Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 48 MBA Program dalam Perakaunan 2024

48 MBA Program dalam Perakaunan 2024

Gambaran keseluruhan

Jika anda sedang mencari tahap pendidikan sarang selepas gelar sarjana anda, anda mungkin mendapati bahawa Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah apa yang anda cari. Ijazah ini diberikan selepas kira-kira dua tahun pengajian sepenuh masa dan menunjukkan pengetahuan yang mendalam dan mendalam mengenai perkara itu.

Apakah MBA dalam Perakaunan? Juga dikenal sebagai perakaunan di bahagian dunia, perakaunan adalah aspek perniagaan yang berkaitan dengan aspek kewangan pertumbuhan syarikat. Akauntan bertanggungjawab untuk mengukur data yang menunjukkan kekayaan entiti dan kemudian mengkomunikasikan data tersebut dalam fesyen standard. Pemprosesan maklumat itu untuk mengukur dengan betul memerlukan kedua-dua rakaman dengan tepat dan menganalisis dengan betul.

Terdapat banyak faedah yang terdapat dalam mendapatkan MBA dalam Perakaunan. Mereka boleh terdiri daripada pengurusan wang dan anggaran belanja yang lebih baik untuk organisasi dan kemahiran komputer, semua kebolehan yang menarik kepada majikan.

Kos MBA dalam Perakaunan bergantung kepada kedua-dua sekolah yang anda pilih dan rantau di mana ia terletak. Dengan menghubungi sekolah anda secara langsung adalah titik permulaan yang baik untuk menganggar kos akhir.

Kerjaya dalam bidang perakaunan datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Anda boleh memilih laluan tradisional dengan mencari kedudukan sebagai CFO sebuah syarikat besar. Anda juga boleh memilih untuk bekerja untuk firma perakaunan yang mengendalikan pengauditan dan penyediaan cukai untuk perniagaan lain sebagai akuntan staf. Sebagai alternatif, anda boleh pergi ke perniagaan untuk diri anda sendiri sebagai kontraktor kepada perniagaan kecil dan pertengahan yang memilih untuk outsource semua keperluan kewangan mereka. Terdapat juga pilihan pendidikan; anda boleh memilih untuk bekerja sebagai profesor kolej atau sebagai kontraktor yang mendidik pemilik perniagaan kecil mengenai proses perakaunan mereka.

Program yang menyampaikan MBA dalam Perakaunan boleh didapati di seluruh dunia, dalam format kelas bilik darjah dan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Perakaunan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (48)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian