Baca keterangan rasmi

The Jesse H. Jones Graduate School of Business berkomitmen untuk misi kami untuk membangunkan pemimpin pemikiran berprinsip dan inovatif dalam komuniti global. Dinamakan sempena menghormati Jesse Holman Jones, seorang peniaga terkemuka di Houston, dan pemimpin sivik, sekolah itu menerima pembiayaan awalnya pada tahun 1974 melalui hadiah utama dari Houston Endowment Inc., sebuah yayasan filantropi yang ditubuhkan oleh Jones dan isterinya, Mary Gibbs Jones.

Mempertahankan tradisi akademik berprestij di Universiti Rice, Jones School menawarkan Full-Time MBA, MBA untuk Eksekutif, dan MBA untuk Profesional. Pelajar kami datang ke Houston dari seluruh dunia untuk peluang dan sumber yang unik yang kami sediakan, seperti Pusat Kewangan Perbadanan El Paso, Gilbert, dan Pusat Maklumat Perniagaan Ruth Whitaker, dan Perikatan Beras untuk Teknologi dan Keusahawanan. Terutama, enam puluh satu peratus daripada Kelas MBA Sepenuh Masa kami 2011 adalah dari luar Houston.

Program MBA kami telah diiktiraf di Amerika Syarikat dan di peringkat antarabangsa untuk kepimpinan dan inovasi oleh Business Week, Berita AS dan Laporan Dunia, Financial Times, Economist, dan majalah Usahawan. Ketara yang paling baru-baru ini:

  • Program MBA menduduki tempat ke-1 di Texas dan di Barat Daya.
  • MBA untuk Profesional diduduki No. 8 di Amerika Syarikat.
  • Universiti Rice baru-baru ini menduduki 20 sekolah teratas di Amerika Syarikat oleh Financial Times dan 5 di Nilai Terbaik di Sekolah Swasta oleh Princeton Review.

The Jones School juga menawarkan peluang pembelajaran di luar MBA tradisional. Jadwal penuh bukan peringkat ijazah, pendaftaran terbuka Pendidikan Eksekutif dan kursus perniagaan yang disesuaikan membolehkan para profesional industri mendapat kelebihan dalam industri mereka. Program Keusahawanan Pendidikan Beras membangun pemimpin-pemimpin sekolah-sekolah Houston-K-12. Minor Perniagaan kami dibuka kepada mana-mana sarjana beras yang memenuhi syarat pendaftaran.

Rangkaian aktif lebih dari 4000 alumni Sekolah Jones telah membuat impak global dalam semua bidang perniagaan, termasuk keusahawanan, kewangan, dan tenaga. Dua pertiga daripada alumni kami tinggal di Houston, dengan lima puluh lima peratus memegang jawatan peringkat eksekutif atau menjalankan syarikat mereka sendiri.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Rice University, Jones Graduate School of Business

MBA Rice membentuk generasi pemikiran berorientasikan tindakan, pemimpin pemikiran yang inovatif, yang akan memotivasi rakan sebaya dan melaksanakan perubahan. Pendekatan ... [+]

MBA Beras membentuk generasi pemikiran berorientasikan tindakan, pemimpin pemikiran yang inovatif, yang akan memberi motivasi kepada rakan sebaya dan melaksanakan perubahan. Pendekatan pembelajaran praktikal kurikulum MBA sepenuh masa mengubah cara belajar dengan menggabungkan tiga elemen penting untuk meningkatkan dan memperkuat strategi, kepimpinan dan kepercayaan kreatif pelajar kami:

Inti kursus yang komprehensif dalam bidang kewangan, perakaunan, analisis data dan pemasaran yang membina asas asas perniagaan yang kukuh dalam kelas yang mudah didekati. Projek Pembelajaran Tindakan - meletakkan calon MBA kami dalam projek dunia sebenar sebaik sahaja mereka masuk ke dalam kelas. Plus latihan magang musim panas dan pelbagai pilihan berorientasikan projek-bidang menawarkan banyak peluang untuk pengalaman praktikal. Kepekatan khusus dalam kewangan, pemasaran, perakaunan, penjagaan kesihatan, tenaga, perundingan pengurusan, perniagaan global, keusahawanan dan harta tanah membolehkan anda mempamerkan kepakaran fungsional dalam bidang tertentu. ... [-]
Amerika Syarikat Houston
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu