Rhodes Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kepimpinan untuk Kemampanan

Selamat datang ke sekolah perniagaan Afrika Selatan yang mengambil isu-isu kemampanan serius. Terima kasih kerana melawat laman web kami. Kami percaya bahawa anda akan mencari kepentingan dalam apa yang kita lakukan dalam arena pendidikan perniagaan, dan juga dalam bagaimana kita melakukannya.

Kelestarian merangkumi dua idea utama. Pertama ada idea "kesinambungan perniagaan" dan umur panjang organisasi, dan kedua, ada idea "pembangunan mampan". Kedua-dua idea terikat dengan kebimbangan "memenuhi keperluan generasi masa kini tanpa menjejaskan keupayaan generasi akan datang untuk memenuhi keperluan mereka".

Dalam semua kursus, yang kedua-dua kursus pendek dan MBA, Rhodes Business School menekankan baki yang perlu diletakkan kepada prestasi sosial, alam sekitar dan ekonomi organisasi yang penting untuk prestasi jangka panjang mereka yang berjaya. Hasil daripada kebimbangan dengan pemanasan global, sebagai contoh, terdapat risiko bahawa dasar-dasar awam dan gerakan-gerakan sosial akan mempercepatkan tuntutan bagi syarikat-syarikat dan organisasi lain untuk beroperasi dengan cara yang lebih mampan.

Semua organisasi perlu memahami perkara penting ini, dan juga diberi kuasa untuk bertindak balas secara praktikal dan wajar. Persembahan Rhodes Business School berhasrat untuk melakukan ini.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai kami dalam penerbitan 15 tahun kami di bawah:

This school offers programs in:
  • English

Lihat MBA Sambilan » Lihat Diploma Pascasiswazah » Lihat Doktor Falsafah »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA Sambilan

MBA

Campus Sambilan January 2019 Afrika Selatan Grahamstown

The Master of Business Administration (MBA) offered by the Rhodes Business School is a course-work degree together with a dissertation of fifteen thousand (15 000) words. The dissertation accounts [+]

The Master of Business Administration (MBA) offered by the Rhodes Business School is a course-work degree together with a dissertation of fifteen thousand (15 000) words. The dissertation accounts for 30% of the total credits. The degree is offered on a part-time, modular basis over two and a half years. In the first two years, candidates are required to attend two three-week teaching blocks in Grahamstown each year and to complete work-based assignments in the periods between the teaching blocks. The final six months are dedicated to the completion of the dissertation. The Rhodes Business School’s essence is “Leadership for Sustainability” and hence leadership and sustainability principles underline all subjects in the MBA curriculum. Emphasis is placed on business continuity, as well as achieving a balance between economic, social and environmental sustainability (the Triple Bottom Line). The Business School has committed itself to abide by the Principles for Responsible Management Education (PRME).... [-]


Video

The Rhodes Business School

The Rhodes Business School Modular MBA

RMR In Studio | Business Buzz | Duncan Githiri