Baca keterangan rasmi

Mengapa Oakfields College ?

Oakfields College telah melangkah jauh sejak membuka kampus pertamanya di Pretoria pada tahun 2006.

Kami menyedari selepas beberapa tahun mengikuti kursus kami di kampus Pretoria bahawa terdapat juga permintaan yang kukuh untuk kursus kami di Johannesburg dan East Rand, yang membawa kami untuk membuka sebuah kampus di Edenvale dan, sejurus selepas itu, di Somerset West, Cape Bandar.

Sebilangan besar kejayaan kami telah dibina atas fakta bahawa kursus kami sangat praktikal dan pensyarah kami adalah profesional industri yang berpengalaman. Kelas-kelas kami adalah kecil, memberikan perhatian individu dan fakulti yang berbeza mengintegrasikan satu sama lain untuk mensimulasikan pengalaman hidup sebenar di dalam kelas. Sebagai contoh, pelajar perhubungan awam dan pengurusan acara menganjurkan pertunjukan fesyen untuk pelajar fesyen kami; pelajar reka bentuk grafik kami merekabentuk karya seni dan poster dan pelajar bunyi kami menguruskan bunyi dan pencahayaan untuk persembahan.

Pelajar berpakaian dan kesan khas kami juga akan terlibat dengan solekan untuk model, manakala pelajar fotografi dan filem akan memastikan bahawa terdapat gambar / filem yang hebat untuk menangkap dan merakam sorotan!

Akreditasi

Oakfields College menawarkan kelayakan berasaskan kemahiran yang terdapat di dalam Kerangka Kelayakan Pekerjaan (OQF).

Oakfields College didaftarkan sebagai kolej FET (Pendidikan dan Latihan Lanjut) swasta dengan Jabatan Pendidikan dan diakreditasi oleh Majlis Kualiti untuk Perdagangan dan Pekerjaan (QCTO) atau badan yang mana QCTO telah mewakilkan fungsi jaminan kualiti tersebut. Dengan kata lain, SETA (Lembaga Latihan Pendidikan Sektor) yang berkaitan.

Oakfields College ini berdaftar dengan Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan sehingga 31 Disember 2020 sebagai institusi pendidikan tinggi swasta di bawah Akta Pengajian Tinggi, 1997. Sijil Pendaftaran No.2015 / HE07 / 001. Oakfields College , sebagai institusi, berdaftar dengan MICT Seta (ACC / 2012/07/598) dan CATHSSETA (MAPP7552 / 613 / P / 000213/2012). MICT Seta dan CATHSSETA adalah SAQA (Pihak Berkuasa Kelayakan Afrika Selatan) yang berdaftar ETQA (Badan Pengawasan Mutu Pendidikan dan Latihan) untuk Seni

Perjanjian Artikulasi

Oakfields College mempunyai hubungan yang kuat dengan institusi pendidikan antarabangsa, Solent University di UK. Kami mempunyai perjanjian artikulasi dengan Solent University.

Ini bermakna pelajar yang lulus dari Oakfields College mempunyai pilihan untuk meneruskan pengajian di Solent University.

Program diajar dalam:
English
Oakfields College Pretoria Campus
Oakfields College East Rand Campus
Somerset West Bizweni Campus