Baca keterangan rasmi

Kenapa pilih Intercultura?

Intercultura Costa Rica Sekolah-sekolah Sepanyol dengan dua kampus yang direka khas - bandar dan pantai - ditubuhkan pada tahun 1993 dengan matlamat untuk menyediakan program perendaman Sepanyol yang berkualiti tinggi dan kebangsaan dan Sepanyol. Program kami mengatasi semua piawaian. Dengan dua lokasi kontras tinggi kami, kami menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar DAN menjalani budaya bahasa Sepanyol dan Costa Rica melalui kami:

  • kelas bahasa perbualan yang berpusatkan perbualan adalah dinamik dan interaktif
  • aktiviti harian percuma: tarian Latin, yoga, memasak, filem, zumba, seni ..
  • keluarga homestay yang berada dalam jarak berjalan kaki dari sekolah.
  • kualiti cemerlang akademik kami (kami adalah satu-satunya sekolah bahasa di Costa Rica yang diiktiraf oleh Global Compact United Nations ) dan telah dipilih oleh Duke, UNC, University of Connecticut dan lain-lain untuk program pengajian di luar negara.
  • suasana mesra, pendekatan peribadi dan perhatian kepada perincian
  • komitmen kepada pembangunan komuniti yang mampan (kami bersama-sama menjalankan program nirlaba untuk kanak-kanak tempatan, antara projek-projek lain).

Lihatlah Kampus Heredia City kami - dari perspektif pelajar:

CLASSES KECIL

Kelas kumpulan dinamik dan intensif kami mengandungi maksimum 6 pelajar . Dengan menggunakan pendekatan komunikatif pengajaran, kita benar-benar melibatkan pelajar kita dan meletakkan mereka di jalan menuju kejayaan bahasa.

MENYEDIAKAN KEMBALI KE KOMUNITI

Selain membantu para pelajar belajar bahasa Sepanyol, Intercultura juga komited untuk menyumbang pembangunan yang mapan dan mampan dalam komuniti yang menjadi tuan rumah kami. Sekitar 3% dari tuisyen tuisyen pelajar yang digunakan untuk membiayai inisiatif pembangunan masyarakat, projek alam sekitar, peristiwa jangkauan budaya dan untuk menyediakan tambahan peluang pendidikan kepada masyarakat setempat dan kakitangan.

Dengan projek sukarelawan kami di seluruh negara dan penyelaras sukarelawan yang berpengalaman di tempat, Intercultura menawarkan peluang sukarelawan yang hebat dan unik untuk semua pelajar yang telah menamatkan kursus bahasa Sepanyol dengan kami. Anda boleh meluangkan masa anda dalam bidang pendidikan, kerja sosial, perlindungan haiwan dan pemuliharaan alam sekitar.

PENGIKTIRAFAN NEGARA UNITED:

Intercultura juga merupakan institusi akademik pertama di Costa Rica untuk mendapat pengiktirafan rasmi sebagai rakan kongsi dalam UN Global Compact, menegakkan prinsip pembangunan mampan dan tanggungjawab korporat dalam hak asasi manusia, undang-undang buruh dan amalan alam sekitar.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan: