Baca keterangan rasmi

Terletak di Wuhan, ibu kota Provinsi Hubei dan hab utama pengangkutan di China, Central China Normal University merupakan sebuah universiti komprehensif utama secara langsung di bawah pentadbiran Kementerian Pelajaran China. Kampus indah lebih 2,000 Mu (330 ekar) terletak di Guizi Hill, bersempadan South Lake. Sebagai salah satu universiti dalam senarai 211 Projek Keutamaan Pendidikan Kebangsaan, Central China Normal University amat diiktiraf sebagai asas penting bagi memupuk bakat cemerlang untuk negara ini, serta sebagai pusat latihan penting untuk guru cemerlang di institusi pengajian tinggi dan tinggi sekolah-sekolah.

universiti kami adalah antara institusi pertama yang lebih tinggi di China berhak untuk menawarkan ijazah kedoktoran dan ijazah lanjutan, untuk menilai dan menganugerahkan gelaran profesor, profesor madya dan juga penyelia kedoktoran, dan telah menubuhkan sebuah sistem pendidikan lanjutan lengkap dan dioptimumkan dari ijazah pertama untuk program siswazah , dari kedoktoran kepada program pasca kedoktoran, dan dari sepenuh masa untuk program dewasa pendidikan.

kekuatan penyelidikan kami sedang menyaksikan tahun peningkatan berterusan ke tahun. Sains sosial penyelidikan kebangsaan CCNU pangkat 10 teratas selama tiga tahun berturut-turut, dan penyelidikan sains sosial oleh Kementerian Pendidikan pangkat teratas 6 selama empat tahun berturut-turut. Kedudukan No.8 dalam Keempat Sains Sosial Prominent saintifik Keputusan Anugerah, satu siri hasil penyelidikan kami telah memenangi hadiah termasuk dua hadiah penumbuk Anugerah Sains Semula Jadi oleh Kementerian Pelajaran China dan enam hadiah pertama Anugerah Sains Hubei wilayah Asli.

Kami telah mewujudkan hubungan rapat dengan banyak universiti utama dan institusi penyelidikan dan telah menjalankan pertukaran sekolah ke sekolah dan kerjasama akademik yang meluas dengan lebih daripada 100 universiti dari lebih 70 negara-negara seperti Amerika Syarikat, Kanada, Jerman, Jepun, Rusia, Perancis, New Zealand, Australia, Korea Selatan, dan Vietnam. pakar-pakar dan guru asing sering dijemput untuk mengajar di universiti. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, guru-guru universiti telah sentiasa dihantar ke luar negara untuk melanjutkan pengajian, majoriti daripada mereka telah kembali ke rumah untuk menjadi tulang belakang dalam pengajaran dan penyelidikan bidang masing-masing; jumlah yang baik daripada mereka yang aktif di mimbar akademik antarabangsa dan telah membuat sumbangan terpuji kepada pertukaran ilmu pengetahuan, teknologi, kebudayaan dan pendidikan antara China dan negara-negara lain di seluruh dunia.

Program diajar dalam:
  • English
  • Cina

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Central China Normal University

Masa pendaftaran rasmi untuk major ini adalah 2012. Terdapat 13 guru sepenuh masa, 11 daripadanya mempunyai ijazah kedoktoran, membentuk satu pasukan fakulti pengajaran d ... [+]

Program latihan siswazah

Profesional: Pentadbiran Perniagaan

Sistem sekolah: 2 tahun

I. Pendahuluan Kolej

Kolej Pengenalan Kolej kini mempunyai 6 jabatan termasuk 7 jurusan sarjana muda (Ekonomi, Ekonomi dan Perdagangan Antarabangsa, Pentadbiran Perniagaan, Pengurusan Sumber Manusia, Pengurusan Harta Tanah, Pendidikan Perakaunan Kewangan, dan Kejuruteraan Kewangan) dan Kursus Matematik-Ekonomi Matematik dan Undang- Kelas ekonomi kurikulum dan lima pusat penyelidikan. Kolej ini mempunyai ijazah kedoktoran dalam statistik ekonomi, ijazah sarjana dalam ekonomi teori dan ekonomi yang diterapkan, program ijazah sarjana, 19 program ijazah sarjana muda, dan program ijazah sarjana profesional MBA, MAE dan MF. Ekonomi yang diterapkan adalah disiplin utama wilayah, Pusat Penyelidikan Pembangunan Hubei Real Estate adalah asas kemanusiaan utama dan asas penyelidikan sains sosial wilayah, dan pengurusan hartanah adalah khusus wilayah provinsi. Pada masa ini, kolej itu mempunyai 83 staf pengajaran dan 71 guru sepenuh masa. Doktor yang menerima ijazah kedoktoran menyumbang lebih daripada 80% daripada jumlah guru di hospital. Kolej ini mempunyai 18 profesor, 30 profesor bersekutu, 23 pensyarah, 47 tutor tuan, 7 tutor doktoral, 2 geran khas dari Majlis Negeri, dan 3 program sokongan bakat baru Kementerian Pendidikan. Profesor 1 orang. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, guru-guru kami mempengerusikan hampir 50 projek penyelidikan saintifik peringkat kebangsaan, termasuk 2 projek utama sains sosial negara, dan menerbitkan lebih daripada 10 artikel dalam jurnal akademik yang berwibawa seperti Sains Sosial China, Penyelidikan Ekonomi dan Pengurusan Dunia. , Kertas CSSCI hampir 500, memenangi anugerah pencapaian sains sosial wilayah dan menteri yang cemerlang, lebih daripada 10, termasuk 3 peringkat pertama dan peringkat menteri. Kolej ini memberi perhatian kepada pendidikan... [-]

China Wuhan
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
华中师范大学
Alamat
NO.152 Luoyu Road
430079 Wuhan, Hubei, China
Website