Baca keterangan rasmi

Cari Kelebihan ™ Lagenda Notre Dame Perniagaan. Kami mencabar anda untuk Tanya Lagi Perniagaan ™ apabila anda mengembangkan bakat anda dan bersedia untuk melakukan perubahan. Anda mungkin mahu untuk menguruskan jenama, sebuah kilang atau orang. Anda mungkin ingin menjadi Rakan, Yang peniaga sekuriti, Yang usahawan atau CEO. Kita mahu kejayaan untuk anda juga.

Tetapi kita mahu banyak lagi untuk anda dan daripada anda.

Dibawa masa depan cabaran besar. Dan masa depan bergantung kepada anda.

Sama ada kita terharu dan dikurangkan oleh cabaran kita, atau mencipta penyelesaian nilai tambah bagi masyarakat kita bersama - ini adalah di mana anda akan membuat perbezaan. Pada Mendoza Kolej Perniagaan, Kami percaya bahawa pendidikan yang sesuai dengan anda dan cabaran-cabaran ini mesti mengajar anda bagaimana untuk menangani masalah yang sukar dengan integriti dan tabiat kuat fikiran.

Akhirnya, kami mahu anda untuk menjadi pemimpin yang membuat masa depan kita bersama-sama lebih baik dengan hak istimewa untuk kedudukan anda akan memegang, keputusan yang anda akan membuat, sumber-sumber yang anda akan membangunkan dan menggunakan, dan orang-orang yang hidupnya anda akan menyentuh.

Visi ini tertanam dalam penubuhan Universiti Notre Dame oleh Bapa Edward Sorin, CSC, pada tahun 1842 dan mendapat mimpi yang hari ini terus memanggil sebagainya semangat kolektif dan tenaga fakulti dan kakitangan Mendoza Kolej Perniagaan. Yang Mendoza Kolej Perniagaan adalah rumah kepada guru-guru yang berdedikasi, ulama dan lebih daripada 2400 pelajar yang terlibat dalam sarjana muda, sarjana dan eksekutif kajian. Ijazah yang ditawarkan di Kolej Mendoza termasuk:

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan master eksekutif pentadbiran perniagaan Sarjana Pentadbiran Perniagaan Sarjana Sains dalam Perakaunan Sarjana Pentadbiran Kebajikan (MNA)

Mendoza menawarkan pelbagai program peribadi untuk perniagaan dan organisasi, serta program sijil bagi eksekutif dan pengurus bukan keuntungan dan pemimpin. Program-program ini ditawarkan melalui Pendidikan eksekutif DAN Kebajikan Pembangunan Profesional.

Kenyataan Misi Untuk membina sebuah sekolah perniagaan utama Katolik yang menggalakkan kecemerlangan akademik, keberkesanan profesional dan akauntabiliti peribadi dalam konteks yang berusaha untuk menjadi setia kepada cita-cita masyarakat, pembangunan insan dan integriti individu.

Mengenai Universiti Notre Dame Universiti Notre Dame adalah, universiti Katolik kebangsaan yang bebas terletak di Notre Dame, Ind., Berdekatan dengan bandar South Bend dan kira-kira 90 batu ke timur Chicago.

Sumber kekuatan akademik Universiti ini adalah fakulti. Ahli fakulti Notre Dame telah memenangi 36 fellowship dari National Endowment for Kemanusiaan dalam tempoh sembilan tahun yang lalu, lebih daripada untuk mana-mana universiti lain di negara ini.

Di Notre Dame, pendidikan sentiasa dikaitkan dengan nilai-nilai, di antara mereka yang tinggal di komuniti dan sukarela dalam khidmat masyarakat. Residence dewan kehidupan adalah kedua-dua ciri penting di dalam pengalaman Notre Dame tetapi sumber kaya dengan tradisi Universiti. Satu tradisi yang lebih muda, Pusat Universiti bagi Kebimbangan Sosial, berfungsi sebagai pemangkin kepada sukarelawan pelajar. Kira-kira 80 peratus daripada pelajar ijazah Notre Dame melibatkan diri dalam beberapa bentuk khidmat masyarakat sukarela pada tahun-tahun mereka di Universiti, dan sekurang-kurangnya 10 peratus menumpukan setahun atau lebih selepas tamat pengajian untuk perkhidmatan di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia.

Universiti Notre Dame, yang merupakan salah satu daripada segelintir universiti benar-benar antarabangsa, mempunyai badan pelajar lebih daripada 11,500 pelajar diambil daripada semua 50 negeri dan lebih daripada 100 buah negara asing. Notre Dame rangkaian alumni adalah yang paling luas dalam pendidikan tinggi, dengan lebih daripada 270 kelab, termasuk lebih daripada 40 kelab antarabangsa.

Medonza Rankings The Mendoza Kolej Perniagaan telah diiktiraf kecemerlangan dan komitmen kepada tanggungjawab sosial dan alam sekitar kedudukan dipilih menunjukkan:

1 di kalangan sekolah-sekolah perniagaan ijazah tertinggi negara --Bloomberg BusinessWeek (2010 - 2014)

20 antara Amerika Syarikat sekolah perniagaan graduan atas - Bloomberg BusinessWeek (2012)

15 Antara program MBA Eksekutif - Bloomberg BusinessWeek (2013), The Economist - Yang MBA? (2013) dan Penyair & Quants untuk Eksekutif (2014)

4 di seluruh negara antara program siswazah bahagian perakaunan - Laporan Perakaunan Awam (2013)

The Mendoza Kolej Perniagaan yang diiktiraf oleh AACSB International dan komited untuk mematuhi Prinsip Pengurusan Bertanggungjawab Pendidikan (PRME).

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

1-year MBA

The University of Notre Dame, Mendoza College of Business

Peringkat di kalangan MBA terbaik di negara dan dunia dengan penerbitan yang dihormati seperti Bloomberg Businessweek dan Laporan Berita AS & Dunia, Notre Dame's One- ... [+]

satu tahun mba

Peringkat di kalangan MBA terbaik di negara dan dunia dengan penerbitan yang dihormati seperti Bloomberg Businessweek dan Laporan Berita AS & Dunia, Notre Dame's One-Year MBA menyediakan pendidikan perniagaan strategik yang kuat dan menjadikan anda sebahagian daripada salah satu alumni yang paling setia dan aktif di dunia rangkaian.

MBA Satu Tahun bermula pada bulan Mei dengan sesi musim panas yang intensif, 10 minggu yang menyediakan anda asas menyeluruh dalam bidang perniagaan asas perakaunan, ekonomi, kewangan, kepimpinan dan tingkah laku organisasi, pemasaran, statistik, dan strategi. Pada musim gugur, anda akan menyertai kohort tahun kedua program MBA Dua Tahun-peluang yang baik untuk melebarkan rangkaian anda lebih banyak lagi - dan mula mengkhususkan ijazah anda dengan memilih trek tumpuan. Konsentrasi termasuk: Analisa Perniagaan, Kepimpinan Perniagaan, Perundingan, Kewangan korporat, keusahawanan, Pelaburan, atau Pemasaran.... [-]

Amerika Syarikat Notre Dame
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

EMBA

The University of Notre Dame, Mendoza College of Business

Pemimpin perniagaan memerlukan lebih daripada kemahiran hanya teknikal; mereka memerlukan keupayaan, keberanian, perspektif dan watak untuk menjadi berkesan, pemimpin str ... [+]

EMBA

Pemimpin perniagaan memerlukan lebih daripada kemahiran hanya teknikal; mereka memerlukan keupayaan, keberanian, perspektif dan watak untuk menjadi berkesan, pemimpin strategik. Program Notre Dame Executive MBA, 15 kedudukan di seluruh dunia dengan kedua-dua The Economist dan Bloomberg BusinessWeek, mengajar pemimpin perniagaan untuk memahami gambaran yang lebih besar dan memacu kejayaan di tempat kerja. Mereka membangunkan perspektif eksekutif mereka, mewujudkan rangkaian yang kuat, dan belajar untuk menjadi pemimpin yang sahih dihormati oleh orang-orang di sekeliling mereka.

Membuat kesan

Dari hubungan mereka membina dengan pelajar-pelajar lain untuk kepakaran fakulti, mendengar bagaimana kurikulum berasaskan nilai-Notre Dame ini membantu pelajar Executive MBA dan alumni membuat perbezaan untuk organisasi mereka dan di dunia, juga.... [-]

Amerika Syarikat Notre Dame Chicago
Sept. 2020
English
Sambilan
17 - 21 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MBA

The University of Notre Dame, Mendoza College of Business

Kami telah bekerjasama rapat dengan syarikat di seluruh dunia untuk memastikan program MBA kami akademik yang ketat dan responsif terhadap tuntutan pasaran. Hasilnya adal ... [+]

MBA dua tahun

Kami telah bekerjasama rapat dengan syarikat di seluruh dunia untuk memastikan program MBA kami akademik yang ketat dan responsif terhadap tuntutan pasaran. Hasilnya adalah program yang fleksibel, sengit dan memberi tumpuan kepada mengajar pelajar bagaimana memimpin dengan nilai-nilai mereka; untuk membangun dan melaksanakan penyelesaian kepada masalah perniagaan yang sukar dan menghargai dan memenuhi keperluan yang lebih besar dalam masyarakat.

Kurikulum menyediakan penguasaan seimbang semua bidang perniagaan fungsional. Selanjutnya, para pelajar terdedah kepada kerumitan perniagaan global menerusi serangkaian pertunangan dengan para pemimpin di seluruh dunia. Keberadaan di Asia, Amerika Latin, dan lokasi lain memberi peluang untuk mengalami budaya lain secara langsung. Siri kuliah tandatangan, seperti Sepuluh Tahun Oleh itu, membawa pakar terkenal di peringkat antarabangsa untuk membincangkan beberapa trend dan isu yang paling penting yang dihadapi oleh usia semasa.... [-]

Amerika Syarikat Notre Dame
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu