Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan lebih daripada satu abad yang lalu, Kolej Perniagaan Scheller mempunyai sejarah yang cemerlang sebagai sebahagian daripada universiti penyelidikan teknikal yang terkenal di dunia.

Kolej ini diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai pemimpin dalam pendidikan perniagaan yang berasaskan pemahaman yang mendalam tentang bagaimana kemajuan teknologi mempengaruhi cara perniagaan dilakukan. Kami menyediakan pendidikan siswazah, siswazah, doktor, profesional, dan korporat untuk beberapa pemimpin perniagaan yang cemerlang di masa depan, melengkapkan mereka dengan kemahiran analisis untuk menilai peluang dan menggunakan teknologi yang sesuai untuk kelebihan daya saing.

Jalan depan

The Scheller College bertujuan untuk menjadi sekolah terkemuka dunia untuk perniagaan dan teknologi.

"Di Kolej Perniagaan Scheller Georgia Tech, kami memupuk inovator dan pengubah permainan. Mereka yang tidak takut untuk mencabar kebijaksanaan konvensional dan mewujudkan peluang dalam dunia perniagaan yang kompleks yang semakin memerlukan pemimpin teknologi yang bijak."

- Dekan Maryam Alavi

Sebuah komuniti tidak seperti yang lain.

Rumah kami berada di Teknologi Square, campuran pelajar dan profesional dari komuniti perniagaan berteknologi tinggi yang mengelilingi kampus kami, yang terletak di Midtown Atlanta. Kawasan ini termasuk Pusat Perkembangan Teknologi Lanjutan, inkubator perniagaan di mana pelajar memperoleh peluang pendidikan keusahawanan, dan Georgia Tech Enterprise Innovation Institute, program terbesar negara untuk bantuan perniagaan dan industri serta pengkomersialan teknologi.

Alumni Berprestij.

Mengekalkan komitmen yang kuat terhadap perkhidmatan kerjaya, Scheller menawarkan kadar penempatan untuk kedua-dua pelajar sarjana dan siswazah yang jauh melebihi purata negara.

Pada tahun 2012, lulusan kolej 1952, Ernest Scheller Jr. membuat hadiah $ 50 juta, menukar nama sekolah dari Georgia Tech College of Management kepada Scheller College of Business. Pengerusi emeritus Silberline Inc., Scheller berkata, "Saya sangat berhutang kepada Georgia Tech dan pendidikan yang ketat yang saya terima, dan saya selalu merasakan banyak terima kasih dan keinginan kuat untuk kembali kepada Institut. Saya mahu Georgia Tech dan sekolah perniagaan menjadi nombor satu. "

Amigos em campus universitárioNaassom Azevedo / Unsplash

Bertemu dengan Cabaran ini

Selepas bertahun-tahun sebagai Kolej Pengurusan, kami kini adalah Ernest Scheller Jr. College of Business. Tetapi transformasi ini mula diselubungi misteri. Pada musim gugur 2009, penderma tanpa nama memberikan $ 25 juta kepada sekolah ($ 20 juta yang merupakan geran cabaran dolar untuk dolar yang dirancang untuk memberi inspirasi kepada penderma lain).

Lelaki di belakang hadiah itu adalah rahsia yang dijaga dengan ketat sehingga musim panas 2012, memandangkan geran cabaran itu semakin hampir selesai. Kemudian tiba-tiba berita itu pecah. Dengan komitmen tambahan sebanyak $ 25 juta dari alumni Ernest Scheller Jr. (untuk sejumlah $ 50 juta), Georgia Tech College of Management bukan sahaja mempunyai nama jenama baru tetapi juga secara rasmi dikenali sebagai kolej perniagaan.

Geran cabaran $ 20 juta telah disiapkan pada awal tahun 2013, tiga kali ganda kuliah College melalui penciptaan kerusi fakulti dan profesor, biasiswa pelajar dan fellowships, dan peluang lain.

Ernest Scheller Jr. lulus dari Georgia Tech pada tahun 1952 dan pengerusi emeritus Pengilangan Silberline. Beliau terus berkhidmat sebagai inspirasi utama kepada alumni dan rakan-rakan yang berdedikasi untuk kemajuan Kolej Perniagaan Scheller.

Keputusan Cabaran:

 • 4 Kerusi Fakulti diberkati
 • 7 Professorships dan Profesor Kerjaya Awal
 • 34 Memperolehi Biasiswa Dekan untuk Pelajar Sarjana
 • 2 Steven A. Denning Teknologi
 • 3 Membawa Fellowships Dekan untuk MBA dan Ph.D. Pelajar
 • 14 Belajar Beasiswa / Fellowships Luar Negara
 • 11 Biasiswa dan Fellowship lain
 • Program Cecil B. Day dalam Penamaan Etika Perniagaan
 • Teknologi Steven A. Denning
 • 9 Dana Endowment Dekan

Selamat Baik

Salah satu soalan yang paling penting ketika mempertimbangkan program pendidikan adalah apa yang akan anda perolehi.

Pendidikan perniagaan di Georgia Tech berpusat pada hasil. Dalam setiap industri dan setiap disiplin, teknologi menjadi semakin penting memandangkan organisasi berusaha untuk terus maju. Itulah sebabnya kurikulum kami sangat menekankan teknologi dalam menyelesaikan masalah perniagaan yang kompleks yang dihadapi oleh syarikat-syarikat hari ini.

Apabila anda mengambil kira tuisyen kami yang agak rendah dan gaji permulaan yang tinggi, tahap gelaran Tech antara yang terbaik untuk pulangan pelaburan.

Kami sangat menggalakkan anda untuk meluangkan masa di kampus untuk melihat sama ada Kolej Perniagaan Scheller di Georgia Tech adalah yang paling sesuai untuk anda. Pelajar yang melawat kampus boleh menyertai lawatan, memenuhi pelajar semasa, dan mengambil bahagian dalam program kemasukan (seperti Pratonton dan Sambung dengan Tech) untuk mendapatkan pemahaman yang paling menyeluruh tentang program kami dan komuniti Tech.

Datang dan cari apa yang membezakan komuniti pembelajaran tersendiri.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Georgia Tech, Scheller College of Business

Dalam masa 22 bulan, program MBA Penuh waktu kami menyediakan anda untuk menangani cabaran perniagaan yang menuntut. Belajar membingkai dan menyelesaikan masalah yang rum ... [+]

Dalam masa 22 bulan, program MBA Penuh waktu kami menyediakan anda untuk menangani cabaran perniagaan yang menuntut.Belajar membingkai dan menyelesaikan masalah yang rumit, mendapatkan kemahiran analitik untuk menilai peluang, mengambil peranan kepimpinan, dan memupuk dinamik pasukan sambil membangun keyakinan yang anda perlukan untuk berjaya dan meningkatkan kerjaya anda ke tahap yang lebih tinggi.

Kurikulum

Sebagai pelajar MBA Scheller College, anda akan mempunyai peluang dan pengalaman yang unik yang tidak dapat di tempat lain - secara langsung menghubungkan anda dengan penjana pemikiran terkemuka dunia, pemimpin perniagaan terkemuka, dan gergasi korporat global.

Bina masa depan anda di sekolah yang akan mempersiapkan anda untuk membawa inovasi. Tidak kira apa latar belakang anda, anda akan belajar bagaimana untuk mencapai kecemerlangan perniagaan dan teknologi.... [-]

Amerika Syarikat Atlanta
Og 2020
English
Sepenuh masa
22 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu