Baca keterangan rasmi

Komited untuk mencapai kecemerlangan, TSU telah secara konsisten disenaraikan dalam US News & World Report ini "Panduan untuk terbaik Kolej Amerika" selama lebih daripada dua belas tahun.

Ditubuhkan pada tahun 1912

Ditubuhkan pada tahun 1912, Tennessee State University (TSU) adalah, bandar, coeducational, institusi tanah geran menyeluruh. Rumah Nashville kami menawarkan dua lokasi-kampus utama 500 ekar nestles di kawasan perumahan yang indah di sepanjang Sungai Cumberland, dan pusat bandar kampus Avon Williams yang berkedudukan di tengah-tengah daerah perniagaan dan kerajaan Nashville ini.

Pihak kami Kolej Perniagaan unik bersedia di tengah-tengah pusat bandar Nashville sebagai pendidikan, keusahawanan dan penyelidikan enjin yang kuat, teguh, dan berkembang, memberi kesan positif kepada permaidani keusahawanan dan ekonomi Nashville, Negeri Tennessee, dan dunia. Melalui pengajaran yang inovatif, penyelidikan tertumpu kepada konsep perniagaan kontemporari, dan budaya diterajui oleh komitmen kepada perkhidmatan dan pembelajaran sepanjang hayat, kira-kira 900 pelajar prasiswazah dan siswazah kolej disediakan oleh fakulti yang berdedikasi dan pelbagai budaya untuk kejayaan ekonomi global.

The TSU Kolej Perniagaan Story

Sekolah perniagaan pertama di Nashville untuk mendapatkan dua akreditasi daripada badan akreditasi yang paling berprestij bagi sekolah-sekolah perniagaan di dunia, Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan (AACSB International) Dipilih oleh Nashville Scene Magazine pada tahun 2012 sebagai salah satu daripada 3 MBA program di Nashville. The TSU MBA menawarkan kepekatan dalam:

Perakaunan Pengurusan Sistem Maklumat KEWANGAN Pengurusan rantaian bekalan

Fakulti Diiktiraf di peringkat antarabangsa, semua ijazah doktor falsafah induk, menerbitkan lebih daripada 400 karya ilmiah dalam tempoh 5 tahun yang lalu.

New MBA kerjasama program dengan Tianjin Polytechnic University di China.

Suntingan College, menerbitkan, penerbitan ilmiah antarabangsa, The Journal of Membangunkan Kawasan.

Kolej ini mempunyai state-of-seni Bilik Perdagangan Kewangan.

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Ijazah:

Perakaunan pentadbiran perniagaan Sistem Maklumat Perniagaan Ekonomi dan Kewangan

Baru Prasiswazah Kepekatan dalam: Pengurusan Hospitaliti, Perniagaan Antarabangsa Di peringkat global diiktiraf program Rantaian Bekalan Pengurusan mahasiswa dan siswazah Dua Kerusi dibezakan dikurniakan Kecemerlangan Perakaunan dan Perbankan & Kewangan Perkhidmatan.

Kolej ini mempunyai sokongan kepimpinan korporat dan perniagaan yang kukuh melalui papan 5 kami penasihat.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

1-year MBA

Tennessee State University

Kurikulum TSU MBA adalah pendidikan pengurusan -based luas yang menyediakan anda dengan pengetahuan dan kemahiran untuk memegang jawatan kepimpinan dalam syarikat-syarika ... [+]

Yang TSU MBA kurikulum adalah pendidikan pengurusan -based luas yang menyediakan anda dengan pengetahuan dan kemahiran untuk memegang jawatan kepimpinan dalam syarikat-syarikat awam dan swasta. Program ini diiktiraf oleh AACSB antarabangsa. Kelas ditawarkan pada waktu petang, jadi pekerja sepenuh masa panggilan masih menyertai program ini.

Program MBA terdiri daripada 12 kursus selama 36 jam kredit. Program MBA ditawarkan dalam 2 pilihan penghantaran:

MBA pilihan tradisional: Kursus yang ditawarkan di kampus dan bertemu sekali seminggu Isnin hingga Jumaat, 5: 30-8: 30 PM Opsyen MBA Dipercepatkan menawarkan ijazah MBA dalam jangka masa yang lebih pendek masa yang sama mencapai jumlah yang sama jam kelas dan hasil sebagai MBA program tradisional Kolej pembelajaran. Pilihan dipercepatkan terdiri daripada 36 jam kredit yang diselesaikan dalam tempoh 12 bulan pendek yang membawa kepada MBA Negara. Kelas turut ditawarkan: • Jumaat dari 17:30-9:30 (di kampus Kampus Avon Williams) • Sabtu dari 8:00-4:00 (di Kampus Kampus Avon Williams). Sepenuhnya dalam talian pada musim panas. ... [-]
Amerika Syarikat Nashville
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu