Cal Poly Pomona College of Business Administration

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Kolej Pentadbiran Perniagaan di Cal Poly Pomona adalah sebuah institusi yang diiktiraf AACSB-International komited untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan, kemahiran dan pengalaman untuk menjadi pemimpin global.

CBA menawarkan ijazah dan graduan program yang telah diumumkan oleh US News dan World Report dan Kajian Princeton, masing-masing. Sarjana muda kami Muda sains dalam pentadbiran perniagaan termasuk lapan kepekatan yang pelbagai dari perakaunan untuk pengurusan operasi untuk pemasaran bersama-sama dengan beberapa kerjaya menjejaki bagi mereka yang berminat dalam bidang yang berkembang dengan pengkhususan pengajian. CBA mengintegrasikan pendidikan perniagaan dengan bermakna tangan-peluang yang merangkumi latihan, khidmat masyarakat dan pertandingan perniagaan serta program kami yang unik yang kita panggil Pengalaman Tandatangan pembelajaran.

Profesional mencari untuk memajukan kerjaya mereka boleh mengejar salah satu daripada dua CBA program siswazah petang - Sarjana Pentadbiran Perniagaan dan Sarjana Sains dalam Pentadbiran Perniagaan, ijazah yang lebih teknikal untuk mereka yang ingin maju dalam bidang jaminan maklumat.

Terletak di Southern California, CBA menghidangkan badan pelajar yang pelbagai yang mencerminkan pasaran global. Kami berbangga untuk memanggil diri Institusi Hispanic-Berkhidmat dan kami kedudukan ketujuh di peringkat kebangsaan pada bilangan darjah perniagaan ijazah yang dianugerahkan kepada pelajar minoriti.

Misi

Kolej Pentadbiran Perniagaan di Cal Poly Pomona adalah masyarakat pelbagai pelajar, guru-ulama dan kakitangan, komited untuk pembelajaran aktif melalui aplikasi teori dalam amalan. Rakan-rakan College dengan pihak-pihak berkepentingan untuk membangunkan individu dengan kemahiran dan pengetahuan untuk berjaya dan untuk menyumbang dalam persekitaran perniagaan global yang dinamik.

Visi

Kolej Pentadbiran Perniagaan akan menjadi sekolah pilihan utama pelajar tinggi mencapai mencari persekitaran politeknik yang mencabar dan bagi pemimpin industri mencari pekerja berbakat. Kolej akan diiktiraf bagi kelebihan mereka, belajar demi melakukan program akademik menyebabkan kerjaya fokus, penyelesai masalah inovatif yang mempunyai kemahiran komunikasi yang berkesan. Siswazah dan kurikulum sarjana muda akan menangani keperluan pesat berubah daripada komuniti perniagaan global manakala memupuk pendekatan etika untuk cabaran perniagaan. Beyond pembelajaran bilik darjah, pusat akademik dan profesional yang cemerlang akan menjadi hidup makmal bagi pelajar yang pelbagai dan fakulti dan akan menjadi sumber yang berharga untuk rakan-rakan masyarakat kita dan pemimpin industri.

Pembelajaran Matlamat

Melalui menyertai peluang pembelajaran kurikulum dan ko-kurikulum, graduan Kolej Pentadbiran Perniagaan akan membangunkan kompetensi yang berikut:

Pembelajaran Matlamat # 1

Pelajar melengkapkan program BSBA akan dapat berkomunikasi dengan berkesan dalam persekitaran perniagaan.

Objektif sama:

Pelajar akan mempamerkan kemahiran komunikasi lisan semasa pembentangan kumpulan. Pelajar akan menunjukkan kemahiran komunikasi bertulis dengan mengemukakan dokumen-dokumen perniagaan yang berkualiti.

Pembelajaran Matlamat # 2

Pelajar melengkapkan program BSBA akan dapat menggunakan pemikiran kritis untuk membuat keputusan perniagaan.

Objektif sama:

Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk mengenal pasti isu-isu utama. Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk mencari, membaca dan menilai sumber maklumat. Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk menggunakan teknologi untuk mengumpul dan menganalisis data. Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk menyelesaikan masalah menggunakan kemahiran kuantitatif dan kualitatif yang sesuai. Pelajar akan mengakui dan mempertimbangkan pendapat masing-masing apabila menyertai keputusan kumpulan.

Pembelajaran Matlamat # 3

Pelajar melengkapkan program BSBA akan memahami kesan globalisasi dan kepelbagaian dalam persekitaran perniagaan.

Objektif sama:

Pelajar akan menunjukkan pemahaman tentang implikasi isu-isu global semasa. Pelajar akan menunjukkan pemahaman tentang isu-isu budaya dan kepelbagaian. Pelajar akan mempertimbangkan isu-isu global apabila menyelesaikan masalah perniagaan.

Pembelajaran Matlamat # 4

Pelajar melengkapkan program BSBA yang akan dapat menunjukkan pengetahuan prinsip-prinsip asas dalam semua disiplin perniagaan dan berurusan dengan masalah perniagaan dari perspektif integratif.

Objektif sama:

Pelajar akan menunjukkan pemahaman konsep dan istilah asas dari semua disiplin perniagaan. Pelajar akan memahami bagaimana satu kawasan impak fungsi lain dan menggunakan pendekatan antara disiplin dalam menyelesaikan masalah perniagaan.

Pembelajaran Matlamat # 5

Pelajar melengkapkan program BSBA yang akan dapat menunjukkan kesedaran mengenai aspek-aspek etika dan undang-undang persekitaran perniagaan.

Objektif sama:

Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk mengiktiraf aspek utama isu-isu etika. Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk membezakan antara isu-isu undang-undang dan etika. Pelajar akan menunjukkan pemahaman tentang tanggungjawab etika dalam persekitaran akademik dan perniagaan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA » Lihat MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 Amerika Syarikat Pomona

Pada kampus Master petang program Pentadbiran Perniagaan (MBA) direka untuk profesional yang bekerja yang ingin meluaskan pengetahuan semasa mereka dan meningkatkan potensi kerjaya mereka sambil terus pekerjaan siang hari mereka. [+]

Petang di kampus Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Program direka untuk profesional yang bekerja yang ingin meluaskan pengetahuan semasa mereka dan meningkatkan potensi kerjaya mereka sambil terus pekerjaan siang hari mereka.

Semasa kohort ini, pelajar akan mengambil kursus beban sepenuh masa dua kursus setiap suku tahun untuk program yang lengkap dalam enam suku.

Ciri-ciri MBA kelas malam memenuhi satu malam satu minggu atau kadang-kadang pada hari Sabtu. fakulti siswazah diterbitkan ulama dan / atau profesional industri yang semua sangat berkelayakan dalam bidang-bidang masing-masing. Bilik darjah dilengkapi dengan akses tanpa wayar dan rangkaian kelajuan tinggi. Beberapa penekanan kerjaya yang ada agar lebih sesuai dengan ijazah anda dengan keperluan individu anda. kakitangan menasihati cemerlang kami adalah malam untuk membantu anda. Convenience ... [-]

Video

Cal Poly Pomona MBA and MSBA: An Overview

Cal Poly Pomona MBA and MSBA Programs: Student Perspectives

Cal Poly Pomona MBA and MSBA Programs: Professor Perspectives

Cal Poly Pomona MBA and MSBA: Alumni Perspective

Contact

Cal Poly Pomona College of Business Administration

Alamat Cal Poly Pomona College of Business Administration 3801 West Temple Avenue Pomona, California 91768
Pomona, California, Amerika Syarikat
Website http://www.cpp.edu/~cba/
Telefon +1 (909) 869-4894