FGV

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Sejarah

Fundação Getulio Vargas telah diasaskan pada 20 Disember 1944. Objektif awalnya adalah untuk menyediakan orang yang berkelayakan untuk bekerja di pentadbiran awam dan swasta di Brazil. Pada masa itu, negara sudah mula meletakkan asas untuk pertumbuhan yang akan datang dalam beberapa dekad berikut. Menjangkakan kedatangan era baru, FGV memutuskan untuk memperluas fokusnya pada tindakan dan, dari bidang pentadbiran yang terhad, ia memasuki kawasan luas ilmu sosial dan ekonomi. Institusi ini melampaui batas-batas pengajaran, ke dalam bidang penyelidikan dan maklumat juga, dan dikenali sebagai pusat kecemerlangan.

Jenama perintis dan berani, Fundação Getulio Vargas menyediakan sarjana pertama Brazil, MA dan Ph.D. kursus dalam pentadbiran awam dan swasta, serta kursus siswazah dalam bidang ekonomi, psikologi, perakaunan, dan pendidikan. FGV juga membuka jalan bagi ekonomi yang kukuh, dengan menganalisis imbangan pembayaran, akaun awam, dan petunjuk ekonomi lain. Inisiatif seperti ini telah membantu profesional untuk mendapatkan kelayakan dan orang awam untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai prestasi ekonomi dan sosial Brazil.

Bakat

Keandalan penunjuk dan aktiviti FGV telah dibina sepanjang generasi dengan bakat dan dedikasi orang seperti Luiz Narciso Alves de Mattos, Eugenio Gudin, Themistocles Brandão Cavalcanti, Alexandre Kafka, Octavio Gouvêa de Bulhões, Emilia Mira y Lopes, dan Mario Henrique Simonsen. Kemahuan mereka sentiasa mengatasi semua halangan. Terima kasih kepada usaha idealis, pemimpin politik, perniagaan, eksekutif, penyelidik, dan pelajar terus memperbaharui kepercayaan mereka terhadap reputasi dan prinsip institusi, memperkuat prestij di dalam dan di luar Brazil.

Produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Fundação Getulio Vargas terus membantu meningkatkan produktiviti dan daya saing syarikat dan meningkatkan operasi organisasi perbandaran, negeri dan persekutuan. Pengetahuan pepejal mengenai dinamika dan amalan pasaran, kecekapan akademik yang hebat dan pengalaman antarabangsa fakultinya telah membolehkan FGV mewujudkan satu set produk yang pelbagai dan komprehensif, yang direka untuk memenuhi keperluan dan harapan para pemegang kepentingannya, sama ada dalam sektor awam atau swasta.

Encouragement of Research Academic

Seorang pemimpin dalam penciptaan dan penyempurnaan idea-idea yang menyumbang kepada pembangunan negara, FGV melabur dan menggalakkan penyelidikan akademik, menghasilkan keluaran yang signifikan, diakui secara nasional dan antarabangsa. Subjek yang diterokai termasuk makroekonomi, mikroekonomi, kewangan, undang-undang, kesihatan, keselamatan sosial, kemiskinan dan pengangguran, pencemaran, dan pembangunan mampan. Yayasan juga menjalankan program penyelidikan dalam bidang sejarah, sains sosial, pendidikan, keadilan, kewarganegaraan, dan politik.

FGV juga ditugaskan untuk melakukan kerja untuk sektor awam, syarikat dan organisasi antarabangsa seperti Bank Dunia. Selain itu, melalui Institut Ekonomi Brazil (IBRE), ia menghasilkan dan menerbitkan petunjuk dan laporan untuk membantu membentuk ekonomi Brazil, sebagai perkhidmatan awam.

Misi

Untuk merangsang pembangunan sosioekonomi Brazil.

Visi

Diiktiraf sebagai sebuah institusi inovatif yang komited terhadap pembangunan Brazil, pembentukan elit akademik, dan penjanaan barangan awam di kawasan sosial dan berkaitan, menjamin kelestarian kewangan kami melalui penyediaan perkhidmatan berkualiti tinggi dan standard etika yang tinggi.

Nilai Institusi

Kami ingin menangkap imaginasi kebangsaan dengan mencipta imej pelbagai rupa:

  • Kami adalah institusi yang mempunyai rekod prestasi dan kesungguhan, dengan menyediakan perkhidmatan selama lebih daripada 70 tahun. Pada masa yang sama, kami inovatif dan dinamik;
  • Kami adalah institusi nonpartisan, walaupun kami sangat komited untuk kepentingan negara Brazil;
  • Walaupun berusaha untuk menjana peluang yang sama, kami mempertahankan hak terhadap hasil yang tidak sama sebagai hasil merit;
  • Secara teknikal, kami berusaha untuk menjadi yang terbaik di semua bidang di mana kami beroperasi.

Kod Etika

Kod Etika ini direka untuk membimbing hubungan manusia dalam skop Fundação Getulio Vargas. Ia menetapkan prinsip-prinsip dan cadangan universal khusus untuk FGV, yang merupakan organisasi swasta, bukan keuntungan, amal yang menjalankan aktiviti teknikal, saintifik dan pendidikan.

Selaras dengan semangat ini, setiap orang yang mempunyai hubungan pekerjaan atau pendidikan dengan FGV mesti memastikan bahawa nilai individu mereka bersesuaian dengan yang ditetapkan dalam Kod Etika ini.

This school offers programs in:
  • English
  • Portugis

Lihat MBA Sambilan » Lihat Health Kursus » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA Sambilan

OneMBA

Campus Sambilan 21  September 2019 Brazil São Paulo

[+]

Selepas menamatkan Program OneMBA, eksekutif menerima sijil OneMBA yang dikeluarkan oleh lima universiti rakan kongsi, dan juga Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari universiti rumah mereka.

"Terdapat hanya ada program MBA lain di pasaran dengan tahap yang sama secara antarabangsa, kepekaan serantau dan penekanan kepada penyelesaian perniagaan yang mapan yang akan memberi manfaat kepada semua pihak yang berkepentingan".

Jadual Kelas Kurikulum Gambaran Keseluruhan [-]

Pascasiswazah dalam Pentadbiran

Campus Sambilan February 2019 Brazil São Paulo

CEAG, program MBA pertama di Brazil yang diiktiraf oleh AMBA, bertujuan untuk menyediakan profesional dengan visi pentadbiran global dan moden, menggabungkan teori, amalan dan kecemerlangan dalam pengajaran. [+]

Mengenai CEAG

CEAG, program MBA pertama di Brazil yang diiktiraf oleh AMBA, bertujuan untuk menyediakan profesional dengan visi pentadbiran global dan moden, menggabungkan teori, amalan dan kecemerlangan dalam pengajaran. Kursus ini sentiasa berkembang untuk memenuhi dan menjangkakan permintaan pasaran semasa. Dengan akar pepejal dan visi untuk masa depan, selama lebih daripada 40 tahun, ia telah menggabungkan teori dan amalan dengan kecemerlangan dalam pengajaran.

Metodologi kursus mengandaikan bahawa semasa kursus pelajar akan mengetahui dan menggunakan sumber komunikasi interpersonal, bekerja dalam kumpulan komposisi yang berbeza dalam pembangunan latihan dan menunjukkan dapat mengenali dan menganalisis masalah khusus dan memberikan penyelesaian dalam situasi praktikal.... [-]