Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1903, Solvay Brussels School of Economics & Management adalah Fakulti Université libre de Bruxelles. Ia kini memegang kedudukan terkemuka di Eropah untuk penyelidikan dan pendidikan dalam bidang Ekonomi dan Pengurusan. Misi teras sekolah adalah melatih pemimpin perniagaan dan usahawan dengan kemampuan untuk menyesuaikan diri dengan sifat Masyarakat yang sentiasa berubah dan membentuk dunia esok.

Solvay Brussels School of Economics & Management - secara ringkas

Solvay building

Masa ketika sekolah perniagaan yang hebat mendidik pengurus seumur hidup sudah berakhir. Ekonomi global, transformasi digital, dan evolusi model kolaborasi adalah semua faktor yang menuntut pengayaan berterusan dari kemahiran pengurusan dan sektor anda.

Hari ini, fungsi manajerial memerlukan pola pikir analisis, ketangkasan dan kepemimpinan, dan kemampuan yang besar untuk inovasi dan keterbukaan untuk menghadapi semua cabaran yang timbul dalam dunia yang bergerak terus-menerus. Ia memerlukan menggabungkan kehidupan aktif dan pendidikan berterusan - untuk menyatukan kecekapan baru dan memperbaharui pengetahuan dan pengetahuan perniagaan anda. Solvay Brussels School of Economics & Management membantu anda menghadapi cabaran luar biasa ini. Menjadi dan kekal sebagai pengurus yang selaras dengan trend terkini perniagaan anda, alat dan metrik yang sesuai dengannya, serta pandangan mengenai asas kepimpinan anda. Lebih daripada sekadar program, kami menawarkan anda panduan sepanjang karier anda. Untuk membina perjalanan pengurusan anda, dan membolehkan anda mencapai objektif anda dan berkembang sepenuhnya dalam hidup anda sebagai pengurus. Selama bertahun-tahun, Solvay Brussels School telah menjadi pemangkin penting untuk pemerhatian, refleksi, dan inovasi di pasaran.

Antara penyelidikan dan praktik

Program kami adalah hasil penyelidikan fakulti yang digabungkan dengan latihan di lapangan melalui banyak pengamal terkenal yang juga merupakan sebahagian daripada fakulti kami. Dengan menyertai Solvay Brussels School of Economics & Management, anda mendapat pengalaman unik, merangkumi pengetahuan saintifik, kandungan ekonomi dan pengurusan yang sangat ketat, kajian kes praktikal, simulasi berdasarkan teknologi terkini, seminar menarik, dan kerja berpasukan yang membolehkan anda meniru dinamika syarikat. Anda menarik minat kami untuk gaya pengurusan yang aktif, bergerak, tegas positif, dan berwawasan.

"Solvay Brussels School of Economics & Management membantu anda membina kerjaya, mencapai matlamat anda, dan mengembangkan diri secara profesional."

Solvay Brussels School of Economics & Management - dalam beberapa angka

  • 68 orang pensyarah sepenuh masa
  • 400 pengurus dan profesional atasan sambilan
  • 2 Anugerah Socrates (untuk kualiti pengajaran profesor)
  • 3.000 pelajar, 23.500 alumni
  • 105 perjanjian kerjasama dua hala aktif (pertukaran pelajar) di lebih daripada 40 negara
  • 340 pelajar Erasmus lulus setiap tahun

Solvay Brussels School of Economics & Management adalah sebahagian daripada Universiti Percuma Brussels. Ia diakreditasi oleh EQUIS dan AMBA dan merupakan salah satu pengasas program Kuantitatif Teknik untuk Ekonomi dan Pengurusan (QTEM), rangkaian beberapa sekolah perniagaan terkenal dalam pengembangan sepenuhnya.

Perspektif & Pentauliahan Antarabangsa

Pengantarabangsaan adalah teras visi dan misi sekolah kita.

Solvay Brussels School of Economics and Management, yang terletak di tengah kosmopolitan Belgium dan Eropah, telah menjadi sekolah antarabangsa sejak awal.

Strategi pengantarabangsaan sekolah berdasarkan tiga tonggak: pihak berkepentingan antarabangsa, jangkauan global pelajar kami, dan keterlihatan antarabangsa.

Solvay students

Pentauliahan

Solvay Brussels Schools of Economics and Management mempunyai cita-cita dan harapan untuk meningkatkan usahanya untuk menjadi sekolah terkemuka dengan memperoleh tiga pentauliahan antarabangsa - juga dinamakan Triple Crown: AMBA, EQUIS, dan AACSB. Kami sedang berjalan dengan baik: kami sudah terakreditasi AMBA dan EQUIS dan dalam proses untuk mendapatkan akreditasi AACSB.

Mengapa ini sangat penting? Kerana sekolah terkemuka mendapat pengiktirafan, bermakna rakan sebaya mereka mengenali program penyelidikan dan pendidikan sekolah berkualiti tinggi antarabangsa. Akreditasi menyediakan sekolah dengan kerangka standard kualiti yang membolehkan sekolah menampilkan keunikannya: visi, misi, dan cita-citanya. Dan, tentu saja, pentauliahan menumpukan pada pencapaian premis sekolah. Sekolah yang bertauliah adalah sekolah yang memberikan. Ia semudah itu.

Akreditasi ini semakin penting di dunia global , sama seperti peringkat: mereka berkomunikasi dengan kualiti yang tinggi, mereka memastikan penunaian janji, dan menjamin bahawa sekolah berhubung dengan masyarakat . Akreditasi menunjukkan bahawa sekolah mempunyai cita-cita dan aspirasi yang jelas dan bahawa sekolah itu bukan sahaja mempunyai kemahuan atau tekad untuk memberikan kualiti yang tinggi tetapi sebenarnya berjaya memberikan kualiti seperti yang ditentukan oleh sekolah itu sendiri tetapi diakui oleh rakan sebayanya di peringkat antarabangsa.

142877_pexels-photo-1595391.jpeg

Lokasi

Brussels

Alamat
Avenue Franklin Roosevelt 42
1050 Brussels, Brussels, Belgium

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: