Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 15 MBA Program dalam Program Eksekutif 2023

15 MBA Program dalam Program Eksekutif 2023

Gambaran keseluruhan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan boleh membuka banyak pintu dalam kerjaya profesional seseorang. Itulah sebabnya ramai orang kembali ke sekolah untuk mendapatkan kelayakan MBA mereka walaupun selepas mencapai tahap pengurusan dengan majikan mereka sekarang. Graduan program MBA mempelajari kemahiran yang dapat meningkatkan kerjaya mereka ke tahap yang baru.

Apakah MBA dalam Program Eksekutif? Ijazah ini direka untuk profesional yang ingin mengukuhkan asas perniagaan mereka dan meletakkan diri mereka sebagai jawatan kepimpinan. Melalui gabungan kerja kursus dan aktiviti tangan, pelajar dapat mengembangkan kemahiran yang dapat mereka gunakan segera di dalam organisasi mereka. Pelajar boleh mengharapkan kelas untuk merangkumi prinsip maju dalam topik yang berkaitan dengan pengurusan, pentadbiran, kewangan dan pemasaran.

Pelajar MBA dalam Program Eksekutif secara amnya berpengalaman dalam teknik pengurusan perniagaan. Walau bagaimanapun, dengan kemahiran kewangan, kepimpinan dan organisasi yang diperolehi semasa program ini, graduan dapat menguruskan kewangan peribadi mereka secara lebih baik dan menjadi pemimpin dalam komuniti mereka dan juga dapat memposisikan mereka sebagai pemikir strategik untuk organisasi mereka.

Kos program bergantung kepada institusi dan program yang ditawarkannya. Calon pelajar harus memastikan untuk menyelidik semua pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan muktamad.

Memperolehi MBA dalam Program Eksekutif boleh menyediakan pelajar untuk berjaya dalam pelbagai peranan dari kepimpinan eksekutif di syarikat besar ke jawatan pengurusan dalam organisasi bukan keuntungan. Khususnya, siswazah dari program ini boleh berada dalam kedudukan seperti pengurus kewangan, presiden operasi, pengurus besar dan ketua pegawai operasi. Graduan dengan ijazah ini mungkin mempunyai lebih banyak peluang untuk jawatan eksekutif peringkat atas dan gaji atas.

Program MBA ditawarkan di seluruh dunia. Kelas boleh didapati secara dalam talian dan di kampus, dan bergantung kepada jadual anda, dan anda juga boleh memilih program sepenuh masa atau sambilan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Pengurusan
  • Program Eksekutif
Bidang pengajian
  • Pengajian Pengurusan (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian