Baca keterangan rasmi

Kenapa pilih UWA


Jelajah kampus dan kemudahan kami, dapatkan sejarah universiti tertua di negeri ini dan temukan mengapa ijazah UWA boleh membina anda untuk kerjaya masa depan, bukan hanya pekerjaan esok.

Kami bangga untuk menduduki tempat pertama di Australia Barat dan menempatkan di 100 universiti teratas di seluruh dunia.

No1 - Sama rata secara keseluruhan untuk permintaan pelajar dan penyelidikan

7 - Tujuh mata pelajaran kami disenaraikan di Top 50 di dunia

100 teratas - Peringkat 96 di 100 universiti teratas di seluruh dunia


Lima sebab untuk belajar di UWA

Ketahui apa yang memberi inspirasi kepada orang untuk mencapai matlamat mereka dengan kami.


Pengalaman pelajar yang bersemangat

Bersebelahan dengan Sungai Swan, kampus Perth kami adalah antara yang paling indah di Australia dengan bangunan batu pasir ikonik yang duduk di antara taman yang disenaraikan sebagai warisan. Kami hanya 10 minit dari daerah membeli-belah dan perniagaan utama Perth dan berhampiran dengan banyak pantai yang menakjubkan di bandar ini.

Di kampus, anda akan mempunyai pelbagai kemudahan penting untuk dinikmati, termasuk kafe, perpustakaan, kedai buku, kawasan budaya yang bersemangat dan tan kelab dan masyarakat untuk menyertai dan mengalami kehidupan pelajar sepenuhnya. Persatuan Pelajar yang menyokong kami bermakna anda boleh mencuba tangan anda secara sukarela, mendapatkan nasihat bebas mengenai pelbagai perkara atau menghadiri salah satu daripada banyak acara yang berlainan di dan di luar kampus.


Struktur kursus inovatif

Apa sahaja matlamat yang mungkin anda ada, ijazah UWA mewujudkan dunia kemungkinan. Kira-kira 40 peratus daripada pekerjaan hari ini tidak akan wujud dalam masa 20 tahun (CEDA, 2015), jadi kami percaya persiapan yang lebih baik untuk kerjaya masa depan.

Struktur kursus inovatif kami adalah satu-satunya jenisnya di WA dan berdasarkan kepada model global. Ia bermakna anda boleh mengejar minat anda dan memaksimumkan peluang kerjaya anda pada masa yang sama. Fleksibiliti ini membezakan anda daripada orang ramai dan merupakan kunci untuk masa depan yang membuktikan kerjaya anda.


Kedudukan dan penarafan

Kami meletakkan sama rata secara keseluruhan di Australia untuk permintaan pelajar, gaji permulaan siswazah, intensiti penyelidikan dan geran penyelidikan berdasarkan langkah-langkah penting dalam Panduan Universiti Baik 2016. Peringkat Dunia QS telah memberi kita nilai tertinggi yang mungkin - Bintang 5 - dan kita berpangkat di satu peratus daripada universiti di seluruh dunia. Tujuh bidang subjek kami disenaraikan di Top 50 di dunia, mengikut Kedudukan Universiti QS World by Subject.


Hasil siswazah

Ijazah Uwa anda adalah pelaburan dalam masa depan anda. Graduan kami secara konsisten melebihi gaji permulaan purata negara dan kadar pekerjaan siswazah negara. Kami meraikan perkongsian industri yang kuat, menawarkan pengalaman praktikal, dunia nyata selain peluang rangkaian profesional yang berharga. Pendekatan pembelajaran ini sangat dihargai oleh majikan dan memastikan anda bersedia kerjaya. Alumni kami terus memberi inspirasi dan membawa kesan positif kepada masyarakat.


Menukar dunia melalui penyelidikan

Sebagai universiti yang berintensifkan penyelidikan, kami adalah sebahagian daripada Kumpulan Lapan (gabungan universiti penyelidikan teratas di negara ini) dan satu daripada hanya dua ahli Australia Rangkaian Universiti Sedunia. Kami juga merupakan ahli asas Rangkaian Matariki yang berkualiti tinggi, universiti yang berintensifkan penyelidikan dengan fokus khusus terhadap pengalaman pelajar.

Selama bertahun-tahun, kami terus menarik kakitangan, penyelidik dan pelajar yang berkaliber di dunia, termasuk Profesor Nobel Laureate kami Barry Marshall, dan kami menerima kira-kira 80 peratus daripada semua pembiayaan penyelidikan untuk universiti WA setiap tahun.


Sambungan industri

Di UWA, anda bukan sahaja akan belajar ke peringkat tetapi mempunyai peluang untuk memperoleh pengalaman berharga untuk masa depan kerjaya anda.


Mentoring

Berhubungan dengan profesional industri untuk nasihat satu-satu dan kembangkan kemahiran anda.


Bukan untuk kredit

Peletakan rangkaian rangkaian kami membolehkan anda mencari penempatan yang tidak disokong.


Penempatan untuk kredit

Penempatan untuk kredit atau praktisi disusun sebagai sebahagian darjah anda.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:


University of Western Australia Business School

MBA sepenuh masa Intensif memberi anda peluang untuk meningkatkan prospek kerjaya anda melalui hubungan langsung dengan pemimpin perniagaan dan program pembangunan kepimp ... [+]

Dalam masa hanya 12 bulan, MBA Penuh Masa Intensif MBA akan meningkatkan prospek kerjaya anda di mana saja di dunia. UWA MBA Full Time Intensive akan memberi anda peluang terbaik untuk menjadi pemimpin masa depan dengan membolehkan anda menumpukan perhatian kepada salah satu daripada tiga bidang tumpuan pakar: kepemimpinan, sumber daya, atau pengurusan.

Mengenai Kursus

MBA sepenuh masa Intensif memberi anda persiapan yang luar biasa untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahukan. Kursus ini merangkumi:

Satu Program Pembangunan Kepimpinan yang diperkenalkan untuk anda oleh Fakulti Kepimpinan kelas dunia (dua Fellow Majlis Penyelidikan Australia Masa Depan dan Pengerusi Woodside dalam Kepimpinan dan Pengurusan)Satu-satu bimbingan dari seorang tokoh industri kananKejurulatihan dan bengkel kerjaya yang disampaikan oleh Pengurus Perkhidmatan Kerjaya MBA kamiProjek Strategik dan Perundingan, mengusahakan projek sebenar untuk salah satu organisasi rakan kongsi kami (organisasi sebelumnya termasuk ATCO Gas, Jabatan Pertanian dan Makanan WA, APPEA)Kelas-kelas induk dengan Eksekutif Kanan dan Pengurus Kanan dari syarikat ASX dan jabatan kerajaanHubungan langsung dengan ahli-ahli Lembaga Sekolah PerniagaanPilihan bidang fokus pakar dalam kepimpinan kewanganStruktur Kursus... [-]
Australia Perth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Western Australia Business School

Membangunkan kepimpinan anda dan mendapatkan pemahaman yang mendalam tentang undang-undang perdagangan antarabangsa. ... [+]

Dalam masa dua tahun, anda boleh lulus dengan dua gelaran sarjana. Memperolehi MBA yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, serta ijazah sarjana dalam undang-undang komersial antarabangsa.

Mengenai Kursus

MBA sepenuh masa Intensif memberi anda persiapan yang luar biasa untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahukan. Di samping itu, Master of International Commercial Law akan memberi anda pengetahuan yang tidak ternilai dalam bidang ini. Kursus ini merangkumi Program Pembangunan Kepimpinan yang diperkenalkan oleh Fakulti Kepimpinan bertaraf dunia dan bimbingan satu-satu dengan tokoh industri kanan. Anda juga akan menerima kerjaya dan bengkel kerjayanya dan mengerjakan Projek Analisis dan Perundingan Strategik untuk salah satu organisasi rakan kongsi kami. Sarjana Hukum Komersial Antarabangsa menyediakan asas yang kukuh dalam bidang undang-undang yang berkaitan dengan perdagangan, jualan, perkapalan dan kewangan. Anda akan menjadi pakar dalam bidang seperti undang-undang WTO, timbang tara komersial, undang-undang perbandingan dan undang-undang dan peraturan perdagangan kewangan Australia.... [-]

Australia Perth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Western Australia Business School

Ketahui bagaimana untuk memimpin dalam apa jua situasi - sama ada ia membina sebuah organisasi komersil atau organisasi tidak berasaskan keuntungan dari asas, atau menjal ... [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Uwa mempunyai fokus yang kuat terhadap trend perniagaan semasa dan sangat wajar untuk para profesional yang ingin bergerak ke tahap pengurusan yang lebih tinggi.

Mengenai Kursus

Fleksibel MBA adalah sesuai untuk profesional berpengalaman yang ingin mengubah karier mereka dan membina kemahiran mereka dalam kepimpinan dan pengurusan.

Sebagai pelajar Fleksibel MBA, anda akan melengkapkan kajian teras di semua bidang utama perniagaan - perakaunan dan kewangan, membuat keputusan, ekonomi, tingkah laku organisasi, pemasaran, dan pengurusan strategik - memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengambil perniagaan terbesar cabaran.... [-]

Australia Perth
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Online
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu