United Business Institutes

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

United Business Institutes (UBI) telah ditubuhkan pada 4 April 1992 sebagai penubuhan bukan-keuntungan bagi pendidikan tinggi. UBI telah diasaskan bersama oleh Encik Lucien van Dievoet dan Encik Francois d'Anethan yang bersama-sama membuat keputusan untuk memulakan Sekolah Perniagaan Bahasa Inggeris yang akan menggabungkan dimensi yang benar-benar antarabangsa dengan kurikulum perniagaan berkualiti tinggi. Mekanisme jaminan kualiti universiti-universiti British selalu dilihat sebagai standar untuk pendidikan tinggi dan oleh itu keputusan untuk pengesahan British telah dibuat dan program UBI telah disahkan oleh Universiti-universiti British sejak tahun 1998.

Sejak mengambil pelajar pertama pada Oktober 1992, UBI telah mencapai reputasi untuk program pengajaran yang berkualiti tinggi. Terletak di Brussels dan Luksemburg, UBI menawarkan peluang untuk belajar dalam bahasa Inggeris di negara yang bukan berbahasa Inggeris dan membolehkan para pelajar mendapat manfaat dari persekitaran antarabangsa, antarbudaya dan dinamis.

Resipi ini berjaya dilanjutkan untuk membuka kampus baru. UBI - Luxembourg dibuka pada tahun 2013 untuk mengendalikan kampus di Wiltz, Luxembourg. UBI - China dibuka pada 2018 di Shanghai (China).

Bilik-bilik kelas UBI telah direka dengan cermat untuk memberikan pengalaman antarabangsa yang luas kepada para pelajar. Mempunyai pelajar dan alumni dari lebih dari 50 negara di dunia, kami menganggap kepelbagaian dalam kelas kami sebagai kelebihan daya saing kami. Walaupun program ini direka untuk mencabar anda secara intelek dan secara peribadi dan memerlukan disiplin diri dan dedikasi, ia adalah pada masa yang sama memberi ganjaran dan membolehkan anda memperoleh kemahiran, pengetahuan dan sikap yang membolehkan anda menavigasi dengan mudah dalam persekitaran pelbagai budaya.

UBI mempunyai dua kampus - satu di Brussels dan satu di Luxembourg. Sarjana Muda (Kepujian) dalam Pengajian Perniagaan dan program Sarjana Pentadbiran Perniagaan diajar dalam bahasa Inggeris dan disahkan oleh Middlesex University London dan para pelajar diberikan ijazah Middlesex University London apabila berjaya diselesaikan.

Lokasi

Brussels

Alamat
Rue de Namur 48
B-1000 Brussels, Brussels, Belgium

Wiltz

Alamat
Château de Wiltz L-9516 Wiltz, Grand Duchy of Luxembourg
Wiltz, Diekirch, Luxembourg