Baca keterangan rasmi

efbl-300x201a

Universiti Banja Luka telah ditubuhkan pada 7 November 1975 dan hari ini, selepas 39 tahun, University of Banja Luka mempunyai 16 fakulti dengan 52 program pengajian berlesen.

Proses Bologna bermula pada semua program pengajian secara rasmi pada tahun 2006/2007 tahun akademik, walaupun sesetengah fakulti bermula pembaharuan Bologna yang lebih awal. sistem pengajian tiga kitaran telah diperkenalkan: sarjana muda, sarjana dan ijazah doktor falsafah, serta ECTS sistem penilaian mata pelajaran dan jumlah beban kerja pelajar.

Kebanyakan fakulti Universiti Banja Luka, serta kediaman universiti, mempunyai banyak kemudahan seperti restoran, pusat rekreasi, pusat komputer, kelab pelajar dan caffeterias yang terletak di dua kampus, terletak berhampiran dengan sungai yang paling indah di negara - sungai Vrbas - dan hanya beberapa minit berjalan kaki dari pusat bandar.

Universiti Banja Luka mempunyai banyak, pelbagai saiz dan bentuk amphitheatres, bilik darjah, bilik bacaan dan perpustakaan, makmal dan bilik komputer.

Fakulti Ekonomi Universiti Banja Luka ialah Fakulti moden, maju, progresif dan terbuka, yang mewakili tulang belakang pembangunan ekonomi Republik Srpska.

Pada Februari 2014 Fakulti Ekonomi, Universiti Banja Luka, menandakan ulang tahun ke-39 kewujudan dan tugasnya.

efbl2-200x300a

Fakulti Ekonomi, Universiti Banja Luka, merupakan institusi pendidikan yang lebih tinggi yang utama aktiviti pengajaran sains dan penyelidikan saintifik, dan hari ini kita berbangga dengan pencapaian dan nilai-nilai berikut:

 • Tradisi dan kemodenan.
 • Kurikulum moden serta kaedah pengajaran dan penilaian pelajar, mencontohi institusi pendidikan yang terbaik jenis ini di Eropah dan dunia (Fakulti Ekonomi di Banja Luka adalah perintis melaksanakan peruntukan Deklarasi Bologna dalam RS dan BiH) .
 • Pensyarah pakar-pakar terkemuka dalam bidang mereka mengajar, dan ahli perniagaan yang berjaya - jadi kami mempunyai sebatian unik sains dan amalan.
 • kapasiti ruang besar lebih 4,000m2, yang membolehkan pelaksanaan yang mudah dan berterusan pengajaran dan aktiviti kurikulum.
 • Fakulti tidak mempunyai halangan seni bina, dan dengan lif panorama membolehkan pelajar kurang upaya untuk mempunyai akses kepada amphitheaters dan bilik darjah.
 • Peringkat tinggi peralatan teknikal (bilik darjah komputer dengan komputer baru, projektor, komputer riba, pengimbas, sambungan Internet, dan lain-lain).
 • Kemungkinan pergi ke luar negara untuk pelbagai seminar, latihan, dan lain-lain melalui Kesatuan Pelajar Fakulti Ekonomi, AIESEC, atau sebahagian daripada organisasi kami mempunyai kerjasama dengan.

Objektif Fakulti adalah:

 1. prestasi yang berterusan daripada proses pengajaran moden, harmoni dengan keperluan industri dan mengikut segala peruntukan dalam proses Bologna.
 2. Pengenalan standard kualiti Eropah untuk kajian I, II dan kitaran III.
 3. Menyediakan staf dan syarat bahan yang akan membolehkan merealisasikan objektif utama.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

University of Banja Luka

UNIBL Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa, sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris, adalah sangat mencabar program yang direka khas untuk profesional yang ... [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA

UNIBL Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa, sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris, adalah sangat mencabar program yang direka khas untuk profesional yang berpengalaman yang ingin membuat perubahan yang ketara dalam kerjaya mereka. Kandungan kursus dan tumpuan kepada pembangunan peribadi dan profesional menyediakan para peserta dengan wawasan baru dan cita-cita baru. Di samping itu, setiap peserta MBA membawa pelbagai pengetahuan kepada program ini, kerana terdapat bahagian berterusan pengalaman kerjaya dan kehidupan.

Objektif program pengajian MBA untuk membolehkan graduan untuk mencadangkan penyelesaian terbaik untuk masalah yang kompleks dalam syarikat-syarikat dan meningkatkan prestasi organisasi melalui penggunaan kaedah saintifik untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menjana pakar-pakar terkemuka dalam bidang pengurusan perniagaan untuk membina rangkaian antarabangsa peserta MBA ' ... [-]
Bosnia dan Herzegovina Banja Luka
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
15 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Majke Jugovića 4
78 000 Banja Luka
Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina

Banja Luka, Republika Srpska, BA