COPPEAD Graduate School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The COPPEAD Graduate School of Business of the Federal University of Rio de Janeiro adalah sebuah sekolah perniagaan yang diiktiraf di peringkat global untuk kecemerlangannya.

Memandangkan cabaran-cabaran ekonomi utama, Brazil perlu memajukan latihan pengetahuan dan pengurusan, bahan-bahan penting bagi syarikat untuk unggul dalam persekitaran kontemporari pertandingan dan kerjasama antara organisasi.

Di COPPEAD, penyelidikan dan pengetahuan adalah paksi pusat semua aktiviti. Oleh itu, dalam interaksi harian dengan pelajar, syarikat dan pemain pasaran lain, pengetahuan yang kami hasilkan mengarahkan sifat penghantaran kami di dalam bilik darjah dan interaksi dengan masyarakat. Inilah asas misi dan visi kami, dan apa yang kami percaya menjadi sumbangan kami kepada masyarakat.

Kenyataan Misi

COPPEAD Graduate School of Business berkomitmen untuk kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan perniagaan siswazahnya. Sebagai sebahagian daripada universiti awam, kami berhasrat untuk menyumbang kepada pembangunan Brazil dengan memberikan pendidikan kepada pemimpin perniagaan sekarang dan masa depan yang dapat melaksanakan sangat baik dalam persekitaran tempatan dan global dan kepada fakulti baru yang dapat menyebarkan dan mewujudkan pengetahuan inovatif dalam perniagaan.

Visi

COPPEAD bertujuan untuk menjadi pilihan pertama bagi pelajar yang ingin belajar perniagaan dan pengurusan di Brazil.

Nilai Pusat

Nilai pusat kami adalah Kecemerlangan, Integriti, dan Perkhidmatan ke Brazil.

Kecemerlangan: Ini adalah intipati kita, apa yang membimbing pertumbuhan, penyelidikan, pengambilan fakulti, merangka program baru, antara tindakan lain.

Integriti: Nilai COPPEAD termasuk menanam kelakuan etika dan tanggungjawab sosial dalam profesion pengurusan. Kami memahami bahawa integriti adalah cara terbaik yang Sekolah dapat memenuhi misinya, dan lebih baik berkhidmat di Brazil.

Perkhidmatan ke Brazil: COPPEAD adalah sekolah ketiga di Brazil dan yang pertama di Rio de Janeiro menawarkan Program Doktor; yang pertama di Brazil untuk menawarkan MBA sepenuh masa antarabangsa, dan merupakan perintis dalam Pendidikan Eksekutif dalam Perniagaan dan Pengurusan di Brazil. Kita perlu membangunkan orang dan organisasi untuk membangunkan negara kita.

Ditubuhkan pada tahun 1973, COPPEAD adalah satu-satunya sekolah perniagaan Brazil, sebahagian daripada sistem persekutuan Brazil (UFRJ) dengan akreditasi antarabangsa. MBA Sepenuh Masa kami adalah bebas tuisyen dan satu-satunya di Amerika Latin berada di peringkat sekolah perniagaan terbaik di dunia dalam program MBA Global Masa Penuh Kewangan.

Kedudukan

Top 100 Financial Times

11 kali disenaraikan di Top 100 Ranking MBA Global Financial Times.

Top 100 Financial Times

MBA Eksekutif yang disenaraikan dua kali di Peringkat 100 peringkat MBA Eksekutif Financial Times.

1º MBA di Brazil

Memilih MBA Terbaik di Brazil oleh Você S / A pada tahun 2016.

Pentauliahan, Persijilan, dan Persatuan

127063_logos.png

Universiti Persekutuan Rio de Janeiro

Universiti Persekutuan Rio de Janeiro diasaskan pada tahun 1920 dan merupakan universiti persekutuan pertama dan terbesar di Brazil. Salah satu pusat kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan di negara ini dan di Amerika Latin, misi universiti ini adalah untuk menyediakan masyarakat Brazil dengan cara untuk menguasai, mengembangkan, memupuk, mengaplikasikan dan menyebarkan pengetahuan sejagat pengetahuan manusia, untuk bertindak sebagai kuasa yang mengubah.

Lokasi

Rio de Janeiro

Alamat
Rua Pascoal Lemme, 355
Cidade Universitária
Rio de Janeiro - RJ

21941-918 Rio de Janeiro, Negeri Rio de Janeiro, Brazil