University of Canberra

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Canberra mempunyai pelbagai Beasiswa yang Tersedia untuk Pelajar Antarabangsa.

Semuanya tentang awak

University of Canberra adalah sebuah universiti kerajaan yang bersemangat di mana masa depan anda adalah yang paling penting. Kami diiktiraf di peringkat antarabangsa, menduduki ranking 100 universiti muda di dunia dan mempunyai rancangan besar untuk masa depan anda.

Kami tidak hanya memberi tumpuan kepada teori perkara, kami ingin mengajar pelajar kami dengan cara mereka akan bekerja. Inilah yang kita sebut sebagai pembelajaran yang bersepadu dan ini adalah alasan yang sangat penting untuk pelajar kita sangat dicari dan antara yang paling tinggi yang dibayar dan yang paling tinggi di Australia.

Kursus kami

Dengan lebih 300 jurusan sarjana muda, ijazah sarjana dan penyelidikan merangkumi 28 bidang pengajian yang luas, pasti ada jalan kerjaya yang sesuai dengan anda di UC.

Bidang kajian kami termasuk:

 • Perakaunan dan pengurusan
 • Persekitaran binaan dan reka bentuk
 • Komunikasi dan media
 • Amalan kreatif dan budaya
 • Pendidikan
 • Kerajaan dan dasar
 • Kesihatan dan sukan
 • Undang-undang dan keadilan
 • Kejuruteraan, IT dan Data
 • Sains

Sedikit tentang kami

Ditubuhkan sebagai universiti pada tahun 1990, University of Canberra telah memperoleh reputasi untuk menghasilkan beberapa graduan yang paling berpengalaman di negara ini. Pelajar kami mempunyai permintaan tinggi dengan majikan di seluruh Australia dan di seluruh dunia.

Kami mempunyai komuniti yang terdiri daripada lebih daripada 17,500 pelajar, 2,500 kakitangan dan 78,000 alumni di lebih 105 negara.

Hanya 10 minit dari CBD Canberra dan hanya lima minit dari pusat bandar Belconnen, kampus Bruce terletak di atas 120 hektar hutan semulajadi yang indah.

Gaya hidup kampus kami berputar di sekitar kedai kopi, restoran, bar, lounge dan halaman. Terdapat beberapa kelab profesional dan sosial dan masyarakat dan pasukan sukan untuk mengambil bahagian, termasuk acara sosial biasa. Kami juga adalah rumah ACT Brumbies, WNBL Canberra Capital dan pelbagai atlet profesional dan elit.

Universiti baru-baru ini menandatangani kontrak untuk membenarkan lebih daripada $ 2 bilion pelaburan ke kampus, termasuk hab teknologi dan kawasan kesihatan yang memaparkan hospital awam kita sendiri. Jadi datang dan belajar di sebuah universiti yang benar-benar inovatif yang menulis sejarahnya sendiri.

Tidak boleh ke Canberra? Lihatlah kursus-kursus yang boleh didapati dari rakan kongsi kami di Melbourne, Sydney dan Queensland.

Mengapa UC?

 1. Universiti ini terletak di Canberra, ibu kota Australia dan kerusi kerajaan persekutuan dan parlimen Australia.
 2. The University of Canberra telah dinamakan di antara '100 universiti muda di dunia' di dunia ranking Universiti Berprestasi Tinggi 2017 (ANG) yang berprestij.
 3. University of Canberra menduduki ranking di '100 universiti teratas di bawah umur 50 tahun' pada Kedudukan 2016 Young University QS 2016-17.
 4. Ijazah kami memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran untuk dunia sebenar, dengan penekanan pada 'pembelajaran bersepadu' di seluruh kurikulum.
 5. Pathways Fleksibel boleh didapati di universiti melalui Kolej University of Canberra .
 6. Kadar pekerjaan lepasan UC adalah 90 peratus (di atas purata universiti nasional sebanyak 89%).
 7. UC bermula dari semua bidang kajian adalah purata $ 58,000 per tahun (di atas purata universiti nasional $ 56,000).
 8. UC mempunyai semua - yuran tuisyen adalah sederhana, saiz kelas kecil, piawaian akademik adalah tinggi dan darjah kami dihormati di seluruh dunia.

Lokasi

Canberra

Alamat
Locked Bag 1, University of Canberra
2601 Canberra, Australian Capital Territory, Australia
Telefon
undefined