Baca keterangan rasmi

Pelajar Humboldt menikmati pengalaman kolej yang luar biasa, mengambil kelas kecil diajar oleh profesor yang mengetahui mereka dengan nama. Mereka hidup dan belajar dalam salah satu tempat terdekat yang paling indah di dunia redwood purba hutan, gunung dan pantai. Kami terletak 275 batu ke utara San Francisco di bandar Arcata, yang diiktiraf sebagai salah satu daripada bandar-bandar kolej terbaik di Barat.

Humboldt adalah sebuah institusi awam dan sebahagian daripada 23 kampus sistem California State University. Dengan tuisyen sarjana muda sepenuh masa hanya $ 7,194 setiap tahun, kami salah satu daripada nilai pendidikan yang terbaik yang lebih tinggi di negara ini.

Kami mempunyai hanya lebih 8,700 pelajar dan 570 ahli fakulti. Kami menawarkan pelbagai pilihan akademik, dengan 48 kejuaraan utama dan 12 program ijazah dalam 3 Kolej. Ahli fakulti adalah antara guru dan penyelidik dalam bidang masing-masing. Program dengan sumber semula jadi dan sains yang dikenali di peringkat kebangsaan, manakala seni visual dan persembahan dan juga kawasan-kawasan popular pengajian. Seluruh kurikulum, pelajar mendapati komitmen lama terhadap tanggungjawab sosial dan alam sekitar.

Kami telah ditubuhkan sebagai sebuah kolej guru pada tahun 1913. Sejak abad yang lalu, kami telah berkembang daripada sebuah institusi memberi tumpuan semata-mata kepada pendidikan guru kepada sebuah universiti yang diiktiraf sepenuhnya dengan kemudahan penyelidikan yang mendalam. Terdapat banyak perubahan nama sejak bertahun-tahun: Kami telah dipanggil Sekolah Negeri Humboldt Normal, Kolej Negeri Humboldt Guru, Humboldt State College, CSU Humboldt dan, sejak tahun 1974, Humboldt State University.

Pelajar-pelajar kita mempunyai banyak peluang untuk tangan-on pembelajaran dengan profesor yang terlibat dalam penyelidikan dan khidmat masyarakat. Laut Coral, sebagai contoh, adalah sebuah kapal oceangoing digunakan terutamanya untuk penyelidikan sarjana muda. Para pelajar boleh belajar dengan pakar terkemuka dunia di atas pokok kayu merah dan dengan pakar-pakar terkemuka dalam sistem tenaga yang mampan. Di pinggir pemotongan kami Lab Kebakaran, pelajar mengkaji sifat-sifat kebakaran hutan, dan di Pusat Penyelidikan Schatz Tenaga jurutera pelajar bekerja mengenai isu-isu dunia sebenar seperti membawa lampu mampan kepada negara membangun. Pelajar membuat persembahan teater mereka sendiri, belajar mekanik berjalan di Lab Prestasi Manusia, bekerja dengan kanak-kanak pada Development Lab kanak-kanak dan banyak lagi. Kemungkinan terbuka luas kepada pengalaman penyelidikan dunia sebenar disediakan untuk mahasiswa-an beberapa universiti lain boleh dibanggakan.

Di luar bilik darjah, pelajar-pelajar kita menikmati kehidupan kampus yang kaya. Mereka terlibat dalam lebih 180 kelab kampus dan mempunyai akses ke kemudahan rekreasi state-of-the-art. Setiap tahun, CenterArts membawa diiktiraf penghibur dan penceramah ke kampus, dan kami mempunyai 12 NCAA Bahagian II Pasukan olahraga.

Misi, Visi dan Nilai

Misi

Humboldt State University ialah, kampus kediaman menyeluruh dari California State University. Kami mengalu-alukan pelajar dari California dan dunia ke kampus kami. Kami menawarkan mereka akses kepada pendidikan berpatutan, berkualiti tinggi yang responsif kepada keperluan dunia yang cepat berubah-ubah. Kami berkhidmat kepada mereka dengan menyediakan pelbagai kemudahan yang ada program-program dan aktiviti-aktiviti yang menggalakkan pemahaman isu-isu sosial, ekonomi dan alam sekitar. Kami membantu individu bersedia untuk menjadi individu yang bertanggungjawab dalam masyarakat yang pelbagai.

Visi

Humboldt State University akan menjadi kampus pilihan bagi individu yang mendapatkan atas segala-galanya untuk memperbaiki keadaan manusia dan alam sekitar kita.

Kami akan menjadi pusat utama bagi kajian antara disiplin alam sekitar dan sumber semula jadi. Kita akan menjadi pusat serantau untuk seni. Kami akan menjadi terkenal dengan tanggungjawab sosial dan alam sekitar dan tindakan. Kami percaya kunci kepada masa depan kita bersama akan menjadi warga individu yang bertindak dengan hati nurani yang baik dan terlibat dalam tindakan yang tepat. Kami akan komited untuk meningkatkan kepelbagaian kita orang dan perspektif. Kami akan menjadi rakan kongsi teladan dengan masyarakat kita, termasuk negara-negara puak. Kami akan menjadi pelayan-pelayan pembelajaran untuk membuat perbezaan yang positif.

Nilai

Humboldt State University menghargai prinsip akademik berikut yang mewakili sifat-sifat sebuah universiti dalam bidang akademik bersepadu, dan menyediakan rangka kerja bagi mencapai wawasan kita bersama dan misi.

Kami percaya tanggungjawab utama kami adalah untuk menyediakan pendidikan yang terbaik untuk dunia hari ini. Kami percaya bahawa mengajar kecemerlangan adalah amat penting kerana sedang belajar kecemerlangan. Kami percaya dalam persekitaran pertanyaan percuma di mana pembelajaran berlaku di dalam dan di luar bilik darjah. Sebagai masyarakat pembelajaran, kurikulum kampus dan persekitaran kokurikulum menggalakkan wacana intelektual, kreativiti estetika dan penghargaan, dan peluang yang besar untuk penglibatan dan perkhidmatan. Kami menyediakan pelajar untuk mengambil komitmen penyelidikan kritikal, tanggungjawab sosial dan penglibatan sivik perlu untuk menghadapi cabaran abad ke-21. Kami beriman kepada pertumbuhan intelektual melalui biasiswa, aktiviti-aktiviti kreatif dan penyelidikan. Kami menyediakan individu untuk berjaya dalam program ijazah akademik dan profesional maju; berada dalam kedudukan kepimpinan; dan menjadi ahli proaktif dan masyarakat yang produktif. Kami beriman kepada maruah kesemua manusia, dalam layanan yang adil dan saksama, dan dengan peluang yang sama. Kita menghargai kekayaan dan saling perbezaan. Kita menghargai keterangkuman kepelbagaian, dan kami menghormati paradigma alternatif pemikiran. Kami percaya dalam dialog keserakanan dan perbahasan yang membawa kepada penyertaan dalam membuat keputusan dalam masyarakat kita pelajar pelajar, staf, pentadbir, dan fakulti. Kami percaya universiti hendaklah membantu membangunkan kebolehan individu untuk mengambil inisiatif, dan untuk bekerjasama dalam perkara-perkara yang menyebabkan tindakan yang bertanggungjawab. Kami percaya individu mestilah persekitaran, ekonomi dan tanggungjawab sosial dalam usaha untuk masyarakat yang berdaya maju dan mapan. Kami percaya lokasi kami adalah aset ekologi dan rohani kaya kita menerima sebagai satu bahagian penting dalam komuniti pembelajaran kami. Kurikulum kami adalah relevan, kerjasama dan responsif kepada lokasi geografi kami. Kami percaya bahawa kami mempunyai peluang yang khas untuk belajar daripada budaya asli Amerika, ekosistem yang unik dan komuniti khas rantau kita, dan menggunakan pengetahuan itu. Kami percaya Universiti adalah merupakan sebahagian daripada masyarakat tempatan dan serantau kami. Kami percaya University ialah repositori untuk arkib pengetahuan terkumpul dengan akses inklusif untuk komuniti akademik dan lebih luas kami.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

1-year MBA

Humboldt State University - A California State University campus

Dirombak sepenuhnya program MBA Universiti bergantung kepada bagaimana perniagaan abad ke bahagian 21 sedang membentuk semula kemampanan strategik dan kerjaya baru yang a ... [+]

MBA overhauled Fokus Pada Kelestarian Strategik

Dalam mengkaji perniagaan utama, program MBA menawarkan pendidikan canggih

Dirombak sepenuhnya program MBA Universiti bergantung kepada bagaimana perniagaan abad ke bahagian 21 sedang membentuk semula kemampanan strategik dan kerjaya baru yang akan berlaku.

Pelajar dalam menyemak semula program MBA HSU akan menganalisis isu-isu kemampanan strategik syarikat utama multinasional, bukan keuntungan dan organisasi lain dan bagaimana mereka sedang melakukan inovasi dan mewujudkan pasaran baru.

Mereka juga akan menangani isu-isu pengurusan strategik kewangan, pemasaran, perakaunan dan, dengan mengambil kira amalan terbaik syarikat.... [-]

Amerika Syarikat Arcata
August 2019
Sepenuh masa
1 year
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Humboldt State Holiday Card 2015