Baca keterangan rasmi

Mengenai Concordia-Chicago

Concordia University Chicago diasaskan pada tahun 1864 sebagai sebuah kolej untuk guru dan hari ini adalah universiti yang komprehensif yang terdiri daripada Kolej Seni dan Sains, Kolej Perniagaan, Kolej Pendidikan, Kolej Pengajian Siswazah dan Kolej Inovasi dan Program Profesional. CUC menawarkan program siswazah dan sarjana muda, serta ijazah kedoktoran. Universiti ini bersekutu dengan The Lutheran Church-Missouri Synod dan merupakan ahli sistem Universiti Concordia, rangkaian kolej dan universiti di seluruh negara.

Institusi The Lutheran Church-Missouri Synod, Concordia-Chicago adalah sebuah universiti swasta yang bersifat liberal yang menggabungkan nilai-nilai Kristian dan didasarkan pada tradisi Lutheran. Lokasi kami di kampus suburban 40 hektar di Hutan Sungai kelas atas hanya 10 batu di barat pusat bandar Chicago. Ini memberikan peluang untuk mendapatkan pengalaman praktikal yang menambah pembelajaran dalam bilik darjah. Sumber-sumber Chicago memperkayakan semua bidang pengalaman pelajar kami, menjadikan sambungan dunia nyata mungkin.

Pengiktirafan:
 • Diiktiraf sebagai Kolej Kebangsaan untuk menarik pelajar, pengajaran yang hebat, komuniti yang bersemangat, dan hasil yang berjaya
 • Dinamakan untuk kali keempat untuk Rolling Honor Service Community of Higher Education Presiden untuk penglibatan sukarela dan sivik
Pentauliahan:
 • Suruhanjaya Pembelajaran Tinggi (HLC)
 • Majlis Akreditasi Penyediaan Pendidik (CAEP)
 • Majlis Akreditasi Kaunseling dan Program Pendidikan Berkaitan (CACREP)
 • Persatuan Kebangsaan Muzik Sekolah (NASM)

115591_pexels-photo-2253647.jpeg

Misi kita

Sebagai sebuah universiti yang tersendiri, The Lutheran Church-Missouri Synod, yang berpusat di Injil Yesus Kristus, dan berpusat dalam seni liberal, Concordia University Chicago melengkapi lelaki dan wanita untuk berkhidmat dan memimpin dengan integriti, kreativiti, kecekapan dan belas kasihan dalam pelbagai, gereja yang saling berkait dan semakin bertambah dan dunia.

Visi

Diwarisi dalam warisan Kristiannya yang melibatkan pengetahuan dan kepercayaan, Concordia University Chicago bercita-cita menjadi universiti destinasi bagi semua yang berusaha untuk mengembangkan potensi individu penuh mereka melalui persekitaran eksplorasi, kreativiti dan penemuan dinamik dan dinamik untuk memimpin kehidupan pelayan- kepimpinan minda.

Nilai teras

Sebagai universiti Kristian The Lutheran Church-Missouri Synod, kami, di Concordia University Chicago, nilai:

 • Christian Faith
  • Iman Kristian adalah sebahagian daripada komuniti kita.
 • Individu
 • Sebagai ahli ciptaan Tuhan, setiap orang adalah unik dan diberkati dengan nilai yang ada.
 • Kecemerlangan
 • Kami berusaha untuk kecemerlangan dengan siapa kami dan apa yang kami lakukan.
 • Integriti
 • Komuniti kami menunjukkan persetujuan antara kepercayaan dan amalan kami.
 • Perkhidmatan
 • Menyedari dan menangani keperluan orang lain adalah tindak balas kepada kasih Tuhan kepada kita, dan mencerminkan kasih Tuhan kepada mereka.

Dunia awak

Di Concordia University Chicago anda akan belajar dari pengalaman semasa anda terlibat dalam penyelidikan, aktiviti perkhidmatan, latihan, pengajian luar kampus di seluruh dunia dan banyak lagi. Itulah sebabnya para pelajar kita mengembangkan pengetahuan, kemahiran, kebolehan, dan fleksibiliti untuk memenuhi tuntutan tempat kerja abad ke-21, berperanan sebagai pemimpin etika dan mengejar peluang yang berkembang sepanjang hidup mereka.

Fokus pada pengetahuan dan kemahiran abad ke-21
 • Tahap dari Concordia-Chicago memberi isyarat kepada majikan yang telah anda pelajari dengan mengambil kesempatan daripada peluang seperti latihan magang, penyelidikan terpakai, aktiviti perkhidmatan, pengalaman kepimpinan, dan pembelajaran luar kampus. Pengalaman anda di CUC akan membantu anda mengembangkan perspektif, kemahiran, dan kebolehan yang akan membolehkan anda terus membuka peluang hidup anda lama selepas tamat pengajian.
Panduan peribadi dari profesor dan kakitangan
 • Sebagai pelajar Concordia-Chicago, anda akan menerima perhatian secara individu yang membimbing anda ke arah kerjaya atau laluan kerjaya dan kemudian menetapkan anda untuk berjaya di dalamnya. Profesor dan kakitangan kami memberikan bimbingan dan sokongan peribadi kerana mereka membantu anda mengenal pasti minat kerjaya anda, menguasai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memasuki atau memajukan bidang profesional yang anda inginkan dan mewujudkan sambungan yang akan melancarkan anda dalam perjalanan anda.
Belajar dengan pelajar yang pelbagai di bandar bertaraf dunia
 • Anda akan mempunyai pengalaman yang luas seperti yang anda pelajari dalam masyarakat dengan pelajar pelbagai latar belakang dan budaya dari seluruh dunia. Dengan peluang yang hampir tidak berkesudahan untuk melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti di kampus, di Chicago dan di seluruh dunia, anda akan mempunyai pengalaman yang memperkayakan pengalaman anda yang lebih luas dan membuka peluang masa depan anda.
Pendidikan berasaskan nilai untuk kepimpinan dan tujuan
 • Kaya dalam tradisi pendidikan Lutheran, CUC memberikan anda pengalaman pendidikan yang meliputi pengayaan iman dan bimbingan ke arah kehidupan beretika integritas. Semangat masyarakat memberi inspirasi kepada semua pelajar kita-terutama mereka yang ada dalam program kerja gereja-untuk memenuhi keperluan dunia di mana mereka hidup, berkhidmat dan bekerja. Anda akan membuka kehidupan anda untuk semua aspek kejayaan bermakna terima kasih kepada pendidikan yang berkesan yang akan anda alami di Concordia-Chicago.

Inilah sebabnya mengapa anda akan berkembang bukan sahaja dalam tahun-tahun pengajian peringkat sarjana atau sekolah siswazah di Concordia-Chicago tetapi jauh sekali-untuk keseluruhan kerjaya atau kerjaya anda yang berjaya dan tujuan hidup.

116043_pexels-photo-864994.jpeg

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Alamat
7400 Augusta St. River Forest
IL 60305-1402 Chicago, Illinois, Amerika Syarikat