LUMS, McGill, YNU, FGV/EBAPE, IIMB

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

APAKAH IMPM ?

IMPM adalah Program Antarabangsa untuk Pengurus yang mengarah ke Ijazah Sarjana. Program teras adalah satu set lima modul 10 hari setiap satu yang berlangsung selama 18 bulan, yang dianjurkan oleh mindsets pengurusan.

Mengiringi modul ini adalah semua jenis aktiviti yang menarik, di dalam kelas dan keluar: Co-bimbingan, Perundingan Mesra, Jadual Berdedikasi, Pertukaran Pengurus, dan Pasukan Impak. Menghadiri lima modul dan melengkapkan kertas kerja dan pertukaran pengurusan dengan memuaskan akan mengakibatkan pemberian Sijil IMPM .

Mereka yang ingin menerima Ijazah Sarjana Pengurusan dari McGill University atau MSc International Masters dalam Pengurusan Eksekutif dari Lancaster University, di luar Sijil IMPM , tulis Kertas Akhir yang membolehkan mereka untuk meneliti lebih mendalam mengenai isu yang menjadi perhatian utama mereka.

KONSULTAN PELANGGAN

Melibatkan pengurus bermakna lebih daripada sekadar melakukan bengkel dan membincangkan idea. Pengurus yang menghadiri IMPM membawa kebimbangan dari kerja mereka sendiri supaya mereka dapat mendapat manfaat daripada pengalaman rakan-rakan mereka.

Ini sedang dijalankan dalam program-sekitar jadual sepanjang masa. Ia juga dilembagakan dalam proses yang kami panggil perundingan mesra, di mana pasukan kecil rakan anda bekerja dengan anda atas kebimbangan anda. Input ini ke dalam isu anda membantu anda membuat perubahan dalam organisasi anda berdasarkan pengalaman rakan sekelas yang peduli dengan kejayaan anda.

KERTAS REFLECTION DAN PAKAI PEER

Belajar antara satu sama lain dan fakulti tidak tinggal di dalam bilik darjah. Selepas setiap modul, anda menulis kertas pantulan. Ini bukan kertas akademik: anda mengkaji semula apa yang melanda anda semasa modul dan menghubungkan keperluan peribadi anda, kerja anda sendiri, atau dalam organisasi anda. Semasa proses penulisan, anda berhubung dengan sekumpulan rakan sekerja, dan seorang tutor fakulti, yang bekerja dengan anda untuk membuat kertas ini sebagai berguna kerana mereka mungkin boleh. Kami panggil pembinaan rakan sebaya ini.

EXCHANGE MANAGERIAL

Di tengah-tengah program ini, anda berpasangan dengan rakan sekerja dan menghabiskan bahagian yang lebih baik seminggu sebagai tuan rumah dan sebagai pengunjung di tempat kerja masing-masing. Proses mengamati pengurus lain di tempat kerja dan memberi maklum balas mudah tetapi kuat. Ia agak luar biasa apa yang keluar dari pertukaran ini.

Semasa melawat dengan salah seorang rakan LG saya di Korea, saya menyedari bahawa syarikat kami terdedah kepada teknologi yang mengganggu. Akibatnya, kami melancarkan syarikat permulaan bersama sebuah universiti IT terkemuka di Brazil. Kami percaya ini akan menyelamatkan syarikat kami. "- Gustavo Miotti, Pengerusi Lembaga, Soprano Eletrometalugica Ltd., Brazil

IMPACT TEAMS

"Jangan sekali-kali menghantar orang yang berubah kepada organisasi yang tidak berubah." Namun itulah yang hampir semua program pembangunan dilakukan. Kami telah mengubahnya. Anda diberi peluang, dengan bimbingan dan bahan sokongan kami, untuk menetapkan pasukan impak kembali di tempat kerja, rakan sekerja atau laporan langsung, untuk membantu anda membawa balik pembelajaran anda ke dalam organisasi. Sebenarnya, orang-orang ini melakukan IMPM hampir. Anda membahaskan pasukan anda selepas setiap modul dan berbincang bagaimana menggunakan pembelajaran untuk perubahan yang membina.

Oleh itu, pembangunan pengurusan menjadi pembangunan organisasi. Pendidikan yang kelihatannya mahal kepada jabatan HR menjadi pelaburan bijak untuk organisasi-dalam melatih beberapa pengurus untuk harga satu dan dalam perubahan mendalam yang mereka boleh memperjuangkan. Mengapa tidak menghantar pasukan syarikat ke IMPM untuk mengendalikan isu utama?

Saya melatih pasukan saya ketika saya belajar. Saya membesarkan pasukan saya ketika saya sedang berkembang. Semasa saya melalui modul, saya mengambil prinsip asas dan mereka sangat dihargai oleh pasukan saya di tempat kerja yang mereka terus bertanya, "Bilakah anda pergi ke modul seterusnya?" - Daniel Smedo, VP, dan Pengurus Besar, Kumpulan Rangkaian Bekalan Metro, Kanada

JADUAL DEDIKASI

Kami mempunyai peraturan 50:50 dalam IMPM : separuh masa kepada anda pada agenda anda. Anda duduk di tempat bulat, untuk berkongsi pengalaman anda dan belajar dengan rakan-rakan anda. Kebanyakan masa anda berada dalam kumpulan bercampur, untuk mendapatkan dari kepelbagaian pengalaman. Tetapi kini kami juga mempunyai meja khusus, di mana anda boleh menghabiskan masa perbincangan dengan pengurus yang berkaitan.

Anda mungkin menyertai meja usahawan atau pemilik perniagaan keluarga, atau anda mungkin datang ke program ini dengan rakan sekerja dari industri atau syarikat anda sendiri. (LG dan Lufthansa telah menghantar pasukan pengurus selama hampir dua puluh satu tahun kita.)

SEKOLAH-SEKOLAH

Sekolah Pengurusan Universiti Lancaster (LUMS)

Di LUMS, anda akan mendapat komuniti yang benar-benar antarabangsa, mantap dan bercita-cita tinggi. Kami mendapat pangkat terakreditasi dan ranking dunia. Penyelidikan adalah di tengah-tengah kejayaan kami dan memaklumkan pengajaran kami, menolak sempadan dan mengubah kehidupan. Pendekatan kolaboratif dan akses kami kepada pengetahuan canggih menjadikan kami sebagai suar untuk bakat terkemuka; tempat untuk menjadi.

Fakulti Pengurusan Universiti McGill's Desautels

Desautels disenaraikan sebagai salah satu sekolah perniagaan antarabangsa terkemuka dunia oleh BusinessWeek, Perniagaan Kanada, Forbes, The Economist dan Financial Times. Program inovatif Fakultas dan reputasi bersejarah untuk kecemerlangan terus menarik para pelajar terbaik dan profesor paling terkenal dari seluruh dunia serta perekrut yang paling menuntut dari majikan tertinggi di dunia.

Universiti Kebangsaan Yokohama

Program MBA di Yokohama National University (YNU) secara konsisten berada di peringkat tertinggi dalam kepuasan pelajar dengan salah satu tingkat penerimaan sekolah rendah di Jepang. Terletak 30 minit dengan kereta api dari Tokyo, YNU sentiasa komited untuk memainkan peranan global dengan perspektif jangka panjang yang sesuai untuk Yokohama, bandar kedua terbesar negara dan pintu masuk utama ke Jepun moden.

FGV / EBAPE

FGV / EBAPE menawarkan pelajarnya penekanan kepada kajian antarabangsa. Ditubuhkan pada tahun 1950-an, sekolah itu merupakan perintis dalam latihan pentadbiran formal di Amerika Latin. Ia telah disenaraikan sebagai Sekolah Pentadbiran terbaik untuk tahun yang kedua dan diletakkan di antara tiga Institusi Pengajian Tinggi terbaik di Brazil.

IIM Bangalore

IIMB telah menduduki sekolah perniagaan terbaik di Asia Tengah oleh Eduniversal, Paris untuk tahun ketujuh berturut-turut. Ciri tersendiri IIMB adalah tumpuan yang kuat terhadap kepimpinan dan kemahiran keusahawanan yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran perniagaan dinamik hari ini. Ia bekerjasama dengan lebih dari 114 sekolah B terbaik di dunia untuk pelbagai inisiatif penyelidikan dan pelajar

Lokasi

Yokohama

Alamat
〒240-8501 Kanagawa Prefecture, Yokohama, Hodogaya-ku, 常盤台79−1
Yokohama, Prefektur Kanagawa, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: