Read the Official Description

EFMD Equis Accredited

Mengenai RBS

Sekolah Perniagaan (RBS) adalah sebuah sekolah konstituen Renmin University of China. Ia berkembang daripada Jabatan Pengurusan Kilang, Jabatan Ekonomi Perdagangan dan Program Kewangan dan Perakaunan. Ketiga-tiga jabatan telah ditubuhkan pada tahun 1950 dan merupakan program pentadbiran perniagaan pertama di China. Yang mempunyai sejarah lebih 60 tahun, RBS telah menghasilkan sebilangan besar pengurus profesional untuk perniagaan dan agensi-agensi kerajaan, fakulti dilatih untuk institusi pengajian tinggi, dan membangunkan sebilangan besar program-program baru dan bidang-bidang penyelidikan. Sebagai peneraju dalam pengurusan pendidikan di China, RBS telah mengarang buku-buku teks yang digunakan secara meluas dalam universiti China dan menasihati kerajaan dan perniagaan dalam membuat keputusan dan pembaharuan perusahaan.

RBS mempunyai tujuh jabatan: Pengurusan Am, Organisasi dan Sumber Manusia, Pemasaran, Sains Pengurusan dan Kejuruteraan, Ekonomi Perdagangan, Perakaunan dan Kewangan. RBS mempunyai 148 ahli fakulti sepenuh masa dengan pengkhususan dalam semua bidang utama, termasuk kedua-dua penyelidik canggih dan tenaga pengajar yang berkesan.

Program Pentadbiran Perniagaan Sekolah adalah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan sebagai Subjek Tahap I Utama Negara dan oleh itu layak mendapat sokongan kerajaan. Hanya empat program lain di China mempunyai pengiktirafan yang sama. Program Pentadbiran Perniagaan RBS telah menduduki tempat pertama di China semasa penilaian terakhir negara pada tahun 2012. Pengurusan Enterprise, Ekonomi Perindustrian dan Perakaunan juga telah disenaraikan sebagai Tahap II Mata Pelajaran Utama Negara. RBS mempunyai 2 program PhD dalam bidang 7, 5 program sarjana profesional dan 2 program ijazah dalam 6 bidang, meliputi semua bidang pendidikan pentadbiran perniagaan.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pengantarabangsaan telah menjadi asas kepada tumpuan strategik RBS. Pada tahun 2013, Sekolah telah diiktiraf oleh AACSB dan sedang dalam proses pembaharuan akreditasi EQUIS itu. RBS telah mewujudkan perkongsian jangka panjang dengan lebih 55 universiti berprestij di Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Denmark, Ireland, Finland, Perancis, Jepun, Korea, Australia, Belgium, Belanda, Hong Kong dan Taiwan. Kerjasama ini melibatkan lawatan fakulti, program pertukaran pelajar dan kerjasama penyelidikan. Fakulti di luar negara dan pelajar antarabangsa semakin meningkat. Pada tahun 2011, RBS menyertai Gnam (Rangkaian Global untuk Pengurusan Lanjutan), yang dimulakan oleh Pusat Pengajian Pengurusan di Universiti Yale. Ia kini mempunyai 23 orang ahli. Semua inisiatif ini semakin meningkat profil global RBS.

Sebagai sebahagian daripada Universiti Renmin China, Sekolah menyokong prinsip Universiti iaitu "Universiti itu rakyat, semangat kemanusiaan dan memberi tumpuan kepada kemanusiaan dan sains sosial". Moto Universiti "mencari kebenaran dari fakta-fakta" memberitahu pendekatan sekolah untuk pengajaran dan penyelidikan. Misi RBS adalah untuk "mencipta ilmu pengurusan, mendidik bakat kepimpinan, dan bentuk amalan perniagaan dalam dan luar negara, untuk memajukan perkembangan sosial." Sekolah menyediakan kepakaran pengurusan yang menyokong pembangunan China dan menghasilkan pemimpin global. Dengan memenuhi misinya, RBS bertujuan untuk mencapai wawasannya: "Untuk menjadi salah sebuah sekolah perniagaan yang paling dihormati di dunia".

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Renmin University of China, School of Business

Program IMBA menawarkan Track Inspirasi mana pelajar melibatkan diri dalam pengalaman pembelajaran melalui lawatan Syarikat (sekurang-kurangnya 5 / semester) dan sambunga ... [+]

Antarabangsa MBA Gambaran Keseluruhan

Bahasa Inggeris

2 Tahun Sepenuh Masa

Inspirasi Track

Program IMBA menawarkan Track Inspirasi mana pelajar melibatkan diri dalam pengalaman pembelajaran melalui lawatan Syarikat (sekurang-kurangnya 5 / semester) dan sambungan kepada industri. Pensyarah jemputan dan CEO dijemput untuk kelas untuk terus berinteraksi dengan pelajar MBA. Kelas IMBA dan lawatan syarikat sering digabungkan bersama-sama untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang optimum untuk pelajar-pelajar kita.

Pembiayaan MBA anda

Sekolah Perniagaan menawarkan pelajar dengan banyak biasiswa berdasarkan merit, ganjaran GMAT, bantuan kewangan dan subsidi pertukaran. Lebih 85% pelajar antarabangsa kami ditawarkan beberapa jenis biasiswa / bantuan kewangan.... [-]

China Beijing
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu