University of Chicago Booth School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak 1898, University of Chicago Booth School of Business telah menghasilkan idea dan pemimpin yang membentuk dunia perniagaan. Pendekatan berasaskan disiplin kami yang ketat untuk pendidikan perniagaan mengubah pelajar kami menjadi pemimpin perniagaan yang yakin, berkesan, dihormati bersedia menghadapi cabaran yang paling sukar.

Kami bangga untuk mendakwa: program fakulti, ijazah dan pendaftaran terbuka yang ditawarkan pada tiga benua, sebuah badan global hampir 42,000 alumni yang berjaya, hubungan korporat yang kuat dan berkembang yang menyediakan peluang kerjaya sepanjang hayat.


Sebagai sebahagian daripada Universiti Chicago yang terkenal di dunia, kami berkongsi nilai teras universiti yang membentuk budaya intelektual yang tersendiri. Di Chicago Booth, kami sentiasa mempersoalkan idea ujian dan mencari bukti. Pendekatan yang sangat berkesan untuk perniagaan ini membawa kepada idea-idea baru dan penyelesaian inovatif. Enam ahli fakulti kami telah memenangi Hadiah Nobel untuk idea-idea ini - rekod tiada sekolah perniagaan lain yang dipadankan.

Budaya yang sama mengubah graduan kami menjadi pemikir perniagaan yang luar biasa dilengkapi untuk menganalisis dan menyelesaikan cabaran perniagaan terbesar.

Lokasi

Chicago

Alamat
5807 South Woodlawn Avenue
60637 Chicago, Illinois, Amerika Syarikat