Baca keterangan rasmi

Slippery Rock University , yang diasaskan pada tahun 1889 oleh warga binaan Slippery Rock, adalah universiti kediaman awam utama di rantau ini. Universiti ini dibentuk oleh warisan sekolah yang biasa dan dicirikan oleh komitmennya terhadap pembangunan intelektual, kepimpinan dan tanggungjawab sivik.

SRU membuka pintunya pada 26 Mac 1889 sebagai Slippery Rock State Normal School dengan mandat untuk melatih orang yang berminat dan berkebolehan menjadi guru. SRSNS, selama bertahun-tahun, memenuhi mandatnya dengan baik, menamatkan ribuan pelajar untuk kakitangan sekolah awam di Pennsylvania dan seluruh negara.

Pada tahun 1926, institusi itu dibeli oleh Komanwel, dinamakan semula Sekolah Guru Negeri Slippery Rock, menjadi kolej empat tahun guru, dan meneruskan tradisi latihan guru.

Slippery Rock State College ditubuhkan pada tahun 1960 dan buat kali pertama dapat menganugerahkan ijazah sarjana muda dan ijazah dalam seni liberal dan dalam profesi. Ia telah mendapat status universiti pada tahun 1983.

Hari ini SRU adalah sebuah universiti yang komprehensif yang menawarkan pelbagai program sarjana muda dan pilih sarjana.

Terletak di bukit-bukit di barat Pennsylvania, SRU adalah institusi paling barat dari 14-kampus Sistem Pengajian Tinggi Negeri Pennsylvania . Kampus 660 hektar kurang dari satu jam di utara Pittsburgh, satu jam di selatan Erie, dan 45 minit di timur Youngstown, Ohio. Dua lebuh raya utama, I-79 dan I-80, bersilang dalam jarak tujuh batu dari Universiti, dengan mudah menghubungkannya ke seluruh Komanwel dan kawasan yang berdekatan.

Kampus ini terletak di benteng Slippery Rock di Butler County, Pennsylvania, sebuah komuniti yang selamat dan mesra dengan kira-kira 3,000 orang, diapit oleh tanah ladang, hutan dan tasik glasier yang berkilauan.

Pembelajaran Lanjutan

Pembelajaran Lanjutan di SRU memberi anda akses kepada pendidikan berkualiti melalui pelbagai pilihan seperti penawaran kursus melalui pendidikan jarak jauh, Pusat Pembangunan Kepimpinan, Pusat Pembelajaran Alam Sekitar McKeever, Pusat Pengajian Alam Sekitar Pennsylvania dan Institut Pembelajaran dalam Persaraan.

SRU menawarkan peluang pembelajaran kepada pelajar melalui perkongsian dan kerjasama dengan perniagaan dan industri, dan kerjasama dengan syarikat dan bukan keuntungan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Slippery Rock University

MBA adalah penting untuk pelajar yang mahukan daya saing di dunia perniagaan ketika mereka lulus. ... [+]

MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan)

MBA adalah penting untuk pelajar yang mahukan daya saing di dunia perniagaan ketika mereka lulus. MBA SRU adalah program dipercepatkan yang ditawarkan di Alliance Learning Serantau (RLA) di Cranberry, PA. Program campuran ini termasuk kelas dalam talian dan tradisional untuk kelonggaran yang luar biasa dan membolehkan para profesional memperoleh MBA dengan kelas yang diajar pada waktu malam. Pelajar boleh melengkapkan program dalam masa satu tahun atau pada masa separuh masa untuk mengimbangi tuntutan kerja dan kehidupan. MBA ditawarkan dalam trek am (33 kredit), trek perakaunan / kewangan (36 kredit) dan trek pengurusan / pemasaran (36 kredit).

Penerangan... [-]
Amerika Syarikat Slippery Rock
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Slippery Rock University

Slippery Rock University of Pennsylvania
Alamat
1 Morrow Way Slippery Rock,
16057 Slippery Rock, Pennsylvania, Amerika Syarikat
Website
Telefon
+1 724-738-9000