Keystone logo

28 MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Antarabangsa Perniagaan Global 2024

Penapis

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Perniagaan
  • Perniagaan Antarabangsa
  • Perniagaan Global
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (28)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MBA Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Antarabangsa Perniagaan Global

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah ijazah lepasan yang bertujuan untuk melatih para pelajar untuk kepimpinan dan peranan pengurusan dalam perniagaan. MBA menawarkan graduan ke tahap yang semakin menjadi pasaran pekerjaan yang sangat kompetitif.

Apakah MBA dalam Perniagaan Global? Apabila teknologi dan komunikasi digital bertambah baik, syarikat memahami kepentingan pendekatan yang lebih global untuk menjalankan perniagaan. Pelajar dilatih dalam kurikulum umum yang berkaitan dengan ijazah sarjana tradisional dalam pentadbiran perniagaan sambil menambah kursus seperti sumber manusia antarabangsa dan komunikasi antara budaya. Para pelajar lengan program dengan pengetahuan yang diperlukan untuk menavigasi soalan-soalan pengurusan dan pemasaran yang rumit di peringkat antarabangsa.

Pelajar yang memperolehi MBA dalam program ini boleh lulus dengan set kemahiran yang dipertingkatkan yang ditujukan kepada kejayaan dalam ekonomi global hari ini. Kemahiran komunikasi silang budaya, kepekaan sosial / budaya kepekaan dan pemikiran adaptif adalah beberapa prinsip yang dibangunkan oleh kurikulum perniagaan antarabangsa.

Kos berbeza-beza untuk MBA dalam Perniagaan Global dan akan ditentukan oleh gabungan beberapa faktor. Adakah program ijazah dalam talian atau ditawarkan dalam kelas tradisional bata-dan-mortar? Berapa lamakah program ini perlu disiapkan, dan di manakah universiti itu terletak?

Memandangkan teknologi terus mengecil dunia, pasaran pekerjaan untuk graduan MBA dalam program ijazah Perniagaan Global terus meningkat. Kedudukan kepimpinan biasa untuk graduan termasuk peranan bagi pengurus rantaian bekalan, pengurus produk global, pengarah jualan, eksekutif perniagaan dan presiden naib akaun. Semua pekerjaan ini memerlukan pengetahuan tentang prinsip-prinsip perniagaan am seiring dengan kemahiran yang ditawarkan oleh tumpuan kepada ekonomi global.

Pelajar harus mempertimbangkan pelbagai faktor, termasuk lokasi, tempoh program dan struktur kelas dalam talian atau tradisional, apabila memilih universiti untuk mengejar MBA dalam Perniagaan Global. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.