Amity University: Dubai

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Amity

Ditubuhkan lebih dari dua puluh lima tahun yang lalu, Kumpulan Pendidikan Amity adalah kumpulan pendidikan terkemuka hari ini, menawarkan pendidikan bertaraf dunia tepat dari pra-sekolah ke Ph.D. tahap. Dengan 150,000 pelajar di seluruh dunia, rangkaian penanda aras antarabangsa yang semakin pesat berkembang di Amity telah menghasilkan kampus di Dubai, London, Singapura, New York, Mauritius, China dan Romania dengan rancangan selanjutnya untuk mendirikan kampus di 25 negara. Tumpuan Amity pada inovasi jalan masuk dalam sains

Kampus

Kumpulan Pendidikan Amity adalah salah satu kumpulan pendidikan bukan keuntungan swasta terkemuka di India hari ini, menawarkan pendidikan bertaraf dunia tepat dari pra sekolah ke Ph.D. tahap.

Bermula dengan kampus di India, Amity hari ini mempunyai kampus di seluruh dunia dan bertujuan untuk memiliki kampus di 25 negara dalam beberapa tahun akan datang. DIAC adalah rumah Universiti Amity di Dubai. Tumpuan Amity pada inovasi jalan masuk dalam sains dan teknologi, infrastruktur bertanda dunia dan tawaran kerja rekod secara langsung telah menghasilkan institusi Amity yang muncul di antara destinasi pendidikan yang paling dicari.

Institut bertaraf tinggi

Amity University dan Institusinya termasuk Sekolah Perniagaan Amity, Amity School of Engineering

Kedudukan ini telah diberikan pada pelbagai parameter termasuk infrastruktur, kecemerlangan akademik, kurikulum dan penyelidikan.

Fokus Penyelidikan

Inisiatif Kajian Kes

Sebagai sebahagian daripada pertemuan Universiti dengan rantau ini, Amity University Dubai menempatkan Pusat Kes Centric Center Timur, yang banyak menyumbang kepada pemahaman yang lebih mendalam mengenai perniagaan di rantau ini. Kes-kes yang dihoskan di repositori global terbesar kes-kes pengurusan, artikel dan buku yang dikenali sebagai 'Pusat Kes'. Sebagai tambahan kepada kajian kes ini, Universiti juga telah menerbitkan ringkasan kajian kes yang difokuskan oleh Timur Tengah yang ditulis oleh fakulti dalaman.

Kepentingan dalam kajian kes adalah global dan bukan sahaja datang dari universiti tetapi dunia perniagaan juga. Misalnya, mereka digunakan dalam kurikulum Pengurusan dalam intuisi seperti University of Cranfield, University of Maryland, dan Universiti Witwatersrand. Di samping itu, organisasi berkaliber McKinsey

Populariti ini sebahagiannya dijelaskan oleh nafas kajian, kerana mereka meliputi kawasan yang pelbagai seperti Zon Bebas UAE; konglomerat dalam bentuk Landmark dan Emaar, dan multinasional seperti Nokia dan Yum! (di Timur Tengah); program kerajaan seperti Takamul dan Nitaqat; atau kesan Ekspo 2020 ke atas pelbagai sektor ekonomi UAE. Oleh itu, mereka memberikan pengalaman yang menyegarkan kepada pelajar kerana mereka dirangsang untuk membincangkan penyelesaian yang berpotensi yang berdaya maju untuk situasi yang disorot. Ini seterusnya memastikan bahawa misi Amity untuk memperkaya pengalaman pembelajaran pelajar di seluruh dunia dijamin.

Penempatan Teratas

Amity University, Dubai telah membuat kehadirannya dirasai di dunia korporat di UAE dalam jangka pendek kewujudannya di UAE.

Ia telah menjadi sumber perekrutan yang lebih baik oleh syarikat-syarikat terkemuka di seluruh sektor yang berlainan melalui jangkauan yang dicipta oleh aktiviti berterusan Pusat Sumber Korporat (CRC) di kampus. Minggu Penempatan Tahunan di Universiti, yang diadakan pada bulan Mac / April merupakan cabaran besar di kalangan dunia korporat. Lebih daripada 35 syarikat teratas melawat kampus tahun ini semasa Minggu Penempatan termasuk beberapa syarikat terkemuka di Great Places to Work senarai tahunan majikan yang dikehendaki di Timur Tengah seperti Danzas, Pakaian UAE

Selain itu, CRC juga secara aktif menyokong semua pelajar dalam peralihan yang lancar dan berkesan dari bilik kelas ke tempat kerja. Ini dicapai melalui sesi menulis resume, kemahiran pengendalian temuduga, kemahiran berfikir kritikal, sesi wawancara yang palsu, pendedahan kepada model peranan Industri melalui Siri Ceramah Tamu, Interaksi Alumni dan lawatan industri yang tepat pada masanya. Program latihan dua bulan yang berdedikasi pada bulan Julai

Rangkaian Alumni

Memupuk dan memupuk hubungan kita dengan alumnus Amity adalah teras kewujudan kita sebagai pusat kecemerlangan akademik. Rangkaian Alumni adalah platform penting untuk rangkaian, sosial serta profesional, di seluruh dunia.

Sebagai sebahagian daripada usaha kami untuk mempunyai penglibatan Alumni yang lebih besar dalam Aktiviti Kelembagaan, Pusat Sumber Korporat mempunyai Forum Masters Alumni Amity.

Forum ini adalah platform untuk mempamerkan Alumni sebagai contoh dan duta kepada pelajar kami dan seterusnya mengintegrasikannya ke Program BUDDY / MENTOR di kampus. Melalui forum ini, model peranan Alumni berkongsi rahasia kejayaan dengan pelajar di kampus sebagai 'Alumni Masters'. Pelajar berpeluang untuk berhadapan dengan Ketua Pegawai Eksekutif perbadanan satu bilion dolar atau memahami laluan untuk memasuki sektor kegemaran seseorang dari pengurus yang berjaya dari syarikat teratas di sektor ini.

Pengalaman seperti ini dapat mengarahkan masa depan untuk pelajar, dan Forum Masters Alumni Amity menjadikan mereka boleh didapati untuk pelajar-pelajar Amity Dubai. Semasa mereka membina kehidupan dan kerjaya mereka, mereka menjadi mentor dan model peranan bagi pelajar semasa.

Menyediakan pelajar dengan peluang untuk berinteraksi dengan beberapa alumni yang paling berpengaruh di Amity University memberikan perspektif yang berbeza kepada pelajar tentang kejayaan. Pelajar yang hanya membaca biografi tentang seseorang mungkin tidak memahami kesukaran dan kegagalan yang mereka alami semasa menuju kejayaan.

Program ini memanfaatkan pengalaman dan kebijaksanaan dalam badan alumni Amity, membawa para graduan yang berjaya kembali ke kampus untuk berinteraksi dengan pelajar dan fakulti. Melalui pelbagai acara dan mesyuarat, para pelajar belajar tentang "kehidupan tuan" di luar résumé, masa yang buruk dan yang baik.

Hampir tidak ada orang yang mencuba dengan betul pada percubaan pertama, dan dengan mendedahkan pelajar kepada idea bahawa kesukaran dan kegagalan akhirnya boleh membawa kepada sesuatu yang positif, dan oleh itu mereka lebih bersedia apabila mereka memasuki karier mereka sendiri.

Alumni Masters adalah lelaki dan wanita dari pelbagai profesi yang telah menetapkan standard pencapaian baru yang mana orang lain mengukur diri mereka. Dan bagi setiap daripada mereka, pendidikan Amity University mereka adalah permulaan kejayaan mereka.

Program ini juga berusaha untuk menaja para alumni (dalam mana-mana Program MBA Eksekutif kami, jika mereka ingin meningkatkan kemahiran mereka) sebagai satu langkah ke arah kejayaan keseluruhan program ini dan menambah alumni Amity yang terkenal dengan kelayakan unik untuk gelaran Alumni Masters .

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA » Lihat BBAs » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat MSc » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Dubai, Amerika Syarikat

Campus Sepenuh masa September 2018 Emiriah Arab Bersatu Dubai

Hari ini, organisasi mencari profesional yang disedari dengan pengetahuan mendalam mengenai hal-hal global, budaya, bahasa dan mempunyai kepekaan perniagaan yang kukuh untuk berjaya merundingkan landskap global yang kompleks. Pengurus global secara meluas bekerja dalam kapasiti Pengurus Negara, Pengurus Fungsional dan Pengurus Perniagaan. [+]

Gambaran keseluruhan

Hari ini, organisasi mencari profesional yang disedari dengan pengetahuan mendalam mengenai hal-hal global, budaya, bahasa dan mempunyai kepekaan perniagaan yang kukuh untuk berjaya merundingkan landskap global yang kompleks. Pengurus global secara meluas bekerja dalam kapasiti Pengurus Negara, Pengurus Fungsional dan Pengurus Perniagaan.

Kelayakan

3 tahun Sarjana muda dari universiti yang diiktiraf dengan agregat 50%. Oleh itu, bahasa pengantar adalah bahasa Inggeris yang diperlukan oleh pelajar untuk memenuhi keperluan penguasaan bahasa Inggeris tertentu.

Tempoh

2 tahun sepenuh masa

Kerjaya

Profesional dalam bidang ini dapat mencari peluang yang lumayan dengan semua nama besar dalam sektor kewangan, sektor teknologi, sektor perhotelan, sektor pelaburan, sektor automobil dan lain-lain bekerja secara berkapasiti: Pengurus Negara, Pengurus Fungsional dan Pengurus Perniagaan. Kehadiran nama-nama antarabangsa yang terkenal di Dubai sendiri dan jangkaan lebih banyak dalam masa terdekat, menjadikan bidang ini sebagai pilihan kerjaya yang ideal.... [-]


Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Logistik)

Campus Sepenuh masa September 2018 Emiriah Arab Bersatu Dubai

Industri logistik global bernilai US $ 3.5 trilion dan menggaji lebih daripada 40 juta orang. Pasaran logistik di UAE juga sangat baik dan dijangka menyeberang AS $ 10 bilion menjelang 2017. MBA dalam pengangkutan [+]

Gambaran keseluruhan

Industri logistik global bernilai US $ 3.5 trilion dan menggaji lebih daripada 40 juta orang. Pasaran logistik di UAE juga sangat baik dan dijangka menyeberang AS $ 10 bilion menjelang 2017. MBA dalam pengangkutan

Kelayakan

3 tahun Sarjana muda dari universiti yang diiktiraf dengan agregat 50%. Oleh itu, bahasa pengantar adalah bahasa Inggeris yang diperlukan oleh pelajar untuk memenuhi keperluan penguasaan bahasa Inggeris tertentu.

Tempoh

2 tahun sepenuh masa

Kerjaya

Pelbagai organisasi di seluruh dunia dari firma kecil ke syarikat multinasional, menggunakan pengurus logistik. Pertubuhan ini boleh terdiri daripada pemborong, pengeluar, kerajaan tempatan, pembekal elektrik, angkatan tentera dan institusi amal. Terbuka untuk pekerjaan dalam logistik juga boleh diperluaskan kepada pengangkut barang, pengurus runcit dan eksekutif pemasaran. Walaupun semasa kemelesetan dalam kitaran perniagaan, apabila syarikat mengurangkan kos, permintaan untuk pengurus rantaian bekalan mampu dan berpengalaman tetap tinggi.... [-]


Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Pengurusan Projek Pembinaan)

Campus Sepenuh masa September 2018 Emiriah Arab Bersatu Dubai

Pelajar yang telah lulus peperiksaan standard ke-12 dari CBSE, ICSE, negeri atau lembaga antarabangsa atau bersamaan dengan markah minimum 50% atau setara. [+]

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang telah lulus peperiksaan standard ke-12 dari CBSE, ICSE, negeri atau lembaga antarabangsa atau bersamaan dengan markah minimum 50% atau setara.

Kelayakan

Ijazah sarjana 3 tahun dari universiti yang diiktiraf dengan agregat 50%. Bahasa pengantar adalah bahasa Inggeris; oleh itu pelajar perlu memenuhi keperluan penguasaan Bahasa Inggeris tertentu.

Tempoh

2 tahun sepenuh masa

Kerjaya

Profesional Pengurusan Projek Pembinaan mempunyai laluan kerjaya dalam pengurusan keseluruhan aktiviti pembinaan - dengan pembinaan kediaman, komersial, perindustrian, Minyak

[-]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Umum)

Campus Sepenuh masa September 2018 Emiriah Arab Bersatu Dubai

Program MBA Pengurusan Perniagaan Umum dianggap sebagai program MBA yang paling popular kerana ia menawarkan wawasan komprehensif ke dalam unsur-unsur teras perniagaan. [+]

Gambaran keseluruhan

Program MBA Pengurusan Perniagaan Umum dianggap sebagai program MBA yang paling popular kerana ia menawarkan wawasan komprehensif ke dalam unsur-unsur teras perniagaan. Matlamat program MBA kami adalah untuk menyediakan pelajar untuk pengurusan atasan dan kedudukan peringkat eksekutif dengan membangunkan kecekapan pengurusan utama-termasuk pemikiran kritikal, pemikiran sistem, pembinaan pasukan, membuat keputusan, dan kepimpinan etika-yang boleh digunakan dalam sebarang jenis perniagaan perusahaan. Individu yang ingin mempunyai pelbagai peluang kerjaya yang tersedia untuk mereka apabila tamat pengajian harus mempertimbangkan mengejar MBA pengurusan umum yang menawarkan pengkhususan dalam Kewangan... [-]