Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

Berlandaskan tradisi kecemerlangan

Selama hampir 60 tahun, Kolej Pentadbiran Perniagaan di San Diego State University telah mengukuhkan kedudukannya sebagai pemimpin dan inovator dalam bidang perniagaan. Dengan senarai mengesankan alumni, fakulti dihormati dan kurikulum pecah tanah, kolej terus mendidik para pemimpin berbakat yang dilengkapi dengan pengetahuan teori dan pengalaman dunia sebenar.

Kolej Pentadbiran Perniagaan telah berada di US News & World Report kajian yang paling baru-baru ini sebagai salah satu daripada sepuluh buah sekolah perniagaan terbaik atas di California dan di kalangan 50 sekolah perniagaan terbaik awam di Amerika Syarikat.

SDSU hanya mempunyai program MBA di kawasan San Diego yang berada di kedudukan antara yang terbaik di negara ini oleh Forbes, US News & World Report, dan Bloomberg BusinessWeek. Ia juga merupakan program MBA satu-satunya negeri yang disokong di California Selatan yang berada di kedudukan antara yang terbaik di negara ini oleh Tentera Times. (Kedudukan & Penghargaan) Melalui satu siri lembaga penasihat, program mentor dan pusat-pusat pendidikan, kolej ini telah membangunkan hubungan yang lama dengan komuniti perniagaan, memberikan kami gambaran dunia sebenar kepada kemahiran dan pendidikan yang diperlukan untuk graduan kita untuk menjadi berharga dalam pasaran global. Di bawah adalah senarai beberapa sumber yang inovatif dan program yang ditawarkan kepada pelajar SDSU:

Dengan ramai pelajar melahirkan bakat untuk keusahawanan, Lavin Keusahawanan Pusat diiktiraf dan tambahan baru-baru ini kecil keusahawanan yang ditawarkan kepada semua pelajar tanpa mengira utama menyediakan pelajar asas pendidikan yang mereka perlukan untuk membina perusahaan yang berjaya.
Sebagai salah satu yang pertama seumpamanya di Pantai Barat, Wells Fargo Pasaran Kewangan Laboratory menawarkan pelajar perniagaan dan fakulti alat untuk penyelidikan, proses dan menganalisis data ekonomi dan kewangan masa nyata.
Profesional jualan dan pengurusan jualan pengkhususan telah dibangunkan dengan 3M Syarikat sebagai tindak balas kepada permintaan global yang semakin meningkat bagi graduan kolej dengan kemahiran pengurusan jualan dan. SDSU adalah salah satu daripada hanya dua universiti di negeri California untuk menawarkan program jualan pengkhususan kepada mahasiswa.

Sumber-sumber ini dan program hanya mewakili sebahagian kecil menawarkan kaya disediakan untuk pelajar SDSU ini.

penyelidikan yang cemerlang kami, fakulti yang memenangi anugerah dan dedikasi untuk membangunkan kelas dan kursus yang direka untuk menghadapi cabaran tempat persekitaran perniagaan hari ini SDSU Kolej Pentadbiran Perniagaan di kalangan sekolah-sekolah perniagaan elit dari seluruh dunia.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

San Diego State University

Peringkat # 4 di seluruh dunia - MBA SDSU dalam Pengurusan Sukan menyediakan pelajar untuk memenuhi cabaran dan tuntutan kerjaya dalam Sukan. Tarikh mula Januari. 12 bula ... [+]

PILIH SEBAGAI SATU KEADAAN 5 MASTER TERBAIK DALAM PENGURUSAN SUKAN DUNIA DENGAN MAGAZINE PERNIAGAAN SUKAN 2017

Asas Kuat Universiti Negeri San Diego Dalam memilih program siswazah yang tepat untuk mengkaji perniagaan sukan, terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan. Berikut adalah sebab utama mengapa kami percaya bahawa SDSU Sports MBA adalah tempat yang ideal untuk mengejar MBA yang memberi tumpuan kepada sukan. Kami percaya ranking terbaru kami # 4 di seluruh dunia dalam Sukan Perniagaan Antarabangsa, kedudukan terkemuka untuk program Perniagaan Sukan Pascasarjana, mencerminkan kerja kami dan alumni kami telah meletakkan untuk menjadi pilihan utama untuk pelajar yang bercita-cita tinggi. Selain itu, Fowler College of Business disenaraikan di TOP 50 Sekolah Perniagaan Awam AS. ... [-]

Amerika Syarikat San Diego
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

San Diego State University MBA Program

San Diego State University Executive MBA Program