Tennessee State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Komited untuk mencapai kecemerlangan, TSU telah secara konsisten disenaraikan dalam US News & World Report ini "Panduan untuk terbaik Kolej Amerika" selama lebih daripada dua belas tahun.

Ditubuhkan pada tahun 1912

Ditubuhkan pada tahun 1912, Tennessee State University (TSU) adalah, bandar, coeducational, institusi tanah geran menyeluruh. Rumah Nashville kami menawarkan dua lokasi-kampus utama 500 ekar nestles di kawasan perumahan yang indah di sepanjang Sungai Cumberland, dan pusat bandar kampus Avon Williams yang berkedudukan di tengah-tengah daerah perniagaan dan kerajaan Nashville ini.

Pihak kami Kolej Perniagaan unik bersedia di tengah-tengah pusat bandar Nashville sebagai pendidikan, keusahawanan dan penyelidikan enjin yang kuat, teguh, dan berkembang, memberi kesan positif kepada permaidani keusahawanan dan ekonomi Nashville, Negeri Tennessee, dan dunia. Melalui pengajaran yang inovatif, penyelidikan tertumpu kepada konsep perniagaan kontemporari, dan budaya diterajui oleh komitmen kepada perkhidmatan dan pembelajaran sepanjang hayat, kira-kira 900 pelajar prasiswazah dan siswazah kolej disediakan oleh fakulti yang berdedikasi dan pelbagai budaya untuk kejayaan ekonomi global.

The TSU Kolej Perniagaan Story

Sekolah perniagaan pertama di Nashville untuk mendapatkan dua akreditasi daripada badan akreditasi yang paling berprestij bagi sekolah-sekolah perniagaan di dunia, Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan (AACSB International) Dipilih oleh Nashville Scene Magazine pada tahun 2012 sebagai salah satu daripada 3 MBA program di Nashville. The TSU MBA menawarkan kepekatan dalam:

Perakaunan Pengurusan Sistem Maklumat KEWANGAN Pengurusan rantaian bekalan

Fakulti Diiktiraf di peringkat antarabangsa, semua ijazah doktor falsafah induk, menerbitkan lebih daripada 400 karya ilmiah dalam tempoh 5 tahun yang lalu.

New MBA kerjasama program dengan Tianjin Polytechnic University di China.

Suntingan College, menerbitkan, penerbitan ilmiah antarabangsa, The Journal of Membangunkan Kawasan.

Kolej ini mempunyai state-of-seni Bilik Perdagangan Kewangan.

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Ijazah:

Perakaunan pentadbiran perniagaan Sistem Maklumat Perniagaan Ekonomi dan Kewangan

Baru Prasiswazah Kepekatan dalam: Pengurusan Hospitaliti, Perniagaan Antarabangsa Di peringkat global diiktiraf program Rantaian Bekalan Pengurusan mahasiswa dan siswazah Dua Kerusi dibezakan dikurniakan Kecemerlangan Perakaunan dan Perbankan & Kewangan Perkhidmatan.

Kolej ini mempunyai sokongan kepimpinan korporat dan perniagaan yang kukuh melalui papan 5 kami penasihat.

Lokasi

Nashville

Alamat
Tennessee State University
3500 John A Merritt Blvd

Nashville, Tennessee, Amerika Syarikat