Unicaf University (ZM)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UNICAF University Sekilas

Universiti Unicaf adalah universiti yang diiktiraf oleh Pan African, yang diiktiraf, menggabungkan elemen terbaik pendidikan antarabangsa, menawarkan kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang berkualiti tinggi.

Universiti ini mempunyai kampus cawangan dan atau pusat pembelajaran di 9 negara yang berbeza di Afrika dan didaftarkan dan diluluskan oleh Majlis Pendidikan Tinggi Nasional (NCHE) di Malawi dan Pihak Berkuasa Pendidikan Tinggi Zambia (HEA).

Universiti Unicaf mengejar kecemerlangan dalam pengajaran, pencapaian pelajar dan kepuasan dalam persekitaran akademik yang terus meningkat. Universiti ini bertujuan untuk menjadi universiti terkemuka di sub-Sahara Afrika, diiktiraf atas sumbangan cemerlangnya dalam pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan.

Kampus Universiti Unicaf menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang berkualiti tinggi dengan kos yang sangat rendah. Universiti Unicaf bertujuan untuk menawarkan pelajar peluang untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran peribadi mereka, memajukan kerjaya mereka dan membina kehidupan yang mereka impikan.

Universiti Unicaf menawarkan program dalam talian sepenuhnya serta program yang ditawarkan melalui pembelajaran campuran di salah satu kampus dan pusat pembelajarannya. Di samping kampus cawangannya, pelajar mempunyai keupayaan untuk mengadakan sesi tatap muka dan mendapat manfaat daripada beberapa perkhidmatan seperti akses kepada perpustakaan digital, ceramah awam, seminar dan beberapa aktiviti sosial.

Universiti mengambil kesempatan daripada perkongsian UNICAF dengan universiti terakreditasi antarabangsa, seperti University of South Wales, Universiti Nicosia dan Marymount California University, untuk menawarkan gelaran dalam talian yang berdaya saing dan berdaya saing pada harga berpatutan. Pelajar juga mendapat manfaat daripada kursus di kampus, yang ditawarkan oleh Universiti Unicaf sendiri.

UNICAF adalah salah satu program biasiswa yang paling murah. Program ini menyokong para pelajar yang berdomisili di Afrika dan menyediakan peluang untuk pengajian ke pelbagai program gelar pembelajaran jarak jauh yang diberikan oleh universiti Eropah, British dan Amerika. Pada masa ini, UNICAF menyediakan biasiswa untuk program dalam talian yang ditawarkan oleh University of South Wales di UK, Universiti Nicosia di EU dan Marymount California University di Amerika Syarikat.

Selama dua dekad yang lalu, institusi bersekutu kami telah menawarkan biasiswa kepada pelajar antarabangsa. Pelajar yang berjaya dapat memberi sumbangan besar kepada daerah rumah mereka di peringkat tertinggi.

Program Beasiswa UNICAF diasaskan untuk menawarkan pelajar yang kurang bernasib baik untuk meneruskan pendidikan mereka dengan mengkaji kelayakan yang diiktiraf secara antarabangsa pada kos yang lebih rendah.

Visi kami

Universiti Unicaf bercita-cita menjadi penyumbang utama kecemerlangan dalam pendidikan tinggi dan penyelidikan di negara-negara Afrika.

Misi kita

Untuk membantu pelajar menjadi individu yang berpendidikan, mencapai matlamat akademik dan profesional mereka dan menganggap peranan yang bertanggungjawab dalam perubahan dunia saling ketergantungan global; untuk menggalakkan penyelidikan dan penjanaan pengetahuan; untuk menjadi perkhidmatan kepada masyarakat melalui penyebaran dan penerapan pengetahuan, serta melalui perkongsian inovatif dengan institusi perniagaan dan masyarakat sivik.

Lokasi

Larnaca

Alamat
UNICAF Building 52 Famagusta Avenue

6019 Larnaca, Larnaca, Cyprus

New York

Alamat
1745 Broadway
10019 New York, New York, Amerika Syarikat

Athens

Alamat
265 Mesogeion Ave,
Neo Psychico

Athens, Athens Tengah, Yunani

Bucharest

Alamat
31A Economu Cezarescu Street,
Sector 6

060754 Bucharest, Bucharest, Romania

London

Alamat
Kemp House, 152 City Road

EC1V 2NX London, England, United Kingdom

Kaherah

Alamat
No.39 Lebanon Street, 6th Floor
El Mohandessin

Kaherah, Gabenor Kaherah, Mesir

Accra

Alamat
Ghana Christian University College
Off Dodowa Amrahia Main Road
P.O. BOX AF 919
ADENTA

Accra, Greater Accra Region, Ghana

Lilongwe

Alamat
Unit 1 Shopers Mall (Opposite Fame & Shoprite), Area 4, Plot 67

Lilongwe, Wilayah Tengah, Malawi

Port Louis

Alamat
5th Floor, Wing A,
Cybertower 1,
Ebene Cybercity

Port Louis, Daerah Port Louis, Mauritius

Nairobi

Alamat
West Park Suites,
7th Floor, Ojijo Road,
opp. Parklands Police Station

Nairobi, Nairobi County, Kenya

Lagos

Alamat
Plot 10 Peace Avenue, Oshorun Heritage Estate, Off Channels TV Avenue, Isheri North
Lagos, Lagos, Nigeria

Mogadishu

Alamat
Km-4, Hodan Mogadishu
Mogadishu, Banaadir, Somalia

Lusaka

Alamat
Plot 20842, Off Alick Nkhata Road (Opposite United Nations HQ) Longacres,
Lusaka,

Lusaka, Wilayah Lusaka, Zambia

Irbid

Alamat
Jordan-Irbid – Alabrar neighbourhood
Irbid, Irbid Governorate, Jordan

Cyprus Online

Alamat
Cyprus Online, Cyprus