Baca keterangan rasmi

TENTANG WPI

Worcester Polytechnic Institute ditubuhkan pada tahun 1865 untuk mencipta dan menyampaikan pengetahuan sains dan kejuruteraan terkini dalam cara yang paling bermanfaat kepada masyarakat.

Hari ini, WPI memegang teguh pada misi pengasasnya untuk menyediakan pendidikan yang mengimbangi teori dengan praktik, falsafah yang dilambangkan oleh menara dua bangunan asal kami, yang digambarkan di atas.

14 jabatan akademik WPI menawarkan lebih daripada 50 program ijazah sarjana muda dan ijazah dalam sains, kejuruteraan, teknologi, perniagaan, sains sosial, dan kemanusiaan dan kesenian, yang membawa kepada ijazah sarjana, sarjana dan kedoktoran.

Kurikulum universiti ini mempunyai program yang fleksibel, ketat yang berasaskan projek dan secara global, yang bertujuan untuk pengalaman berkualiti dan memberi kesan positif kepada komuniti yang dikongsinya. Ahli fakulti WPI - baru-baru ini menduduki tempat terbaik di negara ini untuk kualiti dan aksesibiliti, seperti yang dilaporkan oleh Wall Street Journal - bekerja dengan pelajar mengenai penyelidikan interdisipliner mencari penyelesaian kepada masalah penting dan sosial yang relevan, di kampus dan di lebih daripada 40 pusat projek di seluruh Amerika, Afrika, Asia-Pasifik, dan Eropah.

Program penyelidikan siswazah termasuk robotika, sains bahan, keselamatan siber, dan sains dan teknologi pembelajaran. WPI melabur dalam penyelidikan di kawasan kritis, mencari penyelesaian kepada masalah-masalah penting dan sosial yang relevan dalam pelbagai bidang seperti kejuruteraan perlindungan kebakaran, sains hayat dan bioengineering, sains dan ilmu data.

 • 4,337 PELAJAR UNDERGRADUATE
 • 2,091 PELAJAR SISWAZAH
 • 50 PROGRAM IJAZAH
 • 45 PUSAT PROJEK GLOBAL PADA ENAM IKLAN

Sejarah

Pengasas WPI ingin mencipta sebuah universiti baru untuk membantu menyediakan kelas profesional baru jurutera, saintis, dan usahawan untuk menjana era baru ini. Mereka mempunyai idea yang berbeza mengenai cara terbaik untuk mendidik profesional teknologi, dan dalam penggabungan visi mereka, muncul model pendidikan tinggi baru yang berpengaruh.

Perintis dalam Pendidikan berasaskan Projek

WPI adalah antara universiti pertama di Amerika Syarikat untuk menggabungkan pembelajaran berasaskan projek dalam kurikulum sarjana muda, yang memerlukan pelajar menggunakan kemahiran, pengetahuan, dan kebolehan mereka yang diperoleh untuk membangunkan penyelesaian untuk masalah dunia sebenar. Sekarang WPI membantu kolej dan universiti lain melaksanakan pembelajaran secara pengalaman dalam kurikulum mereka sendiri.

Kampus kami

Untuk mengetahui apa yang berlaku di WPI, anda perlu mengalaminya secara langsung. Kampus WPI yang menawan, terletak di puncak bukit terpencil, tidak kelihatan atau merasa seperti sebuah universiti bandar. Namun, hanya dari "The Hill", sebuah bandar kolej yang bertenaga menanti, dengan kemudahan, peluang, dan adegan kebudayaan yang meriah yang akan diharapkan dari bandar kedua terbesar di New England.

Tahunan

Dari Homecoming ke QuadFest ke TouchTomorrow, universiti itu menganjurkan beberapa acara tahunan, upacara, pertandingan olahraga, dan program pendidikan yang meraikan pencapaian, menghormati tradisi, dan membangkitkan perasaan bangga, semangat sekolah, dan komuniti di WPI.

# 8

 • 25 COLLEGES WHERE GRADS MEMILIKI POTENSI YANG MENINGGALKAN YANG TINGGI
 • CNBC (2018)

# 1

 • FAKULTI YANG TERBAIK MENYELIDIKAN PENYELIDIKAN DAN PENGAJARAN
 • PELAJARAN TINGGI JUMLAH JUMLAH / TIMES (2016)

TOP 25

 • STEM COLLEGES
 • FORBES (2018)

# 5

 • COLLEGES TERBAIK-RUN
 • TINJAUAN PRINSETON (2019)
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Worcester Polytechnic Institute

Program MBA WPI untuk Profesional STEM direka untuk mereka yang ingin memanfaatkan pengetahuan STEM mereka dan pengalaman kerja untuk membawa mereka ke peringkat seterusn ... [+]

Program MBA WPI untuk Profesional STEM direka untuk mereka yang ingin memanfaatkan pengetahuan STEM mereka dan pengalaman kerja untuk membawa mereka ke peringkat seterusnya dalam kerjaya mereka. Program gabungan kami membantu pelajar mengembangkan kemahiran mereka supaya mereka dapat memahami pemahaman yang lebih luas tentang bagaimana isu-isu teknikal dan perniagaan saling berkaitan. Pelajar memperoleh kepakaran dengan organisasi, kepimpinan, dan sumber pengurusan-baik manusia dan kewangan.

Dengan menggunakan pembelajaran dalam talian dan interaksi tatap muka yang mantap, format program ini memberi emulates dunia sebenar sebagai pelajar bekerja rapat dengan fakulti, membentuk pelbagai pasukan disiplin, dan menyelaraskan tindakan merentasi jarak geografi, zon masa, perspektif budaya, dan bahasa. Program MBA untuk Profesional STEM adalah berpusatkan pelajar, didorong oleh siasatan, dan berorientasikan masalah dari awal hingga akhir dan menawarkan kelonggaran untuk melengkapkan keperluan darjah sekitar kewajipan anda yang lain.... [-]

Amerika Syarikat Worcester
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Institute Road,100
01609 Worcester, Massachusetts, Amerika Syarikat