Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke INCAE

Dengan lebih daripada 50 tahun sejarah, kami lebih banyak daripada sekolah perniagaan. Setia kepada misi kami, kami menyokong pembangunan rantau ini melalui: 1) latihan pemimpin dengan perspektif global untuk Amerika Latin; dan 2) penyelidikan terpakai di pusat-pusat impak, terutamanya dalam bidang daya saing dan kemampanan, keusahawanan dan pembangunan pemimpin wanita.

Kami bersaing hari ini di dunia global, pelajar dan eksekutif memilih kami daripada pemilihan sekolah perniagaan terbaik di dunia. Atas sebab ini, INCAE bersaing dalam kecemerlangan dalam semua bidang: profesor, program, penyelidikan, kemudahan, teknologi dan reputasi. Kami menarik bakat terbaik di rantau ini dan di luar negara.

Kami menggunakan trend terkini dalam kaedah penyelidikan dan pembelajaran di dalam dan di luar bilik darjah untuk memberi kesan positif kepada kerjaya para peserta, syarikat-syarikat yang dimiliki dan pembangunan rantau ini.

Enrique Bolaños | Rektor INCAE Business School115426_academic-bookcase-bookstore-2065490.jpg

Aktiviti dan Misi

INCAE mempunyai tiga aktiviti utama:

  • Program Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan dalam bidang asas untuk pembangunan Amerika Latin.
  • Program latihan dan seminar eksekutif.
  • Projek penyelidikan untuk daya saing dan pembangunan rantau ini. INCAE mempunyai pendekatan yang digunakan yang menggabungkan amalan terbaik dan sempadan global pengetahuan dengan realiti dan persekitaran.

misi

Secara aktif mempromosikan pembangunan penting negara-negara di mana ia berfungsi, pemimpin latihan untuk sektor utama, meningkatkan amalan, sikap dan nilai melalui:

  • Penyelidikan, pengajaran dan penyebaran konsep dan teknik pengurusan moden.
  • Memperkukuhkan keupayaan analisis dan pemahaman tentang fenomena ekonomi, politik dan sosial.
  • Memudahkan dialog, pemahaman dan kerjasama antara individu, sektor dan negara.

Kampus kami

INCAE Business School mempunyai dua kampus moden, yang terletak di Managua, Nicaragua (ditubuhkan pada tahun 1969) dan di Alajuela, Costa Rica (ditubuhkan pada 1984).

Perbezaan kami

Kami mempromosikan pembangunan rantau ini melalui pembentukan pemimpin, penyelidikan terpakai dan promosi dialog intersectoral.

Pembangunan lestari Amerika Latin memerlukan pemimpin yang bertanggungjawab, inovatif dan dikemas kini. Selama lebih dari 50 tahun, INCAE telah memberi inspirasi kepada beribu-ribu orang, memberikan mereka alat yang diperlukan untuk membawa kemajuan dan kemakmuran kepada negara mereka.

Sebagai sekolah perniagaan yang terbaik di Amerika Latin, INCAE telah mempromosikan kemajuan masyarakat Latin Amerika melalui latihan para pemimpin serantau melalui Program Sarjana dan Eksekutif.115427_chatting-dog-faces-745045.jpg

1.Fakulti Pakar-pakar global dengan pengiktirafan serantau

INCAE menarik minat Fakulti yang cemerlang. khusus dan prestasi tinggi. Profesor kami mengambil alih kepimpinan mereka untuk membangunkan eksekutif dengan amalan pengurusan terbaik. Pengalaman penyelidikan dan praktikal mereka berorientasikan kepada pendekatan penyelesaian masalah yang mencipta nilai dan kesan yang berkekalan. Akibatnya, graduan dan peserta INCAE mengetahui trend perniagaan terkini, dan dapat menggunakan alat pengurusan yang paling inovatif.

Fakulti INCAE adalah unik di Amerika Latin, yang terdiri daripada 93% oleh profesor dengan ijazah doktor dari universiti dan sekolah paling berprestij di dunia, seperti Harvard, Wharton, Oxford dan Sorbonne, antara lain.

Kepelbagaian pasukan akademik INCAE adalah satu lagi alat yang digunakan untuk menawarkan perspektif global di dalam bilik darjah. Guru-guru tersebut terdiri daripada 16 negara dan bekerja di lebih daripada 18 buah negara.

2. Kaedah Kes (Hubungan dengan Sekolah Perniagaan Harvard)

INCAE menggunakan kaedah kes secara intensif, sebagai metodologi penyertaan yang membawa kepada pembangunan keupayaan analisis yang luar biasa, tidak mungkin untuk memperoleh hanya melalui persidangan dan persembahan.

Kes adalah dokumen yang dibangunkan bersempena dengan eksekutif syarikat dan menunjukkan semua dimensi yang diperlukan untuk pelajar menganalisis keadaan dengan teliti dan mencadangkan kursus tindakan alternatif untuk menyelesaikannya.

Kerana cara program INCAE dianjurkan, setiap pelajar menganalisis kes sekurang-kurangnya tiga kali:

  • Secara individu,
  • Dengan sokongan kumpulan belajar (multinasional dan multidisiplin), dan
  • Dalam sesi pleno dengan bimbingan seorang guru.

Kaedah kes, apabila dikendalikan oleh fakulti profesional dan dilatih dalam kaedah, membolehkan penghantaran alat dan konsep pengurusan yang berkesan. Pada masa yang sama, beliau mengembangkan kemahiran analisis, kreativiti, keyakinan diri dan kemahiran komunikasi dalam kalangan pelajar.

3. Multinasional

Kemungkinan berinteraksi dengan pelajar dari latitud lain menawarkan pilihan untuk berkongsi bukan sahaja pembelajaran, tetapi mempunyai keseluruhan proses pertukaran budaya. Kira-kira 20% adalah wanita, satu peratusan yang terus meningkat tahun demi tahun.

Kewarganegaraan:

115425_Nacionalidades.png

4. Rangkaian graduan INCAE:

INCAE telah menamatkan lebih daripada 16,000 orang dari 50 negara yang berbeza, dalam MBA dan program Pengurusan Kanan, dan juga menyumbang kepada latihan berpuluh-puluh ribu profesional dan pengurus kanan menerusi program eksekutifnya. Di samping itu, INCAE menerima lebih daripada 6,000 eksekutif setiap tahun untuk menghadiri mana-mana programnya, memperluaskan impak dan sumbangannya kepada pembangunan rantau ini.

Kami mengekalkan hubungan langsung dengan rangkaian siswazah, di antaranya Pengurus, Pengarah dan Presiden syarikat-syarikat penting dan wakil-wakil sektor awam serta usahawan-usahawan besar rantau ini menetapkan corak pembangunan negara-negara di mana mereka berkhidmat dengan kepimpinan mereka.

Selepas tamat pengajian, Incais akan mempunyai rangkaian kenalan unik antarabangsa yang boleh digunakan dalam pengurusan profesionalnya.

AGI Antarabangsa

INCAE memupuk hubungan dengan dan di kalangan graduannya. Ia telah membentuk rangkaian Persatuan Siswazah INCAE yang kini terdapat di lebih dari sepuluh negara.

Misinya adalah untuk mengekalkan hubungan dan mewakili kepentingan siswazah sebelum INCAE, merangsang hubungan dan perniagaan di kalangan graduan, mempromosikan pengupasan ahli-ahlinya dan, secara umum, merangsang pertukaran aktif.

Di samping itu, menggalakkan sokongan untuk misi INCAE dalam pembentukan pemimpin di Amerika Latin.

Jawatankuasa Kebangsaan

Jawatankuasa Kebangsaan adalah kumpulan ahli perniagaan yang sangat tinggi yang mewakili INCAE sebelum komuniti dan kerajaan negara masing-masing, pada masa yang sama, mereka memastikan untuk memastikan bahawa impak tempatan INCAE adalah maksimum yang mungkin.

Program diajar dalam:
Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

INCAE Business School

Program pengkhususan memudahkan pelajar kurang pengalaman pengurusan, menumpukan pengajian mereka ke arah tujuan khusus dan meningkatkan pengetahuan mereka dalam bidang y ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program pengkhususan memudahkan pelajar kurang pengalaman pengurusan, menumpukan pengajian mereka ke arah tujuan khusus dan meningkatkan pengetahuan mereka dalam bidang yang berminat.

Pelajar membangun kemahiran kerja berpasukan untuk menghadapi peluang dan situasi yang mencabar di komuniti mereka. Tujuan program ini adalah untuk pelajar menumpukan pengajian mereka di kawasan tertentu, mengikut keperluan mereka: Kemapanan, Pemasaran, Operasi

Di samping itu, ia menawarkan pelajar kemungkinan membuat pertukaran serantau untuk belajar dari realiti kawasan lain, memperluaskan visi mereka di dunia dan dalam banyak kesempatan membolehkan mereka mewujudkan hubungan global.... [-]

Costa Rica Garita District, Alajuela
February 2020
Sepenuh masa
15 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
INCAE Business School

Perspektif Global MBA memberi tumpuan kepada menyediakan alat yang diperlukan untuk pelajar yang memerlukan latihan komprehensif di kawasan pengurusan yang berbeza. Ia me ... [+]

Gambaran keseluruhan

Perspektif Global MBA memberi tumpuan kepada menyediakan alat yang diperlukan untuk pelajar yang memerlukan latihan komprehensif di kawasan pengurusan yang berbeza. Ia membolehkan pelajar menapis pengalaman pengurusan mereka dengan menyatukannya dengan bidang kajian program.

Ia telah dibangunkan dengan tujuan secara aktif mempromosikan pembangunan negara yang berkhidmat, mendidik para pemimpin dalam sektor utama dengan memperbaiki amalan, sikap, dan nilai mereka. Impak langsung para pelajar kami terhadap syarikat-syarikat di Amerika Latin meningkatkan kualiti hidup dan persekitaran perniagaan. Program ini membolehkan para pelajar mempunyai pengalaman dengan perspektif global, yang dianggap asas oleh majikan.... [-]

Costa Rica Garita District, Alajuela Nicaragua Monte Tabor
February 2020
Sepenuh masa
15 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu