MDCI - Management Development Centre

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Masa Tidak Terduga Menuntut Pemikiran Baru.

MDCI dan CMC telah menulis semula Buku Main.

Selama lebih dari tiga puluh tahun, Pusat Pembangunan Pengurusan Antarabangsa (MDCI) telah mentakrifkan semula cara pendidikan eksekutif disampaikan di Timur Tengah dan Afrika. Sekarang, fokus kami untuk mengaktifkan pemimpin transformasi telah menghasilkan Pathway untuk mencapai MBA yang diiktiraf di UK.

Dibimbing oleh Ketua Pegawai Eksekutif CMC, Dr. Lester Massingham, kami membawa The Next Generation MBA kepada pemimpin generasi berikutnya di Teluk. Mula selesai hanya dalam 12 bulan, dengan pelaburan kewangan hanya USD 12,000.

Kita semua mempunyai sejarah. Inilah gambaran ringkas dari kami.

  • Lebih daripada 5,000 alumni.
  • Bekerjasama dengan fakulti, kolej dan universiti terkemuka di UK.
  • Menerima Anugerah Ratu untuk Eksport dalam Pendidikan.

138019_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Sejarah

Awal 1990-an

MDCI memilih Bahrain sebagai hab serantau untuk melayani pendidikan kepemimpinan profesional dan pemimpin kerjaya Arabia di semua sektor.

1993

MDCI melancarkan program MBA pembelajaran jarak jauh pertama di rantau ini dengan Universiti Hull UK, dari pangkalan di Dubai dan Bahrain.

1995

MDCI diluluskan sebagai penyedia MBA pertama untuk Saudi Aramco dan menyampaikan MBA pertama di Kesultanan Oman dengan Universiti Lincoln UK.

1997

MDCI dianugerahkan The Queen's Award for Export in Education.

1998

MDCI memulakan Kedoktoran pertama dalam bidang Pentadbiran Perniagaan di lokasi di GCC dengan Universiti Hull dan Lincoln.

2000

MDCI memberikan Ijazah Sarjana pertama dalam Pengajian Keselamatan di GCC dengan University of Reading di UK.

Awal tahun 2000an

MDCI melancarkan Program Pembangunan Pengurusan Lanjutan di Bahrain bersama dengan Kementerian Tenaga Kerja dan Sosial. Sementara itu, dalam rundingan dengan Atase Ketenteraan Britain menyampaikan program MBA Hull kepada pasukan Angkatan Bersenjata Sultan Oman sebagai sebahagian daripada Program Offset Al Yamamah.

2006

MDCI melantik ejen serantau untuk Universiti Afrika Selatan.

2015

MDCI menyampaikan Kedoktoran dalam Pentadbiran Perniagaan (DBA) di lokasi di Bahrain dan Oman dengan Liverpool John Moores University.

2020

MBA Generasi Seterusnya disiarkan secara langsung, dalam talian, dilancarkan semasa penutupan CoVid-19 global.

Melancarkan Kehebatan Kepemimpinan, lebih daripada 5,000 kali sejak tahun 1993

Alumni

Di Bahrain sejak tahun 1993, MDCI telah memasarkan, menyokong, dan melaksanakan penyampaian pembangunan pengurusan di lokasi, program bawah dan pascasiswazah dari institusi akademik terkenal termasuk universiti terkemuka di UK seperti Hull, Reading dan Lincoln kepada lebih dari 5,000 kerjaya profesional.

Gen Baru

Pemikiran pelbagai aspek memberi inspirasi kepada reka bentuk dan masa MBA Generasi Seterusnya. Sebagai permulaan, 2020 adalah tahun yang belum pernah terjadi sebelumnya menuntut pembelajaran baru. Sijil CMC dalam Kepemimpinan Transformasional dengan ijazah dari York St John melangkah untuk menjawab ini dalam banyak peringkat. Dan, kami berpendapat bahawa Alumni kami akan bersedia untuk mencadangkan ini kepada ahli keluarga, rakan dan pasukan keluarga mereka yang akan datang.

Pemimpin

Hanya empat tahun menjayakan pembangunan pengurusan, program bawah dan pascasiswazah, MDCI menerima Anugerah Ratu untuk Eksport dalam Pendidikan pada tahun 1997 mengakui peranan utama firma Britain di Timur Tengah dan Afrika. Lebih maju dua dekad dan program MDCI telah dihadiri oleh pemimpin di pelbagai peringkat di pelbagai sektor, termasuk Menteri, C-Suite, serta pengusaha yang menarik pengambilalihan, penggabungan dan penyenaraian mega.

Akhirnya, MBA yang Dapat dicapai, Diakreditasi, Boleh Diakses, dan Terjangkau.

Mengapa menghabiskan masa dan wang sekurang-kurangnya dua kali lebih banyak untuk memperoleh MBA apabila anda dapat memperoleh kelayakan yang diiktiraf universiti di UK dalam 12 bulan dengan harga di bawah USD 12,000?

Perubahan lompatan kuantum yang dialami beberapa bulan kebelakangan ini mendorong pasukan kami untuk mencari penyelesaian baru untuk MBA. Kami telah mendatangkan program yang sempurna untuk profesional kerjaya Arab yang berani mencari kemahiran kepemimpinan baru pada saat ini.

Hasilnya adalah The Next Generation MBA.

Pengajian anda diselesaikan dalam setahun, tidak memerlukan ijazah sarjana muda, dan diajar oleh fakulti Inggeris di Teluk dan / atau hidup dalam talian, mengurangkan kos selanjutnya.

Mengapa Memilih MDCI?

Kami tidak percaya pada halangan kejayaan.

Ini adalah MBA Paling Boleh Diakses di Wilayah.

Tidak Diperlukan Ijazah.

  • Pengalaman perniagaan anda yang berpengalaman dapat menjadikan anda sebagai ahli.
  • Luangkan enam bulan pertama untuk memperoleh sijil profesional dalam Transformational Leadership.
  • Mengurangkan kos dan perjalanan, menghadiri di Teluk dan / atau mengakses kelas, hidup dalam talian.
  • Penghantaran hujung minggu yang sesuai dengan pekerjaan dan keluarga anda.

Cinta Kita untuk Arab

Selama lebih dari tiga puluh tahun, MDCI telah membantu para pelajar di Timur Tengah dan Afrika untuk mencapai potensi sebenar dan mencapai cita-cita kerjaya. Penerima Anugerah Ratu untuk Eksport dalam Pendidikan, alumni MDCI mengungguli 5,000 alumni - merentasi organisasi terkemuka seperti Batelco, Saudi Aramco, Al Marai, Gulf Air, Qatar Petroleum, RasGas, PDO dan Omantel.

Lokasi

Manama

Alamat
MDCI - Management Development Centre
Manama, Governorate Capital, Bahrain

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami