Baca keterangan rasmi

Siapa kita?

Central University of Chile adalah institusi pendidikan tinggi nasional dan swasta - bukan keuntungan - yang menganggap latihan akademik dari komitmen yang tinggi kepada negara untuk menyerahkan kepada tanah airnya sebagai warganegara dengan kesedaran sosial, penganjur nilai-nilai toleransi, pluralisme dan ekuiti, serta penghormatan dan penerimaan kepelbagaian dalam semua bidang pekerjaan mereka. Universiti ini merupakan nilai asas bagi pembentukan pelajarnya. Ini membayangkan perspektif pembelajaran yang disengajakan, cenderung kepada pengukuhan personaliti yang bertanggungjawab, kritis, berpartisipasi, kreatif, menyokong dengan keupayaan untuk mengenali dan berinteraksi dengan persekitarannya dan dengan itu membina identiti budayanya. Ia bertujuan untuk menggalakkan pertumbuhan manusia melalui proses yang melibatkan visi multidimensi orang itu, dan cenderung untuk membangunkan aspek-aspek seperti kecerdasan nilai intelek, intelektual, sosial, material dan nilai etika. Peranan perbadanan sebagai pusat penyinaran dan penyebar pengetahuan, seni, sukan, tradisi dan sejarah negara dalam masyarakat juga sangat penting.

Ditubuhkan pada tahun 1982, UCEN adalah - bersama dengan dua institusi lain - universiti swasta tertua di Chile. Beliau kini memegang ijazah teknikal di peringkat yang lebih tinggi, ibu pejabat serantau di La Serena dan sembilan fakulti yang mengajar 31 kursus sarjana muda, dan beberapa graduan, ijazah sarjana, dan lepasan pasca siswazah; ia terutamanya menggalakkan penyelidikan melalui pusat-pusat pengajian, institut penyelidikan, dan Dana Penyelidikan Dalaman, yang ditambah kepada kerja penyelidikan yang dijalankan di fakulti, sekolah dan kerusi. Dengan lebih daripada empat belas ribu pelajar sarjana dan siswazah dan lebih daripada 20,000 graduan, ia mengesahkan kejayaannya sebagai satu kes unik dalam sistem universiti Chile. Memang, kerana ia merupakan cadangan pendidikan yang berbeza yang melambungkan semua keuntungannya dalam entiti yang sama; memiliki bangunan, tanah dan barangan lain di mana ia beroperasi; dan pentadbiran dan pembangunannya terletak dengan akademiknya sendiri melalui struktur tadbir demokratik.

UCEN mempunyai infrastruktur dan kelengkapan tahap pertama dan dalam pengubahsuaian yang berterusan, dengan jumlah keseluruhan 81,981 meter persegi yang dibina. Ia mempunyai beberapa bangunan yang terletak di tengah-tengah Santiago, sebuah pusat sukan yang tinggi dan sebuah ibu pejabat serantau di La Serena.

Institusi ini mempunyai kualiti kualiti yang disokong oleh 34 tahun pengajaran yang sangat baik, penyediaan staf akademik yang hebat dan kerja lanjutan yang ekstensif untuk melatih profesional yang kompeten dengan panggilan untuk perkhidmatan awam, prinsip yang terbukti dalam kedua-dua misi seperti dalam nilai-nilai pengajian kami.

pandangan

Menjadi Universiti yang dikaitkan dengan masyarakat dalam kepelbagaiannya, dengan kedudukan yang disatukan di Santiago dan La Serena. Jurulatih orang terpenting, dengan menawarkan program akademik yang berkualiti dalam tahap yang berbeza dan penjana pengetahuan dalam bidang kepentingan institusi. Semua ini, dalam rangka pengurusan yang cekap dan kedudukan kewangan yang stabil dengan kelestarian masa depan.

misi

Menyampaikan kecemerlangan pendidikan yang unggul dan latihan komprehensif orang dalam rangka nilai, mewujudkan peluang baru untuk pelajar dan lulusan mereka; menjana pengetahuan dalam bidang terpilih dan menghubungkan tugas institusi dengan keperluan masyarakat dan negara.

Program diajar dalam:
Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Universidad Central Chile

MBA adalah program pascasarjana yang bertujuan untuk profesional dalam bidang pengurusan, yang bertujuan untuk orang-orang yang mempunyai kebimbangan untuk mengubah organ ... [+]

Penerangan umum

MBA adalah program pascasarjana yang bertujuan untuk profesional dalam bidang pengurusan, yang bertujuan untuk orang-orang yang mempunyai kebimbangan untuk mengubah organisasi yang menghasilkan perubahan mentaliti, menguruskan untuk bertindak pada bagaimana orang itu melihat dan mengekalkan maklumat dunia profesional yang mengelilinginya ; membangun atau melengkapi kecekapan dalam bidang pemasaran dan keusahawanan antarabangsa, pengurusan strategik, platform perniagaan dan komunikasi baru yang membolehkan profesional berjaya menguruskan perniagaan; menyediakan dan memperkasakan diri mereka supaya mereka dapat memimpin organisasi-organisasi global, melalui alat-alat yang menganggap pengurusan dan pemindahan bakat dan modal insan, strategi pengurusan, penciptaan pasukan berprestasi tinggi dalam konteks pengurusan dan rundingan; dengan penekanan kepada perniagaan yang membangunkan aktiviti atau perkhidmatan melalui saluran dan platform digital, yang dikenali sebagai perniagaan digital; mengekalkan setiap perspektif antarabangsa yang dimasukkan ke dalam setiap modul, dan mempertimbangkan cara-cara baru untuk mengurus perniagaan dalam konteks global.... [-]

Chile Santiago
February 2020
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu