University of Cape Town Graduate School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sertailah kami di salah satu sesi maklumat maya kami yang akan datang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program kami. Dapatkan maklumat lanjut di sini.

University of Cape Town Graduate School of Business (GSB) terkenal di peringkat antarabangsa sebagai salah satu daripada beberapa sekolah perniagaan di Afrika dengan akreditasi triple-crown berprestij dengan sokongan daripada EQUIS (Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan), AACSB (Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business), dan AMBA (Persatuan MBA).

Sebagai sebuah sekolah tinggi dengan lebih daripada lima dekad pengalaman dalam pasaran baru muncul, GSB mempunyai tanggungjawab untuk melibatkan konteks sosio-politik dan ekonomi. Ia pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan ditujukan untuk membina benua yang lebih makmur, lebih adil, dan lebih bersepadu. Sekolah ini sentiasa melabur dalam biasiswa berkualiti dan perkongsian kukuh untuk menyokong matlamat ini melalui inisiatif seperti Pusat Allan Gray untuk Kepimpinan Berasaskan Nilai, Pusat Bertha untuk Inovasi Sosial dan Keusahawanan, Akademi Pembangunan Keusahawanan Raymond Ackerman, dan Ruang Penyelesaian MTN .

Program akademik terunggul kami disusun untuk meningkatkan pengetahuan profesional, meningkatkan keupayaan kepimpinan dan memberikan individu kemahiran dan keyakinan yang diperlukan untuk mengembangkan idea-idea baru yang inovatif ke dalam penyelesaian pembangunan jangka panjang yang kukuh, kewangan.

Tawaran kami termasuk:

  • Diploma Pascasiswazah dalam Amalan Pengurusan (PGDip)
  • Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)
  • Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang mengkhusus dalam Pengurusan Eksekutif (EMBA)
  • Sarjana Perdagangan dalam Kewangan Pembangunan (MCOM)
  • Sarjana Falsafah yang mengkhusus dalam Inovasi Inklusif (MPHIL)
  • Doktor Falsafah yang mengkhusus dalam Pentadbiran Perniagaan (PhD)

Lokasi

Cape Town

Alamat
GSB International Relations
Breakwater campus
8 Portswood Road
V&A Waterfront

8000 Cape Town, Cape Barat, Afrika Selatan

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami