Baca keterangan rasmi

Sejak 40 tahun yang lepas, Sekolah Pengurusan Rotterdam, Universiti Erasmus telah menegaskan reputasinya sebagai salah satu sekolah perniagaan utama Eropah.

Lama sebelum 'global' menjadi deskriptor penting bagi pendidikan perniagaan, pelajar, fakulti dan kakitangan RSM telah mencerminkan kepelbagaian dunia globalisasi.

Sama seperti negara tuan rumah kami, salah satu daripada negara-negara perdagangan antarabangsa yang paling terkenal di dunia, RSM terus memperluas dan mengantarabangsakan, mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu sekolah perniagaan yang paling antarabangsa dan inovatif di Eropah.

RSM menawarkan budaya intelektual yang tersendiri. Kami percaya kepimpinan dapat diajar melalui kombinasi cabaran intelektual dan praktikal. Kami percaya bahawa kesukaran yang dihadapi dalam bekerja di pelbagai pasukan memupuk pendekatan baru yang kreatif dalam perniagaan. Kami menikmati hubungan yang timbal balik dan menyokong dengan syarikat multinasional. Dan kami menggalakkan minda yang fleksibel, luas dan kadang-kadang ikonoklastik dalam soal amalan perniagaan dan penyelidikan.

Pendekatan yang berbeza ini telah membantu RSM untuk mewujudkan satu portfolio program peringkat tinggi, serta salah satu fakulti pengurusan terbesar dan paling produktif di dunia.

18626_IMG_0011.jpg

Pendekatan RSM

Di RSM, pembangunan kepimpinan adalah tentang merealisasikan potensi intelektual dan peribadi. Di sini, anda akan dicabar secara intelek oleh kandungan akademik peringkat tertinggi dan di bawah arahan para pemikir perniagaan yang paling tajam: fakulti yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun yang bekerja untuk organisasi serta pandangan dari penyelidikan mereka sendiri. Anda akan mencabar kami: mempersoalkan fakta kerana ia dibentangkan dan menilai andaian secara kritikal. Dan anda akan mencabar diri sendiri: menghadapi batasan anda, menolak sempadan masa lalu, menemui apa yang benar-benar mendorong kelakuan anda dan orang lain.

Membangunkan kemahiran untuk dapat menghidupkan idea-idea terkemuka ke dalam keputusan cemerlang dalam perniagaan, memerlukan tindakan. Semua program menyediakan pelajar dengan skop untuk bertindak berdasarkan idea-idea mereka dalam persekitaran perniagaan yang nyata atau simulasi, dari persatuan syarikat dan internships kepada projek perundingan sebenar, perjalanan antarabangsa, dan penyertaan dalam kelab dan persidangan yang dikendalikan oleh pelajar.

Di RSM, kepelbagaian bukan sahaja dihargai, tetapi ia juga digalakkan dan dibangunkan. Dalam persekitaran yang unik dan terbuka, anda akan mendapati ruang untuk meneroka cara berfikir baru, inspirasi untuk mencabar idea, dan pada akhirnya, skop untuk mengembangkan potensi anda sebagai pemimpin masa depan dalam perniagaan.

18627_IMG_0435.jpg

Fakta

Sebagai salah satu sekolah perniagaan antarabangsa terbesar di Eropah, RSM mencapai penonton antarabangsa yang luas para pemimpin masa depan dan semasa menerusi portfolio program, perkhidmatan, dan aktiviti akademiknya.

Kakitangan dan fakulti membawa inovasi baru yang berterusan kepada pendidikan perniagaan dan penciptaan pengetahuan selaras dengan misi institusi kami:

RSM mission

Di RSM, kami bangga untuk mendakwa:

 • Lebih daripada 40 tahun pengalaman dalam pendidikan perniagaan dan pengurusan.
 • Salah satu daripada 3 penyelidikan utama di Eropah.
 • Kedudukan konsisten di kalangan sekolah perniagaan peringkat tinggi Eropah.
 • Tempat di antara 1% sekolah di seluruh dunia dengan akreditasi Triple Crown.
 • Pendidikan lebih daripada 1200 eksekutif setiap tahun.
 • 7,500 pelajar siswazah dan pascasiswazah.
 • 29,000 alumni aktif di seluruh dunia.
 • Salah satu fakulti sekolah perniagaan terbesar dan paling terkenal di dunia: 250 penyelidik kanan dan 100 Ph.D. pelajar.
 • 30 pusat penyelidikan dan inisiatif.
 • 100 sekolah kongsi.

18628_rotterdambynight.jpg

Program diajar dalam:
 • English
 • Belanda

Sekolah ini juga menawarkan:

1-year MBA

Rotterdam School of Management | Erasmus University

MBA antarabangsa kami memberi anda lebih daripada satu barisan baru pada resume anda. Ia memberi anda pasport profesional untuk kerjaya yang anda mahukan, di mana sahaja ... [+]

Mengapa MBA Rotterdam?

Mari pemikiran Belanda memandu kerjaya anda ke hadapan.

MBA antarabangsa kami memberi anda lebih daripada satu barisan baru pada resume anda. Ia memberi anda pasport profesional untuk kerjaya yang anda mahukan, di mana sahaja di dunia.

Kejayaan dalam perniagaan memerlukan lebih daripada mengetahui fakta. Ia mengambil perspektif global, pendekatan inovatif, minda kritikal, dan tumpuan terhadap kerjasama dan kemampanan. Di RSM, kami merekabentuk setiap kelas dengan nilai-nilai ini dalam fikiran.

Itulah cara Belanda menjalankan perniagaan. Ia disimpan fakulti kami dan graduan MBA kami di hadapan trend, perubahan pasaran, dan landskap perniagaan selama beberapa dekad. Dan ia terus mendorong kejayaan peribadi dan profesional di Eropah dan di seluruh dunia.... [-]

Belanda Rotterdam
Januari 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

EMBA

Rotterdam School of Management | Erasmus University

Executive OneMBA Global adalah satu-satunya program MBA Eksekutif yang direka dengan input yang sama dari lima sekolah perniagaan utama yang terletak di Asia, Eropah, Ame ... [+]

Kenapa OneMBA Global RSM?

Lima Sekolah. Empat Benua. OneMBA. Executive OneMBA Global adalah satu-satunya program MBA Eksekutif yang direka dengan input yang sama dari lima sekolah perniagaan utama yang terletak di Asia, Eropah, Amerika Utara dan Amerika Selatan. Direka untuk eksekutif dan profesional kanan, program modular 21-bulan yang berprestij ini menawarkan anda peluang untuk mengalami perniagaan melalui lensa kawasan ekonomi paling penting di dunia, menjadikannya tiada tandingannya dalam perkembangan pengetahuan, kebolehan kepimpinan, rangkaian global dan pengalaman antarabangsa perniagaan di mana ia berlaku, seperti yang berlaku.

Kurikulum yang diajar dalam Bahasa Inggeris dan direka bentuk dengan input yang sama dari lima sekolah perniagaan peringkat tinggiKerja berpasukan global dalam bilik darjah 100 eksekutif yang tersebar secara geografiEmpat kediaman global selama empat minggu diadakan di empat benua yang berlainanMenggabungkan ekonomi maju dengan pasaran baru munculFormat fleksibel, paruh waktu yang direka untuk eksekutif dalam jawatan tinggiProjek yang direka untuk membawa nilai tambah yang jelas kepada syarikat menajaSebelas residensi tempatan di Rotterdam dengan kohort OneMBA EropahProgram Sekilas... [-]
Belanda Rotterdam
Sept. 2019
English
Sambilan
21 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Rotterdam School of Management | Erasmus University

Membina masa depan anda memerlukan lebih banyak daripada kata kunci dan kad perniagaan. Sebagai eksekutif semakin meningkat, anda tahu apa yang kami maksudkan. ... [+]

Bagi pemimpin yang bergerak, teruskan kerjaya anda di RSM.

Membina masa depan anda memerlukan lebih banyak daripada kata kunci dan kad perniagaan. Sebagai seorang eksekutif yang semakin meningkat, anda tahu apa yang kami maksudkan. Kejayaan mengambil idea besar dan kepimpinan yang cerah. Ia memerlukan perhatian kritikal dengan tumpuan untuk membuat keputusan yang mampan yang mencipta nilai sepanjang jangka panjang. Ia memerlukan rangkaian tenaga profesional yang siap bergerak - dan bersemangat untuk membantu anda membuat anda. Ini adalah semua nilai Belanda yang dihormati masa yang telah membina kerjaya yang terang di seluruh dunia selama berabad-abad. Dan di RSM, anda akan memperolehi secara langsung dari pemikiran berharga seperti ini - ia dimasukkan ke dalam setiap aspek MBA Eksekutif paruh waktu kami, yang diajar dalam bahasa Inggeris, bahasa perniagaan antarabangsa. Ketahui bagaimana penerapan nilai-nilai Belanda kepada pendidikan perniagaan antarabangsa di Eropah akan mengembangkan pengaruh anda dan mendorong kerjaya anda lebih jauh daripada yang anda fikirkan mungkin. Inilah yang akan anda temui di Sekolah Pengurusan Rotterdam, Universiti Erasmus.... [-]

Belanda Rotterdam
Januari 2020
English
Sambilan
22 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

RSM MBA alumni stories:

RSM Corporate video

Highlights of the Full-time MBA

Global Executive OneMBA – European residency

Alamat lokasi
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA

Rotterdam, South Holland, NL
Media Sosial