keadaan dunia sebenar Keupayaan untuk menggunakan konsep-konsep ini dalam persekitaran perniagaan yang diubah Keupayaan untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah melalui pemikiran kritis dan kreatif Kepimpinan dan kerja berpasukan Kemahiran Pengkhususan ... [-]

Contact
Alamat lokasi
Dubai, Dubai, AE