La Salle University College of Professional and Continuing Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apa yang kini Kolej Profesional dan Pengajian Berterusan dibuka pada musim gugur 1946 sebagai Bahagian Petang La Salle, dengan 36 lelaki bertemu di enam kursus pada hari Isnin, Selasa dan Khamis. Tidak lama selepas itu, Bahagian Petang itu mempunyai "kesan yang besar kepada industri Delaware Valley dengan lebih 350 perniagaan yang berbeza dan kebimbangan industri ... diwakili dalam badan pelajar." Dalam dua dekad yang pertama, Bahagian Petang itu menarik pelajar terutamanya berkenaan dengan profesional dan kemahiran- kurikulum berorientasikan, "dalam Kimia, Fizik Elektronik dan Matematik Gunaan." Perakaunan, Pengurusan Industri dan Kejuruteraan Fizik adalah jurusan lebih popular, dan tiga syarikat tempatan, General Electric, Philco dan RCA, masing-masing telah lebih daripada 100 kakitangan menghadiri La Salle pada waktu malam. Menjelang tahun 1970-an, peluang pekerjaan baru dalam bidang yang berkaitan dengan kebajikan awam melahirkan gelombang minat pelajar dalam bidang sains sosial, terutamanya Psikologi dan Keadilan Jenayah. Kemudian, Sains Komputer dan Pentadbiran Perniagaan menarik bilangan terbesar pelajar. Banyak perubahan sosio-ekonomi berlaku pada tahun 1970-an. Penduduk dan perniagaan bergerak dari bandar ke pinggir bandar. Sejarah Christian Brothers 'daripada "pelajar mesyuarat di mana mereka berada" dengan syarat konteks sokongan kepada rancangan untuk mendidik orang dewasa. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat bagi pengajian ijazah pertama dan ijazah, Bucks County Center di Newtown Pennsylvania telah ditubuhkan pada tahun 1997 dan Montgomery County Metroplex di Plymouth Meeting Pennsylvania telah ditubuhkan pada tahun 2008. Dedikasi La Salle University 's kepada inovasi, akses, dan kualiti akademik yang cemerlang dalam konteks Kolej Profesional dan Pengajian Berterusan berusaha sentiasa untuk mengekalkan reputasinya sebagai salah satu institusi yang terbaik di rantau ini untuk mendidik orang dewasa. Kolej Profesional dan Pengajian Berterusan 'kepimpinan, tenaga pengajar dan kakitangan komited untuk memastikan semua peserta mendapat peluang yang terbaik dalam pembelajaran sepanjang hayat. Kenyataan misi Kolej Universiti La Salle daripada Profesional dan Pengajian berhasrat untuk menjadi sekolah yang diinginkan di Lembah Delaware untuk memenuhi perubahan keperluan pelajar dewasa yang mencari yang terbaik dalam pembelajaran sepanjang hayat.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Campus Sepenuh masa Sambilan 15  September 2019 Switzerland Basel Amerika Syarikat Philadelphia + 3 lagi

Program kami diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana mempunyai akreditasi yang diperoleh daripada AACSB International (Persatuan untuk Kemajuan Collegiate Sekolah Perniagaan). Kami menekankan [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Program kami diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana mempunyai akreditasi yang diperoleh daripada AACSB International (Persatuan untuk Kemajuan Collegiate Sekolah Perniagaan). Kami menekankan kecemerlangan akademik dan komitmen untuk penambahbaikan yang berterusan.

Dalam tradisi Lasallian, program kami menggabungkan teori akademik dengan pengalaman praktikal yang pelbagai, pelajar bermotivasi tinggi dan fakulti yang cemerlang. Kelas yang kecil supaya anda dapat mengenali rakan-rakan sekelas dan profesor anda dengan baik dan belajar dalam suasana yang dinamik.

Program MBA ditawarkan di Basel Dewan Perniagaan. Setiap pelajar mengambil 45 kredit dalam format hujung minggu bermula pada bulan Januari atau Mei. Program itu selesai dalam tempoh 15 bulan dan adalah terhad kepada 20 hingga 25 orang pelajar. Pelajar akan melakukan perjalanan ke Amerika Syarikat selama seminggu semasa program ini.... [-]