Rhodes Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kepimpinan untuk Kemampanan

Selamat datang ke sekolah perniagaan Afrika Selatan yang mengambil isu-isu kemampanan serius. Terima kasih kerana melawat laman web kami. Kami percaya bahawa anda akan mencari kepentingan dalam apa yang kita lakukan dalam arena pendidikan perniagaan, dan juga dalam bagaimana kita melakukannya.

Kelestarian merangkumi dua idea utama. Pertama ada idea "kesinambungan perniagaan" dan umur panjang organisasi, dan kedua, ada idea "pembangunan mampan". Kedua-dua idea terikat dengan kebimbangan "memenuhi keperluan generasi masa kini tanpa menjejaskan keupayaan generasi akan datang untuk memenuhi keperluan mereka".

Dalam semua kursus, yang kedua-dua kursus pendek dan MBA, Rhodes Business School menekankan baki yang perlu diletakkan kepada prestasi sosial, alam sekitar dan ekonomi organisasi yang penting untuk prestasi jangka panjang mereka yang berjaya. Hasil daripada kebimbangan dengan pemanasan global, sebagai contoh, terdapat risiko bahawa dasar-dasar awam dan gerakan-gerakan sosial akan mempercepatkan tuntutan bagi syarikat-syarikat dan organisasi lain untuk beroperasi dengan cara yang lebih mampan.

Semua organisasi perlu memahami perkara penting ini, dan juga diberi kuasa untuk bertindak balas secara praktikal dan wajar. Persembahan Rhodes Business School berhasrat untuk melakukan ini.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai kami dalam penerbitan 15 tahun kami di bawah:

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA Sambilan » Lihat Diploma Pascasiswazah » Lihat Doktor Falsafah »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA Sambilan

MBA

Campus Sambilan January 2019 Afrika Selatan Grahamstown

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang ditawarkan oleh Rhodes Business School adalah gelaran kursus bersama dengan disertasi lima belas ribu (15 000) perkataan. Akaun disertasi [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang ditawarkan oleh Rhodes Business School adalah gelaran kursus bersama dengan disertasi lima belas ribu (15 000) perkataan. Disertasi menyumbang 30% daripada jumlah kredit. Ijazah ditawarkan secara paruh waktu, asas modular selama dua setengah tahun. Dalam dua tahun pertama, calon-calon dikehendaki menghadiri dua blok pengajaran selama tiga minggu di Grahamstown setiap tahun dan untuk menyelesaikan tugasan kerja berdasarkan tempoh di antara blok pengajaran. Enam bulan terakhir didedikasikan untuk menyiapkan disertasi. Inti Rhodes Business School adalah "Kepimpinan untuk Kemapanan" dan oleh itu prinsip kepimpinan dan kemapanan menggariskan semua subjek dalam kurikulum MBA. Penekanan diberikan kepada kesinambungan perniagaan, serta mencapai keseimbangan antara kemapanan ekonomi, sosial dan alam sekitar (Triple Bottom Line). Sekolah Perniagaan telah bertekad untuk mematuhi Prinsip Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab (PRME).... [-]


Video

The Rhodes Business School

The Rhodes Business School Modular MBA

RMR In Studio | Business Buzz | Duncan Githiri