Read the Official Description

Western University adalah sebuah institusi pendidikan swasta yang berpangkalan di Baku, Republik Azerbaijan. Ditubuhkan pada tahun 1991, ia telah menjadi salah satu universiti terkemuka di Azerbaijan. Ia mempunyai reputasi yang mantap dalam sektor akademik dan menyediakan pelbagai besar jabatan untuk pelajar yang serius yang berfikiran. Syarat-syarat untuk memasuki universiti adalah antara yang tertinggi di kalangan universiti bukan negeri. Western University ditubuhkan dengan tujuan untuk mewujudkan sebuah institusi pendidikan yang akan menyumbang kepada pembangunan ekonomi, sosial dan politik Azerbaijan melalui mengajar pelajar untuk menjadi pakar yang akan memenuhi keperluan Republik semasa dan selepas peralihan ekonomi.

Universiti Barat telah menjadi ahli Yayasan Eropah bagi Pengurusan Pembangunan sejak 1996. Ia juga telah menjadi ahli Persatuan Antarabangsa (IAU) dalam UNESCO sejak 1997, ahli Laut Hitam Universities Network sejak tahun 1999 dan juga merupakan ahli korporat Institut Sains Pentadbiran sejak tahun 2001, dan merupakan ahli Persatuan Pelancongan Antarabangsa " Atlas ". Bagi pencapaian dalam bidang akademik pada tahun-tahun 2002, 2003, 2004, 2006 dan 2009, Western University telah dianugerahkan Diploma "Ugur" sebagai institusi pengajian tinggi yang terbaik. Penarafan Pusat Pengajian Sains Politik dan Pengajian Pentadbiran Perniagaan adalah salah satu yang tertinggi di Republik dan adalah lebih tinggi daripada di banyak universiti-universiti negara nasional besar. Universiti Barat adalah penganjur bersama dalam beberapa projek program Erasmus Mundus dibiayai oleh Kesatuan Eropah. Melalui projek-projek ini, pelajar mempunyai peluang untuk meneruskan pendidikan mereka selama satu semester di universiti rakan kongsi negara-negara projek Eropah Barat, seperti Perancis, Itali, Jerman, Sweden, Poland, dan lain-lain Pelajar yang akan mendapat peluang ini, dikecualikan daripada yuran pengajian di universiti-universiti dan mereka akan diberi biasiswa oleh Kesatuan Eropah dalam jumlah € 1000 sebulan. Western University menyediakan latihan dalam tiga puluh kepakaran untuk lebih 1,000 pelajar berdasarkan kursus sepenuh masa, separuh masa dan surat-menyurat. Setiap tahun kira-kira 350 pelajar yang mendaftar pada dua puluh satu program disampaikan di lima buah sekolah. Kursus diajar oleh lebih 180 ahli fakulti dan profesor pembantu. Belajar di perguruan termasuk belia dari pelbagai negara di seluruh dunia, yang menekankan reputasi yang sangat baik Universiti. Universiti ini terletak di sebuah bangunan empat tingkat besar seni bina klasik berhampiran Istana Presiden dan Istana Lama yang terletak di Pusat bandar menarik Baku. Dalam tempoh 22 tahun kewujudannya, Universiti Barat telah menjadi terkenal bukan sahaja di Azerbaijan tetapi juga di luar Republik.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Western University

MBA telah diperkenalkan untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan pelajar yang diperlukan untuk pembangunan kerjaya dalam pelbagai bidang sektor awam & swasta. ... [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA Western University adalah salah satu universiti pertama yang menawarkan latihan profesional di peringkat tuan dalam program TASIS yang ditubuhkan pada tahun 1995.

MBA telah diperkenalkan untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan pelajar yang diperlukan untuk pembangunan kerjaya dalam pelbagai bidang sektor awam & swasta.

Pembaharuan yang dijalankan di seluruh negara pada tahun-tahun kebelakangan ini merangsang pembangunan ekonomi, politik dan sosial. Ini seterusnya meningkatkan permintaan untuk kakitangan berkemahiran tinggi.

Salah satu isu yang paling penting ialah melibatkan pakar ilmiah-pedagogi untuk latihan profesional yang akan memastikan proses pendidikan.... [-]

Azerbaijan Baku
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu