Bhaktivedanta College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Bhaktivedanta College dalam "ringkas"

Bhaktivedanta jangka Sanskrit mempunyai maksud yang istimewa bagi Bhaktivedanta College. Vedanta, terdiri daripada veda (pengetahuan) dan anta (kesimpulan), bermakna kemuncak kepada pengetahuan, pemahaman, atau penilaian kritikal. Bhakti bermakna kasih sayang bhakti kepada, sumber peribadi rohani segala-galanya.

Jadi Bhaktivedanta perkataan menggabungkan idea-idea kecemerlangan ilmiah dan nilai-nilai yang paling tinggi aktiviti dan rohani. Bhaktivedanta jangka kehormatan diberikan kepada dihormati hamba-ulama di kalangan spiritual India. Srila AC Bhaktivedanta Swami Prabhupada pengasas-Acharya Persatuan Kesedaran Krishna Antarabangsa (ISKCON), menerima gelaran ini dalam pertengahan abad kedua puluh dari sezaman dengannya.

Lewat dalam hidupnya, beliau menulis buku hampir tujuh puluh, yang diterjemahkan daripada dan ulasan-ulasan pada teks Vaishnava. Antara 1965 dan 1977, beliau dan pengikut-pengikutnya di seluruh dunia bermula lebih daripada seratus kuil, ladang, dan sekolah. Pada masa kini, ajarannya diamalkan dan diajar dalam banyak sidang berhubung dengan ISKCON.

Srila Prabhupada adalah inspirasi di sebalik Bhaktivedanta College, kerana kehidupan teladan mengajar bahawa pendidikan yang terbaik menggabungkan kemajuan pengetahuan dengan kesedaran diri dan kasih Allah, atau Sri Krishna.

Bhaktivedanta College adalah sebuah institusi antarabangsa yang disediakan untuk keperluan pendidikan bercita-cita tinggi, pelajar rohani berfikiran. Untuk tujuan ini Kolej mengejar enam cita-cita:

Keberanian dan Tujuan Kesejahteraan Pelajar Rohani Integrated Learning Kecemerlangan Akademik dan Profesional Kematangan moral dan rohani Perkongsian Kerjasama

Kolej ini terletak di Durbuy, dusun terletak di kawasan Ardennes yang indah Belgium. Unequalled untuk kesunyian dan ketenangan, yang kawasan hutan ini adalah suasana yang hebat untuk penyelidikan dan pemikiran. Di tengah-tengah kampus Kolej berdiri bersejarah Château de Petite Somme, hati seorang Vaishnava kuil berkembang maju dan masyarakat.

Sejarah Kami

Sejak dibuka pada September 2002, Bhaktivedanta College telah menerima lebih seribu pelajar 20-6 negara. Dari penubuhannya, modul akademik Kolej telah diperkukuhkan dengan skim pengajian dan mentor ko-kurikulum yang bertujuan untuk memupuk watak, kepuasan peribadi dan kematangan rohani.

Program ini bertujuan untuk mengintegrasikan kajian akademik yang ketat dengan penyucian jiwa, menghargai pendidikan dan latihan vokasional. Medium pengajaran bahasa Inggeris, dan pelajar dengan alternatif pertama bahasa ditawarkan sokongan tambahan dalam kedua-dua lisan dan bertulis Bahasa Inggeris.

Pada tahun 2003, University of Wales Lampeter (UWL) diiktiraf kursus akademik tiga tahun, yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Teologi dalam 'Kajian Vaishnava': yang pertama di dunia berbahasa Inggeris. The College bekerja secara kolaboratif dengan Pusat Oxford bagi Kajian Hindu (Ochs), pusat bebas yang diiktiraf di Universiti Oxford.

Sejak itu, banyak ahli-ahli fakulti telah menerima ijazah doktor dari Oxford. Komited untuk pelaburan untuk masa depan, Bhaktivedanta Kolej baru selesai pembinaan perpustakaan baru, kemudahan pejabat dan satu blok kediaman, dengan itu menyediakan murid dengan up-to-date kemudahan untuk penyelidikan dan rekreasi.

Bhaktivedanta College ialah institut antarabangsa yang berwibawa dan yang mempunyai sumber yang menarik pada kebijaksanaan India kuno untuk memupuk bermotivasi, yang bersepadu dan bebas-bernas dewasa. Dalam persekitaran yang menyokong dan rohani-menaikkan semangat, Kolej membolehkan pelajar untuk merealisasikan potensi akademik dan vokasional mereka, memohon Krishna prinsip sedar untuk gaya hidup kontemporari dan memberi sumbangan berpanjangan kepada semua kawasan yang sesuai untuk usaha manusia. Untuk mencapai matlamat ini, Kolej menggalakkan enam cita-cita, iaitu:

  1. Visi dan Tujuan

Kejayaan jangka panjang inspirasi melalui usaha bersemangat yang benar, tujuan dan penemuan diri.

  1. Kesejahteraan Pelajar

Meningkatkan prospek pelajar dengan meletakkan asas yang kukuh untuk kerjaya masa depan mereka, kestabilan ekonomi dan kepuasan rohani.

  1. Rohani Integrated Learning

Memperkaya pelajar dengan pengalaman kerohanian yang positif, kurikulum diselitkan dengan teologi Vaishnava, dan, kelayakan berorientasikan kerjaya yang praktikal.

  1. Akademik dan Kecemerlangan Profesional

Menggalakkan standard perkhidmatan yang tinggi dan biasiswa semasa menyediakan pelajar sebagai pemimpin teladan dalam bidang masing-masing.

  1. Moral dan Kematangan Rohani

Membolehkan pelajar untuk mengembangkan kebaikan dan wawasan, mengamalkan profesion etika dan memuaskan, dan memohon kebijaksanaan untuk semua aspek kehidupan awam dan swasta.

  1. Kerjasama Perkongsian

Bekerja secara kerjasama dengan masyarakat tempatan, nasional dan global untuk mewujudkan suatu warisan pendidikan faedah sosial, budaya dan rohani berkekalan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Online Sijil » Lihat Online Kursus » Lihat Kursus musim panas »

Video

Bhaktivedanta College Online

Bhaktivedanta College Kirtan Course