Baca keterangan rasmi

California International Business University ( CIBU ) ditubuhkan pada tahun 1995 sebagai International School of Management (ISM), sebuah syarikat bukan keuntungan California. Pada tahun 2002, untuk mengurangkan kekeliruan dengan institusi yang dinamakan sama, ISM menukar namanya kepada The California School of International Management (CSIM). Pada 2008, disebabkan akreditasi dan penambahan program doktor kami, CSIM telah ditukar kepada California International Business University . CIBU adalah salah satu dari hanya beberapa universiti antarabangsa yang diiktiraf, swasta, antarabangsa. Kami mencari pelajar individu yang berkelayakan dan perkongsian global dengan universiti dan kolej yang diiktiraf.

CIBU

berbangga dengan menawarkan perhatian peribadi dari profesor di kelas kecil, dan pelbagai program dan perkhidmatan sokongan akademik. CIBU adalah sebuah sekolah perniagaan yang mempunyai watak yang benar-benar antarabangsa kerana pelajar yang mewakili lebih daripada 80 buah negara telah menghadiri program kami. Ini memberi peluang kepada pelajar kita untuk mengalami persekitaran pelbagai negara apabila mereka meneruskan objektif pendidikan mereka dengan semangat keusahawanan kontemporari. Institusi kami diiktiraf oleh Majlis Akreditasi bagi Kolej dan Sekolah Bebas (ACICS), 750 First Street NE, Suite 980, Washington DC 20002-4241, (202) 336-6780, untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda, ijazah sarjana dan kedoktoran. ACICS disenaraikan sebagai agensi pengiktirafan yang diiktiraf oleh negara oleh Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat dan diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Pendidikan Tinggi (CHEA). Di samping itu, sekolah ini diberikan kelulusan untuk mengaku pelajar asing bukan imigran oleh Biro Kewarganegaraan dan Perkhidmatan Imigresen Amerika Syarikat. Pusat EducationUSA adalah rangkaian Jabatan Negara Amerika Syarikat yang mempunyai lebih daripada 400 pusat nasihat di 170 negara yang direka untuk membantu pelajar tempatan untuk mencari kolej atau universiti yang sesuai di Amerika Syarikat. Kami menggalakkan anda untuk melawat pusat tempatan anda untuk maklumat tentang memilih kolej atau universiti AS yang memenuhi keperluan, pemahaman dan persediaan untuk ujian kemasukan yang diperlukan, bantuan dalam proses kemasukan, nasihat mengenai mencari bantuan kewangan untuk kajian anda, persediaan untuk pelajar proses visa, dan orientasi pra-pelepasan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

California International Business University

Program MBA yang dinyatakan dalam Keusahawanan dan Kepimpinan. Pendidikan yang disesuaikan secara individu dalam suasana kelas kecil dan pelbagai. ... [+]

Program pengajian yang popular ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pengurusan perniagaan dan memberikan mereka kemahiran dan orientasi global yang diperlukan untuk berjaya di pasaran antarabangsa. Opsyen elektif memfokuskan kepada pelajar mengenai persekitaran global yang berubah-ubah dan berubah-ubah dan menyediakan pelajar dengan pemahaman tentang kekuatan ekonomi, sosial dan teknologi yang membentuk pasaran global hari ini.

Keperluan Kemasukan

Pemohon mestilah memperoleh ijazah sarjana muda dari CIBU , institusi yang diakreditasi oleh persatuan serantau atau kebangsaan yang diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan AS, atau institusi asing, yang dilesenkan dan dikawal selia oleh agensi pengawasan yang sesuai di negara asal. Ijazah asing akan dikaji semula untuk menentukan sama ada mereka memenuhi keperluan akademik yang diperlukan. Kredit dan kursus dari institusi asing dan pendidikan terdahulu boleh dipindahkan setelah penilaian kelayakan yang menyeluruh dalam memenuhi keperluan CIBU . Individu boleh memindahkan (maksimum 10 unit suku tahun) daripada kerja terdahulu dengan kelulusan Dekan Hal Ehwal Akademik atau penerima. Penguasaan Bahasa Inggeris minimum untuk pelajar antarabangsa adalah seperti berikut: TOEFL (iBT) -79; IELTS-7.0; atau TOEIC-750. CIBU tidak memerlukan peperiksaan GRE atau GMAT.... [-]

Amerika Syarikat San Diego
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
15 - 18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
CIBU – California International Business University
550 West B Street

San Diego, California, 92101 US
Media Sosial