Stony Brook University

College of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The College of Business Stony Brook memberi tumpuan kepada penyelidikan, pengajaran, dan penerapan inovasi dan kecemerlangan operasi dengan menekankan pendekatan disiplin, global, dan mempromosikan amalan perniagaan yang bertanggungjawab ke atas etika, sosial, dan mampan.

Untuk mencapai misi, matlamat pertama Kolej Perniagaan adalah untuk menyediakan pendidikan perniagaan siswazah dan lepasan yang berkualiti tinggi yang menyediakan pelajar untuk memberi khidmat kerjaya profesional. Kami berusaha memberi setiap pelajar kelebihan daya saing daripada program perniagaan praktikal yang sangat kuat dalam teori yang menekankan pendidikan interdisipliner, hubungan kukuh dengan unit akademik dan profesional lain di kampus, projek dengan kampus luar dan klien di kampus, amalan perniagaan inovatif dan beretika , hubungan perniagaan global, dan kepimpinan yang bertanggungjawab secara sosial. Pendekatan pendidikan kami menggalakkan para pelajar untuk berfikir secara mendalam di dalam dan merentasi disiplin perniagaan dan untuk mengaitkan pendidikan perniagaan mereka ke bidang akademik dan profesional yang lain.

Matlamat kedua Kolej Perniagaan adalah untuk mencipta dan menyebarkan pengetahuan baru yang berkaitan dengan teori dan praktik pengurusan dan yang akan mempunyai kepentingan praktikal segera atau jangka panjang. Kerana program perniagaan kami sangat berlandaskan teori yang menekankan penyelidikan interdisipliner, kami mencari hubungan yang kuat dengan fakulti penyelidikan akademik dan profesional lain di kampus (contohnya Perubatan, Kejuruteraan, Ekonomi, Psikologi, Sains Komputer, dan Matematik Gunaan). Penyelidikan kami akan memenuhi piawaian tertinggi, memperoleh penerbitan dalam jurnal akademik yang terkemuka, dan menyedarkan para penyelidik lain di persidangan utama di seluruh dunia.

Matlamat ketiga Kolej Perniagaan adalah untuk menyediakan kepimpinan yang menggalakkan pertumbuhan ekonomi di Long Island, di New York State, di negara, dan di seluruh dunia. Kami akan bekerjasama rapat dengan perniagaan, usahawan, kapitalis teroka, dan lain-lain, seperti pusat teknologi kampus dan Makmal Kebangsaan Brookhaven, untuk mencari jalan untuk mempromosikan kesejahteraan melalui penciptaan ekonomi yang bertenaga dan mampan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Berbatu sungai universiti mba

Campus Sepenuh masa August 2019 Amerika Syarikat Stony Brook

The Stony Brook MBA menggabungkan kurikulum perniagaan yang menyeluruh dengan perhatian peribadi daripada fakulti pakar. Matlamat kami adalah untuk melahirkan pemimpin yang mempunyai pengetahuan, integriti, dan keaslian untuk memandu perusahaan pada abad ke-21. [+]

Pemikiran semula Teach Business Way Business Schools

The Stony Brook MBA menggabungkan kurikulum perniagaan yang menyeluruh dengan perhatian peribadi daripada fakulti pakar. Matlamat kami adalah untuk melahirkan pemimpin yang mempunyai pengetahuan, integriti, dan keaslian untuk memandu perusahaan pada abad ke-21. Kami menonjol untuk fokus kepada inovasi, projek-projek industri, kerja berpasukan, dan pendekatan yang pragmatik ke arah perniagaan. Pelajar membina portfolio projek-projek perniagaan yang menunjukkan keupayaan mereka kepada bakal majikan. , Pendekatan hands-on praktikal kami telah memperoleh reputasi sebagai salah satu pengalaman pembelajaran yang hebat di Stony Brook.

... [-]